Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט בראבו 09

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב משפחתי שיחליף את ה 107 הנוכחית. התמקדתי עד עכשיו בסיטרואן C4 ופורד פוקוס (עם עדיפות למנוע 2000).

במקרה נתקלתי בפיאט בראבו 2009 למכירה. הרכב יד שנייה עם 90000 ק"מ פגשתי את הבעלים וראיתי את הרכב.

חיצונית יש כמה מכות קטנות ושפשופים. לא ראיתי סימנים לתאונות או תיקונים כלשהם. כשמניעים את הרכב יש רעש של חריקה של רצועה. מסיבוב קצר שעשיתי עם הרכב לא שמתי לב למשהו יוצא דופן. הרובוט מתפקד רגיל. הרכב נסע בסדר. משיחה עם הבעלים לגבי טיפולים הוא אמר שהרכב מטופל במורשה בראשון לאורך כל השנים. טיפול אחרון בוצע לפני 3 חודשים.

כששאלתי עם היה משהו חריג מעבר לטיפולים שוטפים אז הוא ציין שלפני שלושה חודשים הוחלף הטורבו ברכב בגלל דלק מהול. הטורבו הוחלף במוסך מורשה ומבדיקה של המוסך עלה כי הרכב תודלק בדלק מהול מה שגרם לטורבו למות. ממה שאני יודע ומכיר בדרך כלל טורבו נהרס מחוסר שימון. האם טורבו יכול להיהרס גם מדלק לא טוב? כשבדקתי את המדיד שמן השמן היה טיפה שחור ולא בהיר.

פורסם (נערך)

יש לי בדיוק אותו רכב, אותו מודל, אותו גיר, אותו מנוע. אני מאמין שגם אותה רמת גימור (בטח "מגניפיקו" עם כל מיני קישוטים אבל בלי ESP ו-6 כריות).

לא מכיר רעש חריקה בהנעה. המנוע לא מאוד מעודן (לא היה גם ב-60K ק"מ שרכשתי אותה) אבל לא יותר גרוע ממשפחתיות אחרות. שפותחים את דלת הנהג ובסיטואציות מסוימות אחרות יש קול זימזום של משאבת השמן של הגיר הרובוטי.

יש לבראבו כל מיני מחלות ידועות (כמו לכל רכב ד"א), אבל למיטב ידיעתי טורבו מת זאת דרמה די נדירה אצלה. אין לי מושג איך המוסך המורשה קבע שזה בגלל "דלק מהול" ואין לי מושג איך הרכב הדלק משפיע על שימון הטורבו* רוב תקלות הטורבו נובעות מפגיעה בצינוריות השונות המתחברות לפניו או אחריו. חבר שלי עם דובלו טורבודיזל גם אובחן במורשה עם "טורבו שהלך" ועמד בפני תשלום של אלפי ש"ח, במוסך אחר הוא שילום עשירית מכך על תיקון צינור קרוע והבעיה נפתרה.

אם באמת הטורבו הלך והשמן נראה משונה - זה עלול להצביע על בעיה חמורה יותר - שנעשה שימוש בשמן לא מתאים (5W40 סינטטי מלא), לחילופין שהשמן לא הוחלף במועד (כל 30K לפי היצרן) או שאיכשהו נכנס זיהום חיצוני (במיוחד מים) לשמן.

* במקרים מסוימים חומרים מזהמים בדלק מהול עלולים לחדור לשמן המנוע ולגרום לנזקים. מדובר בבעיה שרואים יותר במנועי דיזל. בכלל חדירת דלק, גם נקי ומשובח, בכמות משמעותית למחזור השימון עלולה לגרום לנזק לטורבו.

לסיכום - כל הסיפור נשמע מוזר. אם אתה עדיין מעוניין ברכב, קח אותו לבדיקה במוסך מומחה (לאו דווקא מורשה) לפני הקניה.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

היו לי 2 חברים טובים שקנו פיאט בראבו

האחת קנה 2012 ישירות מהיבואן הדגם הפשוט

ואחד קנה 2010 מליסינג עם 120 אק"מ הדגם המפואר.

שניהם אהבו את הרכב.

מרווח הטיפולים ברכב הוא שנתיים או 30 אלף.

החלקים אמנם יקרים מעט מכל רכב יפני,אך הרכב עצמו מתנהג יפה מאוד.

הדגם המפואר מאובזר מאוד,יש לו כח יחסית והוא חסכוני מאוד בדלק.

בחירה טובה מאוד.

לגבי מגדש הטורבו,

נשמע לי קצת לא אמין הסיפור עם הדלק,אך אם המוסך אמר כנראה שהוא יודע.

בכל אופן כל רכב צריך יישור קו אחרי קניה.

גש עם הרכב לבדיקה במוסך מתמחה ובדוק האם יש דברים רציניים לעשות ברכב.

סך הכל אני מאמין שתהנה ממנו.

בהצלחה.

-----------------------------------

Audi A8 6.0L W12 '08

פורסם
אך אם המוסך אמר כנראה שהוא יודע.

אז"ש

הסיפור נשמע באמת מוזר. אני לא מכיר מוסכי פיאט (רק ארבע שנים עם בראבו, טרם זכיתי לראות מוסך. פעם בשנה בא הנציג לקחת אותה לטיפול שנתי ומחזיר אחרי שעה, וזהו...) אבל המנוע כמו ג'ולייטה, אתה יכול להכנס לאחד ממקצועני אלפא כמו אוטו איטליה באז"ת פתח תקווה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

בתשלום, בתשלום. במוסך המרכזי. עדיף לשלם מאתיים שקל ושיקחו ויחזירו לך למשרד, לא?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

קיבלתי עכשיו מהמוכר את ההסטוריית טיפולים וההתלבטות רק גדלה.

הרכב על לכביש בדצמבר 09.

לפי הרישום של המוסך:

תאריך ק"מ תיאור

29-9-2010 8895 החלפת מצבר

21-2-2011 28225 טיפול 30000 + חריטת 2 צלחות בלם קדמיות + רפידות

12-6-2011 44200 החלפת בלמים קדמיים + אחוריים

17-7-2011 48238 ניקוי מיכל שמן מצמד+החלפת שמן , ניקוי + סידור כפתור ECO

28-8-2011 51634 החלפת ערכת מצמד + מסב לחץ, החלפת פילטר מזגן

27-2-2012 61386 טיפול 60000

23-10-2013 82104 החלפת שמן מנוע ומסנן שמן, בדיקת חיווט USB, ריקון + מילוי דלק

+ שטיפת מערכת דלק + תוסף , החלפת בלמים אחוריים

4-11-2013 82318 החלפת אטם סעפת פליטה, החלפת אטם משאבת שמן, החלפת צינור קשיח שמן

החלפת מגדש טורבו

25-3-2014 87522 ניקוי בית מצערת

כיום הרכב עם 90K. הוא יד שנייה בבעלות הבעלים הנוכחי כשנה וחצי. הרכב עומד כבר למכירה כ 3-4 חודשים. המחיר ההתחלתי די אטרקטיבי ואני מאמין שבגלל שהטסט מתקרב (4 חודשים) ובגלל שצריך טיפול + טיימינג אפשר להוריד עוד במחיר. השאלה עם ההיסטוריה הזאת נחשבת כממש בעייתית.

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

מה טיפול 60 כלל? זה מועד הטיימינג לפי היצרן, או 3 שנים. בכל מקרה לפי הפירוט שלך זה לא זה ולא זה.

אני עומד בפני אחד כזה, עלות מגוחכת ביחס ל-147 שהיתה לי, אבל חובה להקפיד על הזמנים.

הקלאץ' לא מוקדם מדי? ידוע לך איפה בילה רוב חייו, אם בפקקים או בכביש פתוח? שלנו על 56 אלף ק"מ ואין שינוי בפעולת הקלאץ'.

בנוסף, מתיחת הטיפולים בין 30 אלף ק"מ מאוד לא מומלצת ע"י המכונאים ואף היה פה פוסט עם תמונות זוועה של מנוע

של אלפא 159 שטופל כך.

הניסיון שלי דל קילומטרים (גם עם האבארט שעומדת על פחות מ-27 אלף) עם מנועים אלה, אבל אנשי מקצוע ואנשים ששיפרו

לא מעט כאלה, טוענים לאמינות טובה מאוד מצידם (טורבו ומנוע). בשורה התחתונה, רכב מומלץ, אבל בדוק ב-10 עיניים.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפי מה שאני הבנתי טיימינג מבוצע כל 90000 או 4 שנים.

זה בשימוש heavy duty או במזג אוויר קשה - שהכוונה היא לחורפים קפואים.

לפי הוראות היצרן בשימוש כרכב פרטי סטנדרטי ובמזג אוויר נוח (ישראל או דרום איטליה) החלפה אחרי 120K.

בעיות עם הקלאץ' וסדרת תיקונים עד החלפה כוללת שלו היו גם ברכב שלנו בתחום של 30-50K.

יכול להיות שמדובר ברכב שטופלו כל מיני בעיות שהגיעו עוד מהמפעל. יכול להיות שהשמן היה לא תקין או שחדר זיהום למערכת ואז החלפת הטורבו היא רק התחלת הבעיות של המנוע הזה.

נראה לי גם מוזר שמזה שנה הרכב כמעט מושבת לחלוטין (אם כי יכול להיות שהבעלים קיבל בזמן הזה רכב ליסינג מהעבודה).

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

חברים מתנצל, תוקנתי ע"י אלעד - 120 אלף או 3 שנים. בלבלתי עם ה-147 שזה כל 60.

אני צפוי לסגור 60 אלף בדיוק בגיל 3 של הבראבו, גם תרם לטעות.

אם זה כך בבראבו המדוברת, אז יש פה דילוג.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

שלום

אם אין טעות ברצף הטיפולים שצורף כאן, נראה שמגדש הטורבו הלך 200 קמ בלבד לאחר החלפת שמן בנובמבר 2013. האם אותו מוסך טיפל ברכב טיפול אחד לפני ואחרי שהלך הטורבו? בעניין הדלק המהול: כדאי לבדוק מה מצב הממיר הקטליטי על ידי בדיקת גזים בדומה למה שבודקים במבחן השנתי.גם כן.כדי למנוע הפתעת תיקון יקרה. לדעתי רוח הדברים שזורמת בשרשור היא שכדאי לראות מכוניות נוספות ולא להתפתות בגלל מחיר נמוך ורק אז לקבל החלטה עם איזה אקזמפלר להתקדם לבדיקות סופיות במוסך מתמחה ו או מכון בדיקה.

בהצלחה

-אבי

עריכה אחרונה על ידי avizvi

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

פורסם

החלפת שמן כל 20000 קמ? אם אכן כן, מה הפלא שהטורבו הלך? שיהיו הצהרות אשר יהיו לגבי החלפת שמנים כל 30 אלף קמ,' 20 אלף קמ' או השד יודע מה.. יש טורבו, כל 10 להחליף שמן ופילטר שמן!

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...