Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים ,

אז אחרי תקופה בלי שינויים בא לי שינוי ומה ומה שמתבקש זה ככל הנרא המגבר :)

אז כרגע יש subdown sax100.4 מחפש לשדרג אותו ואולי אפילו לאיזה מגבר בסגנון של הליוויתן כדי לקבל אפשרות לעבוד אקטיבי 3 חלקים.

אשמח להצעות שדרוג על איזה דגמים רצוי ואפשר להסתכל מה יהווה שדרוג משמעותי ומה לא.

פתוח ואף רצוי יד שנייה :)

כרגע המערכת היא :

Pionner 8550BT

MS-8

Celestra FA1.6k

SubdownSax 100.4

Rainbow SLC6.5

JL 10W7

תודה מראש לכולם :)

2017 Type R

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה חושב על הלווייתן אז אני אמליץ עליו בחום רב! אבל על הגרסא השלישית שלו שהיא ה-ר-ב-ה יותר חזקה מהגרסא הראשונה שיש אצלי - לא שמדובר במגבר שהוא קרוב ללהיות חלש כן?

שאלה - אתה מחפש מגבר שישה ערוצים בלבד?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני עובד אקטיבי כרגע , כרגע אני לא הולך להחליף לסט 3 חלקים אבל אולי בעתיד הלא כ"כ רחוק עם תהיה לי אפשרות (הגברה מתאימה) כדי שתהיה אני צריך מגבר כמו הליוויתן , השאלה אם אוכל למצוא אחד , עם לא אסתפק ב 4 ערוצים איכותי וחזק.

אז בגדול לא , לא מחפש 6 ערוצים בלבד אך יכל להיות אופציה נחמדה מאוד...

תודה.

2017 Type R

פורסם

ממליץ לך לבדוק בחום את Audison Voce AV5.1K

http://www.audison.eu/index.php?page=product&id=46

75 וואט לכל ערוץ בזוג הערוצים הקדמיים בקלאס A

140 וואט לכל ערוץ בזוג הערוצים האחוריים בקלאס AB

600 וואט ב4 אוהם לערוץ מונו בקלאס D

יש לו גם יכולת ליחידה דיגיטלית בשביל להתחבר לביט1 או ביט10 ללא כבלי RCA - פשוט מגבר מטורף.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מבין ממך שאתה מחפש להשתדרג גם בעוצמה וגם באיכות.

יכול להיות שהשיפור שהוא הכי bang for the buck הוא לאו דווקא ההגברה.

אתה מרגיש שחסר לך עוצמה כרגע מהסט? מיצית את הכיוונים בפרוססור? כיוונת נכון את רגישות הכניסה? אתה חושב שהסט שלך שמוצהר 100W יעמוד גם בהספג גבוה מזה?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אדי מגבר מהסגנון הזה לא ממש בא בחשבון כי כבר יש לי מונו :) ואחד שאני לא הולך להחליף בעתיד הנראה לעין :)

ישראל לגבי הסט האמת שאני לא יודע , אני חושב שהוא מסוגל ליותר , לא יודע להגיד לך האם מיציתי הכל , כנראה שלא.

ועל איזו רגישות כניסה מדובר ?

2017 Type R

פורסם
היי חברים ,

אז אחרי תקופה בלי שינויים בא לי שינוי ומה ומה שמתבקש זה ככל הנרא המגבר :)

אז כרגע יש subdown sax100.4 מחפש לשדרג אותו ואולי אפילו לאיזה מגבר בסגנון של הליוויתן כדי לקבל אפשרות לעבוד אקטיבי 3 חלקים.

אשמח להצעות שדרוג על איזה דגמים רצוי ואפשר להסתכל מה יהווה שדרוג משמעותי ומה לא.

פתוח ואף רצוי יד שנייה :)

כרגע המערכת היא :

Pionner 8550BT

MS-8

Celestra FA1.6k

SubdownSax 100.4

Rainbow SLC6.5

JL 10W7

תודה מראש לכולם :)

תגיד היה לך את ה UGO6500? הHU הסיני המעפן שסיאט מביאה? מבחינת אופציות הוא מצויין אבל מבחינת איכות הוא לא משהו. אני שוקל להחליף למשהו יותר טוב, אתה אולי יכול להגיד כמה עלה לך? איפה התקנת והאם זה הרס את מתאם ההגה? לי יש גם סיאט איביזה ד"א

פורסם

כמה דברים:

א. כאשר מכיילים את ה MS-8 בפעם הראשונה, יש חשיבות להגדרת העוצמה ההתחלתית, בהפוך לאינטואיציה הראשונית, ככל שתכוון את ה DB נמוך יותר, כך תוכל להגיע לעוצמה סופית גבוהה יותר, אם תכוון ל 0, לא תוכל להגיע לעוצמה סופית שווה לכיוון של 30- למשל.

ב. ה MS-8 מכוון את הצליל אוטומטית לתמונת סאונד מאוד ספציפית, יש מי שיגיד שהתוצאה מדהימה ויש מי שלא יתחבר, או שירגיש שעדיין חסר לו משהו. כמו כן, יש טווחי תדרים שהפרוססור דואג להנחית, למרות שלפעמים אנחנו לא אוהבים אותם מונחתים, כמו למשל טווח הבאס שמגיע מהקומפוננט (בין 80 ל 200 באופן מאוד כללי), ולכן לפעמים כיוון נכון של האיקולייזר יכול לשפר חלקים מסוימים שלא נשמעים לנו כמו שאנחנו אוהבים.

ג. בהמשך ישיר לסעיף הקודם, ה MS-8 מבצע איקולציה די רחבה כדי להגיע לאותה תוצאה אשר הוא מציג, כתוצאה מכך, מיטשטשת השפעת המגבר על התוצאה הסופית במידה מסוימת, אני לא אומר שלא יהיה לך שינוי, אבל אני בספק מה יהיה גודלו, משמעותו, ומהותו. מבחינת העוצמה- מה שכתבתי לא תקף, אלא רק בנוגע לאיכות המגבר.

ד. מגבר איכותי וחזק בהחלט יכול להפיק שיפור מהסט, יחד עם זאת, קח בחשבון שאתה תגיע למיצוי מסוים עם הקומפוננט הנוכחי, ויכול להיות שלא כל יכולות המגבר ייפרסו בפניך כפי שאתה תצפה ממנו.

פורסם

ישראל תודה רבה , כלומר אתה ממליץ 3 דברים עיקריים , קודם כל לשחק שוב פעם עם ה MS-8 , ועוד פעם ועוד פעם ולנסות.

אחרי זה לשקול להחליף קומפוננט ורק לאחר מכן מגבר ?

איזה מגברים יהוו שדרוג משמעותי ?

אצלי גם כן הגיע הUGO וסך הכל הוא לא רע , אבל איך אומרים איפה הוא ואיפה דאבל דין איכותי....

התקנתי לבד , וכן המתאם מההגה לא עובד יותר (לא שהיה שווה משו מהתחלה , הוא לא באמת על ההגה...)

עלות של דאבל דין ברמות הללו עולה כ 4500-3000 ש"ח תלוי ברמה של המכשיר.

2017 Type R

פורסם

עוד דבר נוראה מעניין הוא שיש היצא דיי גדול של מגברים 6 ערוצים.

למשל יש את הלוויתן , אך למשל יש גם את ה MC440 , איך בכלל ניתן להשוות בינייהם , אחד מוצהר 180*6 ואחד 4*50 וכו...

כמו כן יש גם מגברים בסגנון אחר לגמריי כמו שאדי הציע למשל

Audison LRX 5.1MT

איך בכלל ניתן להבין או להגיע לתובנה של מה באמת איכותי יותא ומה פחות , ומה באמת יכל להוות שדרוג משמעותי ומה בכלל לא.

תודה.

2017 Type R

פורסם

שניהם יהיו שדרוג מהמגבר הנוכחי, והדרך הכי טובה לדעתה מה מתאים לך זה לנסות לשמוע, ולחפש תגובות עליהם ברשת, בארץ תמצא כמעט רק תגובות חמות, בפורומים מחול תוכל למצוא דעות יותר אובייקטיביות.

בכל אופן לטעמי הלוויתן- הגזמה פראית כיוון שאני לא מבין למה צריך לקנות מגבר עם כמעט 200 ואט לוויטמין ולמידים.

במידה ואתה מתכנן לעבור לסט שלושה חלקים אני הייתי הולך על מגבר שני ערוצים חזק לוופרים, ואולי בהמשך משדרג את הארבעה ערוצים.

השאלה היא רק איפה אתה רוצה לעצור.

SCANSPEAK

פורסם

אוקי , אולי בכל זאת תוכל להביא הסבר קצר לפחות איך אפשר בכלל לקבל אינדקציה לגבי הבדלי צליל ועוצמה בין שני מגברים מהסגנון הזה ? לוויתן והמקינטוש למשל.

כמו כן לא ממש קיימת אפשרות להוסיף מגבר שני ערוצים לטעמי מקום , גם ככה אני קצר במקום.

ככה שזה או לקחת 6 ערוצים מהסגנון הזה וככה תהיה אפשרות לשדרוג עתידי לסט 3 חלקים , או פשוט לקחת 4 ערוצים איכותי/חזק יותר , שגם פה למשל איך בכלל ניתן לקבוע מה טוב יותר ויהווה שדרוג.

תודה.

2017 Type R

פורסם

ג'קה, אני לא אומר רק בסוף להחליף מגבר, אלא לשמור על החילופים פרופורציונליים, או לפחות לדעת שאם אתה מביא מגבר ברמה מאוד גבוהה, יכול להיות שאתה תשפר מעט את הקומפוננט, ועם זאת, הוא אולי יגיע למיצוי לפני המגבר.

לגבי העוצמה- דעתי שיש להשקיע באופן יחסי לשימוש. אין צורך לרכוש מגבר בעוצמה של 4X150 ולעבוד איתו אקטיבי, כי הוופרים אולי צריכים כוח, אבל הטוויטרים כמעט ולא, לעומת מגברים אחרים בעלי עוצמה יחסית, כמו המקינטוש 6 ערוצים, טרו בילט, אטון ECC500.4, ואפילו לייטנינג אודיו s.600.4.

יש מקרים שבהם אתה "מרוויח" את העוצמה בחינם, כמו בלווייתן, מצד שני, יכול להיות שאם תקח "רק" את העוצמה שאתה צריך ולא מעבר לכך, אתה תוכל להרשות לעצמך מגבר איכותי יותר. מעבר לכך, לפני כל קניה ספציפית שים לב לתקלות, תיקונים "מודיפיקציות" ומחלות נפש כאלו או אחרות בנוגע לכל מגבר.

אני, אגב, הייתי דוגל באותו רעיון של בני, הוספת מגבר 2 ערוצים, ואם צריך בהמשך- החלפת ה 4 ערוצים, אבל זו בחירה שלך.

כדי לתת המלצות יותר ספציפיות, אתה תצטרך להיות יותר ספציפי, כמו למשל מה התקציב שלך? וברור לך ש 4 ערוצים בתקציב מסוים יכולים להיות ברמה יותר גבוהה מ 6 ערוצים באותו התקציב.

פורסם

הסאן דאון אודיו הוא מגבר טוב סה"כ - הוא חזק הוא נקי ובעיניי הוא סה"כ מגבר מספק כשעובדים איתו על קומפוננטים.

איפה הוא נופל? בעיקר בלנסות להרים עליו סאב וופר בגישור ובעיקר כשיורדים איתו בהתנגדויות - הוא מאבד שליטה על האלמנטים.

מנסיון פשוט מאוד בו העברתי סאב שהיה מוגבר על הסאן דאון הזה ללוויתן שלי אני יכול לאמר שההבדלים בשמע הם לא זניחים - הם עצומים.

אבל ההבדל בכוח וביעילות בין מגבר כמו לוויתן לבין הסאן דאון הם גם גדולים מאוד - תיקחו בחשבון שהלוויתן יעיל יותר בלמעלה מעשרה אחוזים מהסאן דאון וחזק ממנו באזור ה60 וואט לערוץ - יש כאן הבדלים שמיעים בייחוד כשמנסים להגיע לשמע בווליום גבוה, הסאן דאון יכנס לרוויה הרבה לפני

אבל בין נתונים לבין מציאות יכולים להגיע עוד גורמים מבדילים והם למשל - האם הרמקולים הם אלו שמגיעים לרוויה או המגבר?

אולי זה בכלל הMS-8 שבאמת לא מכוייל נכון?

לגבי המקנטוש - תבדוק בן כמה המגבר לפני שאתה בכלל קונה אותו - טוב ככל שיהיה, חיי המדף שלו כנראה כבר קצרים.

עכשיו ניקח עוד גורם לחשבון והוא חתימה סונית שיכולה להיות נוכחת במגבר כמו ג'נסיס - בכמה פורומים כבר יצא לנו לקרוא על מגברים של ג'נסיס שיש להם סאונד מדהים? - זה מצביע על חתימה סונית כמעט בוודאות ובאמת כל מערכת עם מגבר של ג'נסיס או DLS למשל - היתה נשמעת לי "חמה" יותר ונעימה יותר לאוזן - מה הסיכוי שהיצרן לא הכניס כאן וודו לסיגנל?

ג'נסיס לרוב מוצהרים על מחצית ממה שהם באמת מוציאים בפועל - אז תיקח גם את הנתון הזה בחשבון.

בסופו של דבר אתה תגלה שבין כל המגברים האלה - הם כולם חזקים, אף אחד מהם לא ממש "חלש" במובן של הספק מוצא - היחידיים שמתבלטים מעליהם באופן ניכר הם אלו אשר מוצהרים לתת 150 וואט צפונה ואלו שהיעילות שלהם גדולה יותר - למשל TRU BILLET SIX או הלוויתן או האודיסון ואל תטעה לרגע - הערוצים שמוציאים שם 70 וואט זה בקלאס A - זה אומר שאתה מקבל זוג ערוצים שכל הזמן נמצאים בטמפרטורת עבודה לא משנה מה עובר דרכם או לא עובר דרכם ולכל חצי גל יש הגבר של 70 וואט מלאים בלי מיתוג (וגם צריכת זרם גבוהה יחסית בIDLE)

ובסופו של דבר מהנסיון שלי - ללא כל קשר לתיאוריות, נתונים - הסאן דאון כנראה לא יעיל באותה מידה ולא חזק באותה מידה ולא שולט על האלמנטים באותה מידה כמו שאר המגברים שציינת אבל במקביל לכך מהנסיון שלי - זה בא לידי ביטוי בעיקר בלנסות להפעיל אותו בגישור.

אם אתה רוצה להשתדרג במגבר כי אתה רוצה להוסיף עוד אלמנטים וחסרים לך זוג ערוצים אז כמו שאני רואה את זה -

1. תביא מגבר שישה ערוצים טוב.

2. תביא מגבר חמישה ערוצים טוב + מגבר שני ערוצים טוב

3. תשאיר את הסאן דאון ותביא מגבר שני ערוצים טוב לטוויטרים.

4. תשאיר את הסאן דאון ותביא מגבר שני ערוצים חזק לוופרים.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...