Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני לפני גיוס לצבא ורציתי לשאול את דעתכם בנוגע לשאלה האם כדאי לקנות רכב לזמן השירות.

כרגע אני רק יודע שאני אעביר 3 חודשים בבסיס שיהיה לי מאוד נוח להגיע אליו עם רכב ופחות נוח להגיע אליו ללא רכב, היציאות שלי יהיו שבועיות עם סגירה של שבת אחת מתוך 4 או 5.

חשבתי על לקנות פיאט פונטו ספייס במחיר לא גבוה וליסוע עם הרכב לבסיס בימי ראשון ולחזור איתו בימי חמישי, השאלה היא אם זה יהיה בסדר להשאיר את הרכב כמעט שבוע מחוץ לבסיס והוא לא יעשה בעיות אחרי שבוע שהוא ישב שם.

מה דעתכם ?

הקנייה של הרכב היא ל3 חודשים האלה, לאחר מכן אני לא יודע באיזה בסיס בדיוק אני ישובץ, גם זה יהיה שבועיות ככה שאם זה לא ממש רחוק מהבית סביר להניח שהרכב יוכל לעזור לי להגיע גם לשם.

פורסם

לא,לא כדאי.

ביטוח יעלה לך 6 בשנה ועוד דלק ואחזקה.

חבל על הכסף בעיקר שיש לך אוטובוסים חינם.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

לא מכיר את מצבך הכלכלי אך אניח שבמהלך שירותך הצבאי תחייה על משכורת חייל...

אחזקת רכב עולה כסף, ולא רק בדלק.

רישוי שנתי, ביטוח חובה וצד ג' (מינימום נדרש ולהבנתי אתה נהג חדש ו/או צעיר) וטיפולים.

כל אלו יכולים עלות לך:

• רישוי רכב קטן - 1200 ש"ח
  • ביטוחים - 1800-2000 ש"ח
  • טיפולים - 1000 ש"ח בשנה בהנחה שלא מדובר ברכב חדש ולא תיסע יותר מידי

על אלו עליך להוסיף סכום כסף קטן לבלת"מים (2500 ש"ח לשנה) וירידת ערך - רכב של 20K ש"ח, ירידת ערך שנתית של 15% (3000 ש"ח לשנה).

סך הכל, הוצאות ישירות ועקיפות לשנה - כ-10K ש"ח שמבטאים 800 ש"ח לחודש.

על זה תוסיף תצרוכת דלק לפי הנסועה המועטה הצפויה.

כחייל אתה יכול להתנייד בתחבורה ציבורית ובחינם.

גם אם זה 'עולה' יותר זמן, זה משמעותית יותר כלכלי, ולאן אתה ממהר? 3 שנות שירות יש לך בכל מקרה :lol:.

תחסוך את הכסף שאתה מסוגל כל חודש ותקבל נקודת התחלה טובה יותר אחרי הצבא.

ברכות על הגיוס.

לך בשלום ותחזור בשלום.

סופ"ש נעים,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם
לא,לא כדאי.

ביטוח יעלה לך 6 בשנה ועוד דלק ואחזקה.

חבל על הכסף בעיקר שיש לך אוטובוסים חינם.

ביטוח 6 לשנה? הבחור רצה פיאט ולא מרצדס :)

לפותח השרשור, עזוב שטויות זה כסף שילך על כלום, אתה תהנה מהרכב 3 חודשים ואז תתחרט על הרגע שקנית אותו.

גם אם תוצב קרוב לבית ותוכל לעבוד בערבים, המשכורת שלך תלך נטו על הרכב, שים לב להוצאות שרשומות מעלי, זה לא מעט כסף.

בכסף שתחסוך תפנק את עצמך, זה יותר חשוב.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

הרכב כולו עולה 5000 ש"ח ככה שלא תיהיה ירידה של 3000 ש"ח בשנה, אני גם אוכל למכור אותו במחיר גבוהה יותר מהקניה (ככה קרה לי בפיאט פונטו הקודמת).

אני מבין שיהיו הוצאות של ביטוח כ4000 שקל בשנה והוצאות דלק ממש קטנות (יוצא חמשושים, והפונטו נחשבת די חסכונית).

ככה שאני רואה את זה כ5000 שקלים חד פעמי לקניית הרכב ועוד הוצאות ביטוח כל חודש.

הרישוי לפיאט פונטו הוא 820 ש"ח והוא פעם בשנה....

בכל מקרה - תודה רבה על הייעוץ :)

פורסם

תיקונים הכנסת לתחשיב?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תיקונים הכנסת לתחשיב?

הייתה לי פיאט פונטו, חוץ מטיפול שלא הייתי חייב לעשות שכלל הכל כולל הכל (החלפת מים במערכת קירור, אטמים, רצועת טיימינג וכד'...) שעלה לי 1000 שקל והחזיר את הרכב למצב יותר טוב משהיה (שוב - זה טיפול שעשיתי כיישור קו, לא בגלל בעיה כלשהיא.)

פורסם
הייתה לי פיאט פונטו, חוץ מטיפול שלא הייתי חייב לעשות שכלל הכל כולל הכל (החלפת מים במערכת קירור, אטמים, רצועת טיימינג וכד'...) שעלה לי 1000 שקל והחזיר את הרכב למצב יותר טוב משהיה (שוב - זה טיפול שעשיתי כיישור קו, לא בגלל בעיה כלשהיא.)

אם פעם אחת הצליח לך, מצוין.

אתה יכול להיות בטוח שזה יצליח שוב?

לא יודע...

סטטיסטיקה היא דבר מצוין ו-אקטוארים מרוויחים מניתוח שלה יופי של כסף.

אבל בעבור מי 'שנופל' בקבוצת ה-false הסבירות שמשהו יקרה היא 100%...

את דעתי כבר כתבתי ומכאן ההחלטה שלך.

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

לו אני במקומך - לא הייתי רוכש רכב בנקודת הזמן הנוכחית. הוא יעלה יחסית הרבה כסף בשביל שימוש מועט מאוד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...