Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עיקר הבעיה היא במזגני אינוורטר , מזגנים רגילים עובדים תקין (יש לי גם טורנדו אחד רגיל והוא עובד בלי בעיות )

היתרון של אינוורטר הוא החסכון בחשמל

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי ניסיון כלל עם האינוורטרים של מידאה. יצא לי להתקין לא מעט אינוורטרים של תדיראן לאחרונה - אבל בכל מה שקשור לאמינות, רק ימים יגידו.

בכל מה שקשור למזגני ON\OFF, דווקא התקנתי כאלה של מידאה (טורנדו, סאגה) בשלוש שנים האחרונות, והאמינות שלהם יוצאת מן הכלל.

מידאה היא יצרנית ענקית של מזגנים, והם מוכרים המון אינוורטרים. קצת נראה לי מוזר שתדירות הקילקולים היא כ"כ גבוהה, אבל יכול להיות שמדובר במקרה נקודתי או דגם נקודתי שעושה בעיות.

ידוע לי כי קיים גוף קירור לשנאי על הכרטיס החיצוני, שניזון מקירור של האויר שעובר דרך המעבה. אינני יודע מה רמת היעילות של כאלה דברים, אבל מזגנים עתירי טכנולוגיה יכולים לסבול הרבה מדברים פשוטים יחסית (מיקום לא אידאלי של המנוע, שגורם ליניקה של אויר חוזר חם וכד').

מצד שני, בהחלט יכול להיות כשל תכנוני בדגם הספציפי הזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפי הבנתי עדיין מייצרים מסוג מסוים של אלקטרה בארץ,זה נכון?

יש לנו תדירן עילי 3 כ"ס כבר 8 שנים עובד כמו פנתר. מה עם אלקו,כבר לא שומעים מהם כמה שנים טובות,פשטו את הרגל?

יש לנו אחד 1 כ"ס אלקו היי טק משנת 96 שעובד נון סטופ ולא היה לו שום בעיה אף פעם.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

השמועה דלפה לאוזניי כבר לפני כחודשיים וקצת (ראה רמז בהודעה הזו).

למידאה יש בשנים האחרונות מוניטין מצויין בכל מה שקשור למזגנים, והם שחקן חזק מאוד בעולם בכלל - ולא יעזור לכל הספקנים שנעולים רק על תדיראן או אלקטרה.

אלקטרה כבר מזמן הפנימו שיש יצרני מזגנים סיניים מעולים, ועל מנת לשפר את המוניטין של הטרקטורים שלהם הם חייבים לעשות שינוי.

עם כניסת המהלך אני מאמין שיקרו כמה דברים:

1. לכל מי שלא המליץ עד היום על טורנדו בגלל קושי בהשגת חלקי חילוף (עזבו שזה חארטה) - כבר לא תהיה סיבה כזו - כי הסבירות שיהיו בשוק חלקי חילוף תחליפיים שאינם דורשים חלקים מקוריים מ"טורנדו", היא גבוהה מאוד.

2. לטכנאים יקח זמן לעכל את המוצר החדש ואת מאפייני התקלות השכיחות ביחס לדגמים של היצרן הקודם. לא ברור איך זה ישפיע על הטכנאים מבחינה מקצועית ומבחינת המלצות, אחרי הכל הם לא פחות מקובעים מהלקוחות שלהם.

מעניין מה יהיה לצרכן הישראלי הממוצע לומר על זה (כן, אותו אחד שאומר "רק אלקטרה !" כל הזמן).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, ה"קיבוע" לא הגיע סתם. לצערי אני מדבר מנסיון

עם שני מזגני טורנדו אצלי ועוד אחד אצל המשפחה המורחבת,

וכמות הקלקולים והתקלות היו גבוהים מהותית מאלקטרה

ותדיראן. יכול להיות שעם השנים הפערים הטשטשו, כי האיכות

של מידאה/טורנדו עלתה, ומנגד אלקטרה ותדיראן שהחלו

לייצר גם הם בסין ירדו באיכות.

פורסם
איציק, ה"קיבוע" לא הגיע סתם. לצערי אני מדבר מנסיון

עם שני מזגני טורנדו אצלי ועוד אחד אצל המשפחה המורחבת,

וכמות הקלקולים והתקלות היו גבוהים מהותית מאלקטרה

ותדיראן. יכול להיות שעם השנים הפערים הטשטשו, כי האיכות

של מידאה/טורנדו עלתה, ומנגד אלקטרה ותדיראן שהחלו

לייצר גם הם בסין ירדו באיכות.

גם אני מדבר מניסיון, הרי אצלי בבית יש טורנדו-אים בני 7 עוד מעט, שעובדים קשה. התקנתי גם לא מעט כאלה ב-3 שנים האחרונות.

אלקטרה וגם תדיראן הם לא שיא האמינות, הם בנו את עצמם בעיקר בזכות המזגנים "של פעם" שהיו בנויים לתלפיות.

מזגנים שמותקנים כמו שצריך, ברוב המקרים מפתחים רק בעיות קלות לאורך השנים (קבל שסיים את חייו או חיישן טמפ' שהתחרפן...דברים שלא קשורים להתקנה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כתבתי שכנראה הפערים הצטמצמו, אבל לפחות בעבר היה פער מהותי.

בזמנו, מרוב שהטכנאי מהביטוח היה אצלנו בגלל הטורנדואים,

התחברנו ושאלתי אותו אם רק אצלי זה כאלה חרא מזגנים, או

שזה כל הטורנדו ככה. הוא לא מוכר מזגנים, והוא שכיר בחברה

ששולחת אותו לתקן מזגנים מכל הסוגים, ככה שאינטרס למותג

זה או אחר אין לו. הוא אמר שכל המזגנים מתקלקלים, אין מה לעשות,

בייחוד שהייצור עבר לסין, והאיכות ירדה בכל המקומות כדי להוזיל

מחיר. אבל טורנדו מתקלקל הרבה יותר, ותקלות מהותיות יותר,

כמו מדחסים, מאווררים, כרטיסים שמתפגרים דיי מהר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לסיכום, בטורנדו ( מידאה) אינוורטר 44 כאשר המזגן עובד אבל לא מוציא אוויר קר, ודולקת נורית של קו בודד סימן שהלך כרטיס בקרה של פיקוד מאייד ( נמצא בחלק הפנימי) ובלי פיקוד מאייד , המדחס לא נכנס לפעולה

פורסם

לסיכום, בטורנדו ( מידאה) אינוורטר 44 כאשר המזגן עובד אבל לא מוציא אוויר קר, ודולקת נורית של קו בודד סימן שהלך כרטיס בקרה של פיקוד מאייד ( נמצא בחלק הפנימי) ובלי פיקוד מאייד , המדחס לא נכנס לפעולה ן

פורסם

האם יש לטכנאים הסבר למה מתקלקלים הכרטיסים ?

האם מדובר בחלק ספציפי שמתקלקל (קבל דפוק, שנאי מאיכות נמוכה) ?

אני מאמין שמבחינת פיקוד ברמת הבסיס, אין תקלות - אלא רכיב כלשהו קורס מעומס, והרכיבים שעומדים בעומס רב הם אלו שהופכים את הזרם החליפין לזרם ישר, לרבות שנאי, קבלים וכד'. מעניין מאוד.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מסתבר שהמזגן הזה לא מוכר,

הזמנתי בהתחלה טכנאים כללים מהביטוח של הבית,

הגיעו הסתכלו על המזגן, המזגן הסתכל עליהם , הסתובבו , פרקו , הרכיבו , אמרו אנחנו לא יודעים והלכו

עברתי לשירות של טורנדו, התקלה תוארה למנהל , אמר צריך להחליף את הבקר המדובר ,

הגיע טכנאי , אמר לא יודע למה אמרו לי להחליף את הבקר הזה , אבל אמרו אז אני מחליף

החליף

עובד....

פורסם

היה לנו בדירה הישנה מזגן אלקטרה, מהישנים הללו [ענק, נמצא על הרצפה ולא בקיר חיצוני]. מחזיק כבר 20 שנים כמעט ללא תקלות [ועדיין עובד מצוין]. בדירה חדשה שרכשנו יש מזגן מיני מרכזי של אלקטרה, דגם EMDB 30. אני לא ממש יכול לגבש עליו דעה, אבל 6 שנים הוא עובד תקין, וכיום כשהתפוקה לא משהו אני רוצה להזמין טכנאי ולראות מה הבעיה. אני מקווה שזה יסתכם במילוי גז או משהו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הגיעו הסתכלו על המזגן, המזגן הסתכל עליהם , הסתובבו , פרקו , הרכיבו , אמרו אנחנו לא יודעים והלכו

החליף

עובד....

בכל מה שקשור לאינוורטרים, הרוב לא יודעים כלום וגם לא רוצים להכניס ראש בריא למיטה חולה ומוותרים על העבודה.

תמיד תתקשר לחברה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

החליף

עובד....

בכל מה שקשור לאינוורטרים, הרוב לא יודעים כלום וגם לא רוצים להכניס ראש בריא למיטה חולה ומוותרים על העבודה.

תמיד תתקשר לחברה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...