Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני חייל שנכנס לקבע בקרוב ורוצה לקנות רכב כדי להתנייד מהבית לבסיס. מדובר בנסיעה של כ30 קילומטר בינעירונית עם פקקים בינוניים (נוסע מהיישובים שבאיזור כוכב יאיר לגלילות) ולהוציא את האוטו למרכז בסופ"שים.

בכניסה לקבע אני אמור לקבל משהו כמו 35K במענקים שונים ומשונים ומתכנן להוסיף עוד קצת על זה עם הלוואה כדי לקנות אוטו באיזור ה45-50 אלף.

חשוב לי אוטו ידני שלא ייגמור לי את המשכורת, שיהיה נוח לנסיעה בינעירונית יומיומית, שיהיה כיף לשבת ולנסוע בו, נוסע בעיקר לבד אבל גם מסיע אנשים ומערכת סאונד סבירה או לפחות אפשרות להתקין אחת (הבנתי שזה יותר בעייתי כשהרמקולים בדשבורד כמו בפיקנטו).

ההתלבטות שלי היא בין לקנות משהו כמו הסיאט מי, פיקאנטו, ספארק משנות 2012 והסביבה או ללכת על סופרמיני יותר ישנה וכנראה עם עלות תחזוקה יותר גבוהה מהשנים 2010-2009 (פולו, איביזה, i20). אופציה נוספת היא הi10 החדשה שדי אהבתי בגלל הגימור הגבוה וכנראה אוכל לקנות חדשה עם הנחה של חבר באיזור ה50 אלף הנמוכים.

השאלה המרכזית שלי כרגע חוץ מאשר חוו"דים על הרכבים, היא מה יהיה הפרש העלות והאם סופרמיני ישנה וכנראה יקרה יותר באמת תיתן לי משהו מעבר למה שמיני מודרנית יותר תיתן לי?

שאלה נוספת, כיום הרכב השני בבית הוא פיקנטו ידנית מ2012, חביב למדי חוץ מזה שהוא לא בדיוק סוחב כשעולים על כביש בינעירוני, האם מכוניות המיני היותר חזקות (מי וספארק) סוחבות יותר טוב את הכבישים? או שזאת פשרה שצריך לקחת בשביל החיסכון שנותנת מכונית מיני?

עוד מישהו שהיה באותו מצב ויש לו תובנות מהקנייה?

תודה, זיו

פורסם

בפסקה האחרונה שלך סיכמת את ההבדל העיקרי. מכוניות המיני נועדו לנסיעות עירוניות ולכן הן מצוידות לרוב במנועים קטנים וחלשים, או כמו שכתבת "לא בדיוק סוחבים". אז נכון שהפיקנטו קצת יותר חלשה מהאחרות והמיי או הספארק קצת יותר זריזות ממנה, אבל אל תצפה להבדל משמעותי. אפשר להסתדר עם זה, בטח אם הנסיעות שלך הם בבין עירוני פקוק, אבל זאת פשרה שצריך לעשות.

עלויות אחזקה של רכב משומש בן שנתיים-שלוש לא חייבות להיות גבוהות מעלויות אחזקה של רכב חדש. קודם כל, כי ברכב חדש אתה חייב לטפל במוסך מורשה יבואן (אחריות וכאלו), מה שלרוב מעלה את מחיר הטיפולים. ברכב משומש אפשר גם לפנות לשוק הפרטי ולמצוא מוסכים לא מורשים שיעשו עבודה טובה במחיר זול יותר.

חוץ מזה, צריך לזכור את עניין ירידת הערך, שהוא משמעותי יותר ברכב חדש.

מערכת סאונד סבירה זה משהו שמגיע היום כסטנדרט בכל הרכבים, להוציא אולי את הפיקנטו שמגיעה עם משהו זוועתי. גם במקרה של הפיקנטו אפשר לשדרג בקלות, זאת ממש לא בעיה. בפיקנטו ספורט למשל כבר התקינו ברכב ההדגמה איזה מיני סאב-וופר ששיפר משמעותית את המצב. אני שלמתקינים המומחים בתחום כבר יש פתרונות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני למשל במשך 3 שנים נסעתי בעיקר בין עירוני על הפנדה,ולא הייתה לי בעיה.

מציע לעשות נסיעת מבחן על היונדאי החדשה,שכן לדעתי היא המובילה בקטגוריה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברור שאין בעיה.

אם תיתן לדוויד בלו כדור כדורגל הוא לא ידע לבעוט בו? בטח שהוא ידע, רק שהוא יעשה את זה פחות טוב מערן זהבי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לכן אמרתי שיבדוק את היונדאי עם הליטר אחד,אולי מבחינת ביצועים היא תתאים,ואולי הוא יגיד שהרכב לא זז.

נכון שיונדאי נעימה יותר,אבל פה יש לו רכב מאובזר חודש עם אחריות מה שיתן לו שקט,הכול עניין של העדפה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כשאני אהיה קצת יותר קרוב לקבע אני אלך לעשות נסיעת מבחן על הקטנות לראות אם אפשר לחיות עם זה (אפשר, יש לנו פיקנטו שעושה את הדרך לבסיס כשאני לוקח אותה).

אבל מעניין אותי איך לעשות את תחשיב העלות של מיני כנגד סופרמיני, ואם מישהו עשה את זה כבר מה יצא לו?

פורסם

אם זה ידני מול ידני לא יהיה הבדל גדול,אצלי למשל הביטוח יקר ב 200 שקל,טסט דומה.

פורסם

דייטסו סיריון 2010

אוטומט, חסכונית מאוד!, זולה לאחזקה אפילו במוסך מורשה, נוחה ומרווחת.

רק טיפ קטן: לגבי צמיגים אני ממליץ על קונטיננטל או גוד-ייאר

מהניסיון הרב שלי אלה הצמיגים הכי טובים שיצא לי לנסות על הרכב הזה.

לדייטסו מנוע 1.3 אמין וחסכוני

שסוחב בקלות! 3 אנשים בעליות לירושלים.

מזגן חזק והרכב פרקטי ויחסית מרווח

אחלה רכב מומלץ בחום.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...