Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב לנהג חדש עד 25k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן שמי אור,לפני כמה חודשים הוצאתי רישיון ואני מתעניין בקניית רכב חדש.

אשמח אם תעזרו לי התקציב שלי זה בערך 23-26 אלף

קודם כול חשוב לי להגיד שאני מעוניין ברכב אוטומטי בלבד,ואם אפשר במנוע מעל 1.6. בנוסך צריכת הדלק שלו שתיהיה נוחה כמה שיותר משהו כמו 1ל12+ ודבר נוסף שמאוד מאוד חשוב לי זה שהרכב יהיה רכב בצורה משפחתית,זאת אומרת רכבי מיני כמו פיאט איביזיה i10 פיקנטו וכדומה לא מעניינים אותי. מעניין אותי רכבים ספורטיבים כמה שיותר,אבל עם צורה משפחתית (סדאן ) למשל mazda 3,סקודה אוקטביה,שברולט קרוז,מאזדה 323 (הבנתם תכוונה )

שכן שלי מוכר את המאזדה 3 שלו (2004 או 5 ) אבל אני לא יודע כמה הרכב שלו יתאים לדרישות שלי,שמעתי שהצריכה של המאזדה מאוד גבוה מבחינת דלק. אני אישית מאוד מאוד אוהב את המראה של המאזדה אבל שוב צריכת הדלק מאוד מפחידה בעיקר בגלל שאני בן 17 וכול האוטו על חשבוני בלבד

מה אתם ממליצים?

פורסם (נערך)

תקרא אין ספור שרשורים לגבי רכישת רכב ראשון ותתיעץ היטב עם אנשים מבוגרים ממך על כל ההשלכות של אחזקת רכב.

שים לב שאחזקת רכב מחושבת לאורך כל תקופת החיים שלו ואז מחולקת לפי חודשים.

אם כל אחזקת הרכב הוא על חשבונך, אתה חייב לבדוק אם יש לך את הסכום החודשי הדרוש.

המרכיבים העיקריים של סכום זה הם - ביטוח (חובה+צד ג'), דלק, תחזוקה שוטפת, אגרה שנתית וטסט, הפתעות (תקלות וקנסות).

נניח נסועה של 12 אלף ק"מ לשנה -

ביטוח - 4000 (מספר שרירותי, תבדוק בעצמך)

דלק - 7000 (חישוב אופטימי)

אגרה + טסט + הכנת הרכב - 1800

טיפולים שוטפים - 500 (בהנחה שלא צריך טיפול גדול, בלמים, בולמים, צמיגים ומצבר טריים)

ז"א - 1100 ש"ח לחודש זה המינימום שבמינימום לפי חישוב זה.

אחרי שסגרנו עניין זה - מאזדה3 הוא רכב שבהחלט יתאים לדרישות שלך, נראה יחסית טוב, התנהגות כביש די צפויה ועדיין קצת (מאוד) מהנה, עלות אחזקה סבירה. צפה לצריכת דלק עירונית של 1:11 ואף פחות, אבל זה מה יש עם משפחתומטיות יפניות. הרכב ממש לא ספורטיבי, אבל אין רכב ספורטיבי או אפילו עם ניחוח ספורטיבי שעונה על הדרישות שלך.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
תקרא אין ספור שרשורים לגבי רכישת רכב ראשון ותתיעץ היטב עם אנשים מבוגרים ממך על כל ההשלכות של אחזקת רכב.

שים לב שאחזקת רכב מחושבת לאורך כל תקופת החיים שלו ואז מחולקת לפי חודשים.

אם כל אחזקת הרכב הוא על חשבונך, אתה חייב לבדוק אם יש לך את הסכום החודשי הדרוש.

המרכיבים העיקריים של סכום זה הם - ביטוח (חובה+צד ג'), דלק, תחזוקה שוטפת, אגרה שנתית וטסט, הפתעות (תקלות וקנסות).

נניח נסועה של 12 אלף ק"מ לשנה -

ביטוח - 4000 (מספר שרירותי, תבדוק בעצמך)

דלק - 7000

אגרה + טסט + הכנת הרכב - 1800

טיפולים שוטפים - 500

ז"א - 1100 ש"ח לחודש במינימום שבמינימום לפי חישוב זה.

אחרי שסגרנו עניין זה - מאזדה3 הוא רכב שבהחלט יתאים לדרישות שלך, נראה יחסית טוב, התנהגות כביש די צפויה ועדיין קצת (מאוד) מהנה, עלות אחזקה סבירה. צפה לצריכת דלק עירונית של 1:11 ואף פחות, אבל זה מה יש עם משפחתומטיות יפניות. הרכב ממש לא ספורטיבי, אבל אין רכב ספורטיבי או אפילו עם ניחוח ספורטיבי שעונה על הדרישות שלך.

בדקתי עשרות פעמים שבאמת אוכל לקנות רכב,האמת שמבחינת כסף יש לי 37 אלף שקל אני מעוניין לשמור בצד 11 אלף במידה ואבזבז כ 26 אלף.

יש לי עבודה קבועה ומשכורת של 2000 שקל לחודש (עובד כאיש מכירות עבור חברת סלולר) ביטוח אני מקבל חינם מהעבודה של אמא

עכשיו לגבי המאזדה בתקציב שלי נכנס רק גירסת ה 1.6 השאלה היא עם היא חזקה מספיק? כמה היא שונה מגירסת ה 2.0 (חוץ מהמחיר שזה קרוב ל 5-6 אלף הבדל)

פורסם

ה1.6 יספיק לך,רק הוצאת רישיון למה אתה צריך רכב חזק.

קודם תשתפשף על רכב יחסית פשוט ובעתיד תתקדם.

רק כדי שתבין אתן את עצמי כדוגמה: כשהוצאתי רישיון קיבלתי שברולט אופטרה 2006 בירושה מאחי ופשוט קרעתי,שברתי,אנסתי את האוטו. הגעתי לרמה שבאמצע עקיפה התפוצץ לי צינור ראדיאטור והאוטו מת באמצע הכביש (הייתי טמבל אז).

אחרי זה התקדמתי לנסיכה שיש לי היום,איתה אני כמובן נוהג כבר רגוע יותר :lol:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

יש לך דרישות שהרבה מהן מתנגשות.

צריכת דלק ורכב משפחתי אוטומטי לא הולך ביחד.

רכב עם מראה ספרוטיבי זה לא בהכרח רכב שיהיה ספורטיבי בהתנהגות שלו.

למה כל כך חשוב לך סדאן? מה בכלל קורץ לרוב הישראלים לקנות את התחת המכוער והלא פרקטי הזה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תגדיר חזקה מספיק? הרכב הראשון שלי היה לפי דעתי עם 50 כ"ס וחרשתי איתו בהנאה מרובה את כל הארץ, כולל נסיעות ראלי דה-לה-שמאטע בדרכי עפר וחול בדרך לבית ספר (היום יש שם שכונת יוקרה) ובצבא דהרתי איתו למשטח הלבן והוא חיכה לי שם מכוסה אבק ובלי כבלי הצתה (שנסעו איתי בתיק מעבר לגבול).

כן, מאזדה3 עם 1.6 היא מספיק חזקה לנהג חדש וצעיר.

פורסם
תגדיר חזקה מספיק? הרכב הראשון שלי היה לפי דעתי עם 50 כ"ס וחרשתי איתו בהנאה מרובה את כל הארץ, כולל נסיעות ראלי דה-לה-שמאטע בדרכי עפר וחול בדרך לבית ספר (היום יש שם שכונת יוקרה) ובצבא דהרתי איתו למשטח הלבן והוא חיכה לי שם מכוסה אבק ובלי כבלי הצתה (שנסעו איתי בתיק מעבר לגבול).

כן, מאזדה3 עם 1.6 היא מספיק חזקה לנהג חדש וצעיר.

אתם יודעים איך זה נהג חדש קצת גז קצת להשתולל (באופן מתון ובטוח כמובן) אם כבר משקיע אלפי שקלים,לפחות לקבל משהו חזק

כרגע עומדות בפני שתי אפשרויות

מנוע ה 1.6 עם 105 כוחות סוס במחיר שנע בין 20-24 אלף

או מנוע ה 2.0 עם 150 כוחות סוס במחיר שנע בין 28 ל 33 אלף

מה ההבדלים ביניהם,בצריכה,במהירות בהאצה ?

פורסם
ה1.6 יספיק לך,רק הוצאת רישיון למה אתה צריך רכב חזק.

קודם תשתפשף על רכב יחסית פשוט ובעתיד תתקדם.

רק כדי שתבין אתן את עצמי כדוגמה: כשהוצאתי רישיון קיבלתי שברולט אופטרה 2006 בירושה מאחי ופשוט קרעתי,שברתי,אנסתי את האוטו. הגעתי לרמה שבאמצע עקיפה התפוצץ לי צינור ראדיאטור והאוטו מת באמצע הכביש (הייתי טמבל אז).

אחרי זה התקדמתי לנסיכה שיש לי היום,איתה אני כמובן נוהג כבר רגוע יותר :lol:

אפשר לקבל פרטים או המלצות לגבי שברולט אופטרה?

פורסם

אין לי איך לסכם את הרכב אז פשוט אציין יתרונות וחסרונות.

יתרונות:

*מרווח רגליים גם מקדימה וגם מאחורה מעולה.

*תא מטען גדול.

*פנסי ערפל קדמיים :hihi:

*זול לרכישה.

חסרונות:

*מרגיש כבד.

*הגה כבד שמקשה על התמרון בעיר.

*מושבים לא נוחים.

*אמינות (לפחות אצלי) נמוכה ואם צריך אני אפרט בדיוק למה.

*רק 2 כריות אוויר וציון מבחרן ריסוק מביש.

*זוללת דלק.

*קשה מאוד למכור.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אין לי איך לסכם את הרכב אז פשוט אציין יתרונות וחסרונות.

יתרונות:

*מרווח רגליים גם מקדימה וגם מאחורה מעולה.

*תא מטען גדול.

*פנסי ערפל קדמיים :hihi:

*זול לרכישה.

חסרונות:

*מרגיש כבד.

*הגה כבד שמקשה על התמרון בעיר.

*מושבים לא נוחים.

*אמינות (לפחות אצלי) נמוכה ואם צריך אני אפרט בדיוק למה.

*רק 2 כריות אוויר וציון מבחרן ריסוק מביש.

*זוללת דלק.

*קשה מאוד למכור.

אני שמח לשמוע חוות דעת ממקור ראשון אבל אשמח אם תענה לי על כמה שאלות

אתה אומר זולל דלק,1 ל 11 זה לא סטנדרטי למשפחתיות אוטומטיות בשטח עירוני בשנתונים הנ''ל (2004-2006) ?

אמינות,לפי מה ששמעתי מדובר ברכב אמין למדי וזה אחד מהדברים היותר טובים אצלו,אשמח אם תפרט למה כוונתך?

מרגיש כבד? אשמח אם גם כאן תפרט טיפה כי שמעתי רבות על הרכב שהוא זריז למדי וטוב לתמרונים בעיר

פורסם

אתה בטוח שאנחנו מדברים על אותו הרכב?

היה עושה אצלי 1/8 ואף פחות בעיר,ראש מנוע שופץ ב120 אלף קילומטר בערך וב140 המנוע נדרש להחלפה (מכרתי את הרכב ב10 אלף ש''ח). אולי אצלי היה לימון אבל בפורום לא הייתי היחיד עם בעיות מכאניות באופטרה.

מרגיש כבר כי הוא סוג של ספינה,הרכב יחסית גדול ובגלל זה מאוד מרווח.ההגה כבד ומקשה על התמרון בתוך העיר.

שוב, שנינו מדברים על שברולט אופטרה כמו ששאל הבחור בתגובה 9 או שאתה מדבר על מזדה 3?

פורסם
אתה בטוח שאנחנו מדברים על אותו הרכב?

היה עושה אצלי 1/8 ואף פחות בעיר,ראש מנוע שופץ ב120 אלף קילומטר בערך וב140 המנוע נדרש להחלפה (מכרתי את הרכב ב10 אלף ש''ח). אולי אצלי היה לימון אבל בפורום לא הייתי היחיד עם בעיות מכאניות באופטרה.

מרגיש כבר כי הוא סוג של ספינה,הרכב יחסית גדול ובגלל זה מאוד מרווח.ההגה כבד ומקשה על התמרון בתוך העיר.

שוב, שנינו מדברים על שברולט אופטרה כמו ששאל הבחור בתגובה 9 או שאתה מדבר על מזדה 3?

נפלה כאן טעות גדולה,אפילו לא שמתי לב לבחור שמדבר על המלצה לשברולט אופטרה :?

אני מדבר על מאזדה 3,הייתי בטוח שהאשכול הוקפץ על ידך בתגובה לשאלתי האחרונה על המאזדה 3

עלייה יש לך יתרונות וחסרונות ?

ואני שוב אומר עומדות בפניי שני אופציות

מנוע ה 1.6 עם 105 כוחות סוס במחיר שנע בין 20-24 אלף

או מנוע ה 2.0 עם 150 כוחות סוס במחיר שנע בין 28 ל 33 אלף

מה ההבדלים ביניהם,בצריכה,במהירות בהאצה ? במקרה ומישהו יודע ?

פורסם (נערך)

אהלן אור,

אני מעוניין לנפץ לך אי אילו אשליות שיש לך אבל אני מבטיח שזה יסדר לך את הראש.

וחשוב שלא תסתכל על זה בעין מתנשאת, אני אומר זאת בגובה עיניים לחלוטין.

אם אתה מעוניין להחזיק רכב אז רק קח בחשבון שזה כרוך בהוצאות היקפיות. לא מדובר ברכישה של הרכב ובדלק,

זה ביטוח, בלאי, תיקונים, טסט וכיוצא בזה.

אם אתה כבר לקחת בחשבון את העניין הזה והתייעצת מספיק עם המשפחה/ הורים אז שאפו.

רכישת רכב משפחתי וחסכוני, בייחוד בתקציב שלך זה משהו מאוד בעייתי.

המאזדה 3 היא מכונית מצוינת ואני מאוד אוהב אותה אבל 1/12 היא לרוב לא עושה, אולי בנסיעות בן עירוניות ובנהיגה נכונה

אפשרי להגיע גם ל/ 1/13 אבל מעבר לזה אני לא רואה את הרכב מגיע לתצרוכת דלק שכזאת, אבל מעבר לזה זה מכוניות מעולה!

בתקציב הזה גם לא תמצא שברולט קרוז, אבל לא נורא, גם ככה לא הייתי ממליץ עליה.

אוקטביה תמצא מכל הסוגים- צורה ישנה (Tour) אם ק''מ נמוך מפרטי, דור שני לפני/אחרי מתיחת פנים עם ק''מ גבוה ממונית לשעבר

אבל בשורה התחתונה לא ממליץ להתקרב לאוטו- רכב גניב.

מאזדה 323 או בשמה היותר מועדף עלי- לאנטיס, היא מכונית מעולה אבל אני בכל זאת חושב שהיא לא מתאימה לעניין.

אני ממליץ לך לחפש הונדה סיוויק 2001-2004 ואולי אפילו תצליח לשים יד על זאת שלאחר מתיחת הפנים.

מכונית מעולה! צריכת הדלק שלה היא מהטובות בקטגוריה אם לא הכי טובה, מכונית אמינה מאוד, מרווחת, מעוצבת בטוב טעם

ושומרת ערך.

חפש אחת עם ק''מ נמוך, יד לא גבוה ואחת שמורה.

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם
אהלן אור,

אני מעוניין לנפץ לך אי אילו אשליות שיש לך אבל אני מבטיח שזה יסדר לך את הראש.

וחשוב שלא תסתכל על זה בעין מתנשאת, אני אומר זאת בגובה עיניים לחלוטין.

אם אתה מעוניין להחזיק רכב אז רק קח בחשבון שזה כרוך בהוצאות היקפיות. לא מדובר ברכישה של הרכב ובדלק,

זה ביטוח, בלאי, תיקונים, טסט וכיוצא בזה.

אם אתה כבר לקחת בחשבון את העניין הזה והתייעצת מספיק עם המשפחה/ הורים אז שאפו.

רכישת רכב משפחתי וחסכוני, בייחוד בתקציב שלך זה משהו מאוד בעייתי.

המאזדה 3 היא מכונית מצוינת ואני מאוד אוהב אותה אבל 1/12 היא לרוב לא עושה, אולי בנסיעות בן עירוניות ובנהיגה נכונה

אפשרי להגיע גם ל/ 1/13 אבל מעבר לזה אני לא רואה את הרכב מגיע לתצרוכת דלק שכזאת, אבל מעבר לזה זה מכוניות מעולה!

בתקציב הזה גם לא תמצא שברולט קרוז, אבל לא נורא, גם ככה לא הייתי ממליץ עליה.

אוקטביה תמצא מכל הסוגים- צורה ישנה (Tour) אם ק''מ נמוך מפרטי, דור שני לפני/אחרי מתיחת פנים עם ק''מ גבוה ממונית לשעבר

אבל בשורה התחתונה לא ממליץ להתקרב לאוטו- רכב גניב.

מאזדה 323 או בשמה היותר מועדף עלי- לאנטיס, היא מכונית מעולה אבל אני בכל זאת חושב שהיא לא מתאימה לעניין.

אני ממליץ לך לחפש הונדה סיוויק 2001-2004 ואולי אפילו תצליח לשים יד על זאת שלאחר מתיחת הפנים.

מכונית מעולה! צריכת הדלק שלה היא מהטובות בקטגוריה אם לא הכי טובה, מכונית אמינה מאוד, מרווחת, מעוצבת בטוב טעם

ושומרת ערך.

חפש אחת עם ק''מ נמוך, יד לא גבוה ואחת שמורה.

ביטוח מהעבודה של אמא ככה שמהצד הזה אני די מסודר

יש לי עבודה קבועה של משכורת די ממוצעת לגילי של 1500-2500 שקל לחודש

הבעייה בהונדה סיוויק היא שאין ממנה הרבה חיפוש קצרצר ביד2 מניב תוצאות של 200-210 מודעות,שרובם מכוניות שחוקות וביד די גבוהה,מה שטוב במאזדה היא שלכולם פשוט לכולם יש אותה,זאת אומרת שהיא נמכרת ומוצעת בכמויות מטורפות מה גם שההונדה די שומרת על הערך שלה ולכן שנתון 2004 שלה יעלה ברוב הפעמים לא פחות מ 27-30 אלף ש''ח קצת מעל התקציב אבל אני מעדיף שלא לקנות בחריגה כזאת,אבל אם כבר אז אתה חושב שיש אפשרות להשיג אחת לאחר מתיחת הפנים ב30-32 אלף ?

• תוכן חדש...