Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי משחק עם ארדואינו ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אתה יכול גם להתחיל עם ארדואינו UNO באיביי,תמצא עבורו יותר תמיכה ומדריכים (למרות שאין שוני בינו לבין הנאנו לדוגמא,אבל בתור מתחיל יותר נוח לראות בדוגמאות את הלוח שלך).

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם

אכן, Uno. כתבתי נאנו בטעות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

יש באיביי קיטים, בחר לפי המטרות שלך. יחד עם זאת, הרכיבים גנריים לאללה, כל חנות רכיבים אלקטרוניים בארץ תחזיק אותם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

עם הבן שלי שיחקנו עם כמה חישנים (אור, לחות), כמה לדים, צג 2 שורות, ערכת נגדים, ה מה שאני זוכר כרגע. כמובן שצריך חוטי דופונט, סוללות ומחבר לסוללה, כבל USB, לא זוכר כרגע מה עוד - אבל בכל מדריך ארדואינו למתחילים תמצא שורת פרוייקטים ותוכל להזמין חלקים לפי הרשימה, וכיוון שמדובר בהוצאה זעומה אני ממליץ להזמין גם קצת עודפים.

מבחינת לוח - יש למפיצים סיניים לוחות ב-$10 שאני לא יודע אם הם מקוריים או חיקויים טובים, ובהחלט מספיקים לנסיין המתחיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני קניתי בזמנו ארדואינו מגה (הרבה יותר חזק מה-UNO. מיותר לחלוטין ל95% מהדברים) באיזה 16 דולר באיביי מסין. ברור שלא מקורי. אז מה.

רשימה חלקית של חלקים שעשויים לעניין אותך, כולם זולים ביותר:

LED-ים בכל הצבעים, כולל אינפרא אדום.

מסך 2 שורות 16 תוים

לחצנים כאלו ואחרים

LDR (חיישן אור)

נגדים בכל מיני ערכים

קבלים בכל מיני ערכים

חיישן טמפרטורה דיגיטלי DS18B20

דה-מודולטור אינפרא אדום (כדי לקבל פקודות משלט רחוק) TSOP1838 או דומה

אם מזמינים הרבה רכיבים אז משתלם להזמין מ TaydaElectronics. משלוח זול יחסית לארץ (דולרים בודדים) גם על חבילה שמכילה מאות רכיבים שחלק מהם עולים סנטים בודדים. לפעמים יש קופון 15% הנחה בעמוד פייסבוק שלהם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הרכיבים כללים ופשוט תזמין מה שאתה מתעניין בו,

לדוגמא אם אתה רוצה לבנות רובוט קטן אז תזמין מנועים,סרבואים,חיישני צבע,חיישני מרחק וכו'

אם אתה מעוניין בלבנות מערכת מסויימת את תזמין מסך ולוח מקשים וכמה לדים וכפתורים.

הבנת את הרעיון אני מקווה-תלך על מה שמעניין אותך.

מעבר לדברים כללים באלקטרוניקה כמו מנועים נגדים קבלים סרבואים ריליים וכו,כדי למצוא דברים ייעודים לארדואינו (חיישנים מיוחדים,מסכים או סתם דברים מגניבים אחרים) הייתי ממליץ לך לגשת לאתר SparkFun,לחפש שם מה שאתה רוצה (יש שם מבחר פסיכי) ולהזמין באיביי כי המחירים בספארק פאן פשוט מטורפים ומגיעים לפי 10 ויותר מהמחיר באיביי.

לגבי הדברים הפשוטים שציינתי (נגדים קבלים לדים וכו) מצטרף להמלצה על

TaydaElectronics,גם אני הזמנתי משם והכל הגיע כמו שצריך.

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם

אני עדיין לא יודע איזה פרוייקט ארצה לבנות

כרגע הכיוון הוא לימוד סביבת הפיתוח וקצת התנסות ולמידת אלקטרוניקה בסיסית שאחריה אבחר כיוון לפרוייקט ואז אוכל לבחור חלקים ספיציפיים

האם לדעתכם הקיט הזו טובה להתחלה ? והאם חוץ מסוללה אצטרך עוד דברים בשביל ללמוד את הבסיס וקצת מעבר של פיתוח ארדואינו ?

http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-Starter-Kit-1602-LCD-Dot-Matrix-Breadboard-LED-Resistor-for-Arduino-G9-/151385090360?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item233f412938

ולגבי המחיר, האם הוא יוצא הרבה יותר יקר מהזמנת רכיבים בודדים או ששווה לשלם קצת יותר על הקיט ולחסוך את ההתעסקות בהזמנת הרכיבים בבודדים ?

פורסם

בתור התחלה הזמנתי את הקיט שפורסם למעלה

עכשיו, השאלה היא איזה רכיב BT כדאי לבחור בשביל לתקשר עם טלפון אנדרואיד כאשר חסכוניות באנרגיה תהיה מאוד חשובה מבחינתי בשביל להרוויח כמה שיותר זמן סוללה (טווח של 10 מטרים יהיו מעל ומעבר למה שאצטרך)

• תוכן חדש...