Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו לא האופציה היחידה.

אתה יכול ללכת למפעל שמייצר נורות ניאון ולבקש שייצרו לך שלט מאיר עם אותיות מהבהבות, אותו תחבר לחלון האחורי, מבפנים.

לי נראה שעדיפה האופציה הראשונה...

ארז רונן

פורסם

אני חושב שזה מאותו החוק על רכבים מסחריים שאין בהם ראות לאחור. אם יש מראות בכל צד, לא חייב נראות אחורה דרך מראה. לא נראה לי שיש תקנה דומה לרכב פרטי.

הלוגיקה הייתה שנהג מסחרי הוא נהג מקצועי ויודע להסתדר עם מראות הצד בלבד, וברכבים מסחריים לרוב אין לך את הפריווילגיה למראה אחורית גם ככה.

פורסם

תקנות תעבורה :

מצב כללי של הרכב

27. (א) לא ינהג אדם רכב כשהרכב נמצא במצב העלול לסכן עוברי דרך. (ב) לא ינהג אדם רכב אלא אם מבנהו של הרכב, ציודו, אבזריו, סימונו ונשיאת מטענו הם בהתאם להוראות הפקודה או תקנות אלה, לרבות תנאים בהיתר וברשיון. (ג) לא ינהג אדם רכב כאשר הרכב במצב השולל מהנהג שליטה בו. (ד) לא ינהג אדם רכב שבו הוגבלה בכל אופן שהוא, למעט הגבלה זניחה, יכולתו לראות את הדרך והתנועה בה מן השמשה הקדמית של הרכב או האחורית או זו שלצד הנהג או זו שלצד הנוסע במושב הקדמי. (ה) על אף האמור בתקנת משנה (ד) מותר לנהוג ברכב שבו קיימת הגבלת ראות מן השמשה האחורית, אם מותקנות ברכב, מכל שנת ייצור, מראות תשקיף.

וגם :

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]מראת תשקיף

תק' (מס' 3)

תשנ"ב-1991

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

361. (א) ברכב נוסעים פרטי, ברכב פרטי דו-שימושי ובמונית יותקנו שתי מראות תשקיף - האחת בתוך הרכב והשניה מבחוץ בצדו השמאלי של הרכב.

(ב) ברכב ששדה הראייה לאחור בו דרך המראה הפנימית מוסתר, יותקנו שתי מראות תשקיף משני צדיו, ואולם ברכב כאמור ששנת ייצורו היא לפני 1976, תותקן מראת תשקיף אחת בתוך הרכב או בצדו השמאלי של הרכב.

פורסם
גם ברכב מסחרי נהג חדש צריך תווית, עד משקל של 3500 ק״ג,

וזה לא משנה אם יש 5 מראות ברכב , ובלי תווית זה רק 250 ש״ח ללא נקודות

התייחסתי להשחרה, לא לשלט נהג חדש. ברכב של אבא שלי, עשינו שטח קטן שאותו לא השחרנו בשביל השלט.

• תוכן חדש...