Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שתי בעיות....

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

והן?

הבנתי שאין בעיה חוקית בהשחרת חלונות אחוריים. אם מותר וילון אחורי אינני מוצא סיבה למה לא להשחרה.

:roll:VW Golf MK4 2.0 Manual:roll:

פורסם (נערך)

אתה טועה.

השחרת חלון אחורי אינה חוקית. נכון שהרבה נוסעים ככה, אפילו חלק ממכוני רישוי לא פוסלים בטסט. מה שחוקית מותר להשחיר, זה חלונות צדדיים מאחור.

במקרה שלך, במידה ויעצרו אותך לבדיקת רישיונות, ישאלו איפה השלט נהג חדש - אתה תספר שבגלל השחרת חלון אחורי לא רואים אותו, יש מצב שתצטרך כמות כפולה של ווזלין.

גם לא כל וילון מותר להתקין מאחור, אבל גם כאן זה בגדר ההמלצה לרוב הנהגים (כמו חלק נכבד בחוקי תנועה).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

השמשה האחורית לא חוקית? :roll:

השלט תלוי מאחור, רק פשוט לעיתים לא רואים אותו בגלל ההשחרה.

פורסם

אכן השחרת חלון אחורי אינה חוקית

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שמשה אחורית מושחמת לא חוקית? אפשר לצרף את החוק שאומר את זה?

כבר לפני לא מעט שנים פרסמה המשטרה מזכר שאין לתת דו"חות לרכבים עם חלונות אחוריים מושחרים. העניין אושר על פי העקרון שישנם כלי רכב בלי שמשה אחורית ומראה אחורית בכלל.

מה גם שהיום לא מעט מכוניות מגיעות עם חלונות צד אחוריות + שמשה אחורית מושחמת מהמפעל.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

סקודה רומסטר שחונה אצלי ברחוב עם שמשה אחורית כהה פשוט הדביקה את השלט מבחוץ, לעומת זאת הונדה גאז׳ חדשה שגם מחנה לא רחוק ועם שמשה אחורית כהה פשוט שמו את השלט מאחורי השמשה ומן הסתם בקושי רואים את השלט.

פורסם

מה שמגיע מהמפעל ועבר תקינה כך - חוקי, אין שאלה בכלל.

לפי ההגיון שהעלית spire, לרוכבי דו"ג מותר לרכב בשוליים בפקקים, ומותר לך גם להסתובב בלי רשיון נהיגה עליך.

בשני המקרים המשטרה החליטה שלא לתת דו"חות, אבל לא בסמכות המשטרה לקבוע האם זה חוקי או לא חוקי, ולפי חלק מהדעות (כולל שלי), גם בחירה איזה עבירות לאכוף או לא זה מחוץ לסמכות המשטרה.

אבל לכל הדעות אין בסמכות המשטרה לקבוע כי מהיום עבירה מסוימת אינה עבירה - זה תפקיד הרשות המחוקקת, או במקרה של תקנות התעבורה - משרד התחבורה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
שמשה אחורית מושחמת לא חוקית? אפשר לצרף את החוק שאומר את זה?

כבר לפני לא מעט שנים פרסמה המשטרה מזכר שאין לתת דו"חות לרכבים עם חלונות אחוריים מושחרים. העניין אושר על פי העקרון שישנם כלי רכב בלי שמשה אחורית ומראה אחורית בכלל.

מה גם שהיום לא מעט מכוניות מגיעות עם חלונות צד אחוריות + שמשה אחורית מושחמת מהמפעל.

יש להבחין בין חלון צד לשמשה.

חלונות צד אחוריים מותר, את השמשה האחורית אסור.

מקדימה אסור להכהות בכלל, לא את השמשה ולא את חלונות הצד.

וכמו שכבר נאמר מדובר על הכהיה שאינה מקורית מהיבואן.

תקנה 356 (ד):

"לא יירשם רכב ולא יחודש רשיונו של רכב שהשמשה הקדמית והאחורית והשמשות שליד המושבים הקדמיים המותקנות בו, כולן או מקצתן, צופו בחומר ציפוי, בין בהתזה, בין בהדבקה ובין בכל דרך אחרת."

פורסם

רגע, על פי התקנה שהבאת כתוב ״לא יירשם רכב״ רכב שנרשם זה רכב חדש, משמע גם רכב חדש עם שמשות כהות לא יקבל רישוי.

האם פשוט התקנה הזאת לא נאכפת?

פורסם
סקודה רומסטר שחונה אצלי ברחוב עם שמשה אחורית כהה פשוט הדביקה את השלט מבחוץ, לעומת זאת הונדה גאז׳ חדשה שגם מחנה לא רחוק ועם שמשה אחורית כהה פשוט שמו את השלט מאחורי השמשה ומן הסתם בקושי רואים את השלט.

מבחוץ, איפה שאני גר יורידו ויהרסו די מהר.

מבפנים, כמו שאני עכשיו, לא רואים כמו שצריך.

פורסם

שלט "נהג חדש", חייב להראות, גם אם החלון האחורי מגיע מושחר מהמפעל.

יש שלטים דקים וגמישים שאתה יכול לניילן אותם ולהדביק על החלון האחורי מחוץ לרכב. אף אחד לא יגנוב שלט שעולה עשרה שקלים וגם אם כן, תחשוב שזה חלק ממחיר השחרת החלון.

ארז רונן

פורסם

גם אני בבעיה עם הבראבו, אני מניח שלהדביק מבחוץ זו האופציה היחידה?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...