Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לסטודנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב

בעקבות התחלת עבודה חדשה, הגעתי למסקנה שהגיע הזמן להתנייד בעזרת רכב. רוב הנסיעות יהיו בין עירונית (רעננה-ראשלצ) ונסיעות קצרות לתא/עיר.

כמובן שהחשיבות היא לרכב זול, חסכוני(ידני), חלקים יחסית זולים ובקיצור רכב לסטודנטים.

התקציב הוא בעייתי - מצד אחד יש לי משכורת אבל אין לי סכום כספי נזיל (יש לי אפשרות לקחת הלוואה).

האפשרות שחשבתי עליה היא לקנות רכב קטן (פונטו, גטס) ולקוות שאני לא אפול על רכב שיבלה הרבה זמן במוסך.

האפשרות השניה - אני רואה הרבה פרסומות על פריסת תשלומים נוחה (באוויס ראיתי אפשרות לשלם 300 ש"ח לחודש) - בנוסף לתשלום מקדמה נוחה ואפשרות לקנות/להחזיר את הרכב בתום השימוש. האם ככה זה עובד בפועל?

כעת לשאלות :

1.האם כדאי לי לקנות רכב ישן, או ללכת על האפשרות השניה (תשלום על ירידת ערך).

2.מה העלויות של רכב (ללא דלק) - נהג בן 24 (יש לי רישיון שנתיים - אני עדין נהג צעיר, או חדש)

אשמח לקבל טיפים והמלצות מאנשים שהיו במצבי

תודה

פורסם

1. לקיחת הלואה כרוכה בהתחייבות - אתה זקוק למקור הכננסות יציב למשך חיי ההלואה. כמוכן עליך להכין שני סכומים גדולים - האחד לעת הקניה, האחר לעת סיום ההלואה (גם אם אתה מחזיר רכב תמיד ימצאו ל איזה פגמים ויחיבו אותך בתיקונם).

2. כמה פעמים בשבוע תסע בין רעננה לראשון? מדובר ב-60 ק"מ ביום, אם זה 5 פעמים בשבוע מדובר בכ-2500 ק"מ בחודש, כך שרק הדלק יעל לך בסדר גודל של 1500 ש"ח. הוסף לכך לפחות 600 ש"ח רישי וביטוח, וקצת תיקונים - ותגיע לסביבות 2500 ש"ח לחודש, לא כולל ההלואה וירידת הערך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. לקיחת הלואה כרוכה בהתחייבות - אתה זקוק למקור הכננסות יציב למשך חיי ההלואה. כמוכן עליך להכין שני סכומים גדולים - האחד לעת הקניה, האחר לעת סיום ההלואה (גם אם אתה מחזיר רכב תמיד ימצאו ל איזה פגמים ויחיבו אותך בתיקונם).

2. כמה פעמים בשבוע תסע בין רעננה לראשון? מדובר ב-60 ק"מ ביום, אם זה 5 פעמים בשבוע מדובר בכ-2500 ק"מ בחודש, כך שרק הדלק יעל לך בסדר גודל של 1500 ש"ח. הוסף לכך לפחות 600 ש"ח רישי וביטוח, וקצת תיקונים - ותגיע לסביבות 2500 ש"ח לחודש, לא כולל ההלואה וירידת הערך.

החישוב שלי יצא קצת שונה(אולי אופטימי)

דלק - 1700 ק"מ, 1/10 = 170 ליטר לחודש, 8 שקלים לליטר. 1360 ש"ח ( נתון מאו דינמי- בתקווה שרכב ידני יצרוך הרבה פחות דלק ואשתמש פחות ברכב).

ביטוח - חובה+ג - 300 שח

תיקונים- הרכב יעבור ישור קוו, המטרה לחסוך 300 שח בחודש

טסט- 300 בחודש

אני מבין שהסכום הסופי יכול להיות מאוד נמוך(רכב חסכוני עם תקלות מינימליות) או גבוה מאוד.

על איזה רכבים כדאי לי להסתכל? כמו כן מה בנוגע למבצע של אוויס(יכול לחסוך לי את הצרות של רכב מאוד ישן).

שוב תודה

פורסם

החישוב שלי יצא קצת שונה(אולי אופטימי)

דלק - 1700 ק"מ, 1/10 = 170 ליטר לחודש, 8 שקלים לליטר. 1360 ש"ח ( נתון מאו דינמי- בתקווה שרכב ידני יצרוך הרבה פחות דלק ואשתמש פחות ברכב).

ביטוח - חובה+ג - 300 שח

תיקונים- הרכב יעבור ישור קוו, המטרה לחסוך 300 שח בחודש

טסט- 300 בחודש

אני מבין שהסכום הסופי יכול להיות מאוד נמוך(רכב חסכוני עם תקלות מינימליות) או גבוה מאוד.

על איזה רכבים כדאי לי להסתכל? כמו כן מה בנוגע למבצע של אוויס(יכול לחסוך לי את הצרות של רכב מאוד ישן).

שוב תודה

כאשר אתה מדבר על המבצע של אויס, אתה מתכוון לרכב חדש?

כי אם כן אז לעשות ביטוח צד ג' זה טעות ענקית!

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אתה טועה בגדול. חובה לבד יעלה לך 300 ש"ח לחודש (אולי קצת פחות).

דלק - הערכתי לא נכון את הנסועה שלך, אבל תביא בחשבון שתמיד יש נסועה לא מתוכננת, לכן האומדן של 1500 ש"ח לחודש די ריאלי. יתכן שיהיו חודשים שזה יהיה רק 1200.

ביטוח צד ג\מקיף - תלוי בערך הרכב ובנזק שאתה יכול לספוג מבחינת תיקון\השבתת רכב. אם מדובר ברכב ששווה 10 אש"ח - אין ספק שניתן להסתפק בצד ג' (100-150 ש"ח בחודש). אם מדובר ברכב ששוה 30 אש"ח - אני מניח שבמצבך אבדנו יהיה די קטסטרופה כלכלית, לכן יצריך מקיף, המחיר יהיה כפול ויותר.

הוצאה נוספת שאינך מביא בחשבון - טיפולים שוטפים. טיפול בשחיקה (למשל מצבר או צמיגים), ירידת ערך (לרכב צעיר) ותיקונים (לרכב יותר זקן). בהחלט מגיע למאות ש"ח לחודש.

לכן, אפילו אם נהיה אופטימיים, עליך להביא בחשבון הוצאה של 2000 ש"ח בחודש, או קרוב ל-25000 בשנה. האם יש לך הסכום?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...