Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצה ל"איך לטפל ברכב"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מדובר על סיטרואן סי1 שנת 2011(מהיחידות שהצליחו ללהכנס לארץ).

הרכב היה של אמא שלי שלא שמרה עליו בלשון המעטה, זאת אומרת שמאז הקניה היא הכניסה אותו לטיפול יחיד ולא שמרה את הקבלות ככה שאין לי מושג מה עשו בטיפול הזה. הרכב גם עבר כמה תאונות אצלה אבל היא לא שומרת קבלות של כלום ואני לא יודע מה החליפו ומתי בדיוק וגם היא מתקשה לאמר לי בדיוק.

על הרכב כבר מעל ל 60000 קילומטר.

כרגע היא לא עושה שימוש ברכב אבל היא אמרה שהיא רוצה להכניס אותו לטיפול.

אשמח להמלצה לאן לקחת אותו לטפל(היות ונראה לי שהאחריות שלה התבטלה עקב חוסר הטיפולים), מה לבדוק ובקיצור מה לעשות?

אני גר בכפר סבא אז אשמח למקום כאן באזור.

נ.ב יש לנו פג'ו 207 של אבא שלי והוא מטפל בה במוסך מורשה פה באיזור התעשיה אבל הוא יקר בטירוף ולא מקצועי כהצדקה למחירים הגבוהים.

תודה רבה,

אור.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

ממליץ לך לסור דווקא למרכז (הארץ) ובתאום מראש, לאחד מהמוסכים - גבע / אמ-הדרך / שאפט / אורן שרותי רכב. כולם מתמחים (אם לא מומחים) בצרפתיות. מוסכים מורשים (משרד התחבורה, לא מורשי יבואן, לא משנה ולא צריך במקרה שלך).

יש להחליף את השמנים ברכב (מנוע + בלמים), לבדוק ולשקול אולי יש לבצע פלאשינג (ניקוי מנוע פנימי), בדיקת בלמים (והחלפה לפי צורך), החלפת מסננים (שמן + אויר + מזגן אם יש), החלפת פלאגים (אם צריך), בדיקת כל הנורות, ובדיקת הצמיגים. כ"כ - בדיקה של המתלים וחופשים (רק לבדוק) בהגה. כ"כ - התחברות לסורק ובדיקת תקלות אם ישנן. החלפת מגבים / חלקי גומי מתבלים. איתור נזילות (אם יש) ובדיקת נוזל קירור (אולי החלפה).

אינני יודע מהן הוראות היצרן ברכבך, אבל אם לא עשיתם טיפול במשך שנה - זה הזמן.

תעשה פעם אחת יישור קו ורשום את התאריך, וממנו להתקדם הלאה בצורה סדירה לפי הוראות היצרן (שאל במוסך. חבל להזניח. הרכב חדש יחסית ונמצא ב"ימיו הטובים").

אל תתבייש לבקש ולקבל הצעות מחיר מכמה מוסכים לגבי הטיפול (ייתכנו הפרשים פה ושם) ושאל באילו חלקים (מקוריים / תואמים) הם משתמשים.

alfa 156 2.5.

פורסם

תעשה טיפול של 60K לפי המלצות היצרן, בנוסף לבדיקה מקיפה של שאר המכלולים שאולי כבר הגיע זמנם.

תגיע לאחד המוסכים המומלצים (לי היה נסיון חיובי עם מוסך "גבע" - כדאי לקבוע איתם מראש במייל או טלפון) ותסביר להם את המצב.

בכל מקרה, כדאי לגשת לאותו מוסך שעישתם בו את הטיפול הקודם ולבקש פירוט של מה בדיוק נעשה ומתי.

פורסם

תודה רבה על התגובות.

אכן זה מה שאעשה.

האם כדאי לקנות את השמן בעצמי או שבמסוכים הממולצים משתמשים בשמן איכותי במחיר נמוך מה 50 שח לליטר שלוקח מוסך מורשה?

2017 Citroen C3 Shine

פורסם (נערך)

סביר להניח שבמוסכי היבואן ידרשו מחיר יותר יקר (ובמוסכים שהמלצנו - פחות).

בגלל זה - בקש הצעת מחיר מסודרת !

אם אתה מתעקש להביא למוסך שמן שאתה קנית (או כל פריט אחר) - ברר קודם עם המוסך אם זה מקובל עליו.

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

פורסם

הטיפולים במוסכים הנ"ל נעים בין 550 שח עם שמן רגיל ל 820 שח עם שמן איכותי שזה המון ביחס לעובדה שקניית החלקים לבד עולה באיזור ה 300 שח אז כנראה שהרכב יאלץ לעבור טיפול לא במוסך

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

...אז איפה - במטבח ?! :wink:

במאמר מוסגר אני אומר לך אל תחסוך ותשתמש במוצרים סוג ג'. גם ככה פיספסתם אולי טיפול אחד / לא יודעים מתי בוצע / לא שומרים ניירת.

מי שיחסוך בטיפולים (ולא יחליף שמן מנוע כל שנה לפחות) - ימצא את הרכב שלו (עם בוצה במקרה של המנוע) במצב "לא משהו".

alfa 156 2.5.

פורסם

אל דאגה אני לא מתכוון לחסוך בחלקים ברור שאני אזמין רק מקורי. ועדיין חלפים מקוריים מסתכמים בכ300 שח.

בקשר לסופני, כן אני יודע אמא שלי היא הבנאדם הכי לא אחראי שיצא לי להכיר אבל לפחות היא מודעת למצב שלה. אין מה לעשות ולפחות עכשיו יש לה רכב ליסינג שמתאים לה מטפלים בו בשבילה.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

הרכב נבדק ע"י אסף מהפורום. הברקסים תקינים ויש עליהם בשר, המנוע נקי מבוצה - רק חסר שמן, הפילטרים של האויר והמזגן סתומים לגמרי.

החלקים ירכשו באופן ידני כאשר פילטר השמן מקורי והאויר והמזגן לא ושמן 5W30 של חברה טובה. צמיגים חדשים ירכשו בהמשך והרכב יהיה מיושר.

תודה רבה :)

2017 Citroen C3 Shine

• תוכן חדש...