Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ההבדל בין שני מנועי VW: 1.4 BXW/CGG ו- 1.4 BBZ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

מקווה שאני מפרסם במקום הנכון.

בגלל שאני לא בא מעולם הרכב ולא מומחה גדול בעניין, אני פונה למומחים שבינינו. ברכבי, איביזה 1.4 CGG (85) כ"ס סוס, המנוע בא עם 16 שסתום מבית VAG והוא משווק לפי הפרסום של VAG בין 2009 בערך ועד היום.

מבדיקות וחיטוט באינטרנט, גילית של- VAG יש מנוע מאוד דומה באותה צורה של 1.4 16 שסתום ששווק בין 2002-2009 והפיק 100 כ"ס, עכשיו, לחבר שלי הייתה לו איביזה 2007 שתי דלתות עם המנוע הישן, והוא תמיד תיאר אותה כרכב זריז וכיפי, לאחרונה, באותה תקופה שקניתי את רכבי במבצע הידוע, הוא קנה 1.4 חדשה אך עם שתי דלתות (SC), וכשנפגשנו הוא אמר שהאיביזה הישנה הייתה יותר כוחנית וזריזה!

האם זה באמת כך? הרי היצרן צריך לחזק ולשפר את המנוע ולא להחליש אותו! לא? חוץ מזה מצד שני הכ"סוס של המנוע הישן יותר גבוהים.

מה ההבדל בין שני המנועים, יש אפשרות לשנות משהו ולהגיע להספק הקודם? או דווקא המומנט במנוע החדש יותר גבוהה (גם ההסבר הזה שמעתי ולא הצלחתי להחליט אם זה נכון או לא).

אשמח לכל הסבר הקשור לעניין.

עריכה אחרונה על ידי omar87
שכחתי שתי מילים

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

נכון מאוד. באיביזה הקודמת הייתה הרבה יותר זריזה עם מנוע 1400 ו 100 כ"ס המנוע היה מכוון לספורטיבי יותר. באותה תקופה שווק מנוע 1400 עם 75 כ"ס. אז הפעם עם המנוע משנת 2009 ואילך הם החליטו לעשות מנוע בסיסי 1400 85 כ"ס. המנועים הזריזים יותר הם המודגשים TSI.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

כמדומני למנוע ה-86 כ"ס יש עקומת מומנט עדיפה (קרי, יותר מומנט זמין בסל"ד נמוך).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מלבד ההבדל בין שני המנועים קצת קשה להשוות בין שני דורות של רכבים שיש להם משקל שונה, בידוד רעשים, בלאי כזה או אחר ואולי גם גיר עם יחסי העברה שונים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...