Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל העוזרים,

הרכב הוא סיאט איביזה bts 1600 שנת 2011 (הילוכים)

60,400 קילומטר

עברה טיפול לפני שבוע , הוחלף שמן,פילטר שמן ,פילטר דלק,פילטר אוויר,פלאגים.

הנקישה המדוברת הייתה גם לפני הטיפול , חשבתי שהטיפול ייפתור את הבעיה

כאשר אני מגיע בבוקר או אחרי 7+ שעות ,כאשר האוטו קר , אני מניע ישר אחרי ההנעה נשמעת נקישה לפעמים שתיים מאיזור המנוע , נשמע כאילו זה מגיע מתחת למנוע, כשאני מכבה את הרכב ומניע שוב אין אף רעש , הכל חלק, רק כאשר הרכב קר

לא יודע מה לעשות , מישהו מכיר את התופעה הזאת?

תודה מראש...

פורסם
האם יש אפשרות שתצלם/תקליט את ההתנעה ותעלה ל Youtube שניתן יהיה לשמוע את הרעש המדובר?.

ואיזה שמן מילאו בטיפול?.

רק מחר ..

השמן שמילאו זה rheinol 5w40

פורסם

אצלי היו תקתוקים בהתנעה במנוע קר בחורף, מאז שהטמפ' עלתה אני לא שומע את זה יותר ולכן עזבתי את זה. אולי אם אתניע עם מכסה פתוח אשמע את זה.

מעניין אם הנקישות/תקתוקים של שנינו זאת אותה הבעיה, כי בהתנעה חוזרת גם אצלי הכל נעלם כלא היה, וכי מדובר על אותו מנוע. אשמח גם שתצלם ותעלה ליוטיוב מחר בהתנעת בוקר.

פורסם
האם הטיפול בוצע במוסך מורשה צ'מפיון? אם כן, האם דיווחת להם על הנקישה?.

הטיפול לא בוצע במוסך מורשה, רצו 2000 שקל על הטיפול! קצת יקר לי ..

מחר העלה סרטון

פורסם

במנוע 1600 יש שרשרת? אני קצת בספק אבל לא שולל את האפשרות. לדעתי תתקשר למוסך מורשה יבואן ותברר את זה או אפילו כאן תעלה את קוד המנוע שמופיע ברישיון ומוסך רון יוכל לענות על זה. חשוב מאוד בלי קשר לבעיה שלך לוודא את הנושא של רצועת הטיימינג מכיוון שאם לא מחליפים אותה במוסך טוב (במידה ובאמת צריך ולא מדובר בשרשרת)- זה ייגמר אחרי זה בבכי.

פורסם
במנוע 1600 יש שרשרת? אני קצת בספק אבל לא שולל את האפשרות. לדעתי תתקשר למוסך מורשה יבואן ותברר את זה או אפילו כאן תעלה את קוד המנוע שמופיע ברישיון ומוסך רון יוכל לענות על זה. חשוב מאוד בלי קשר לבעיה שלך לוודא את הנושא של רצועת הטיימינג מכיוון שאם לא מחליפים אותה במוסך טוב (במידה ובאמת צריך ולא מדובר בשרשרת)- זה ייגמר אחרי זה בבכי.

BTS 179491 מספר מנוע

פורסם (נערך)
שלום חברים,

ברכב הנל מותקן מפסק לחץ שמן מסוג "Normally open switch" , שמכויל ללחץ סגירה של 0.5 באר .

לוח השעונים דוגם את לחץ השמן מעל 1500 סלד בלבד כלומר שלחץ שמן אפס בסרק לא מדליק את נורת השמן.

בספרות היצרן אין נתוני לחץ שמן בסרק אלא רק ב 2000 סלד על מנוע חם.

כשהרכב הגיע אלינו ובעל הרכב סיפר לנו את התסמינים כפי שהוא תיאר כאן הצעתי להתחיל מבדיקת לחץ שמן וראינו שלחץ

השמן נמוך מאד על גבול האפס בסרק וב2000 סלד הלחץ מקפץ בין 1.5 ל1 באר .

כלומר רעשי הנקישות הם רק התוצאה ולא התקלה עצמה .

במקרה הנ"ל החלפת מרימים ושרשרת לא היית פותרת את הבעיה.

הכיוון הראשוני שלנו היה ניסיון להחלפת משאבת השמן, שהוא תהליך יחסית פשוט ומהיר במנוע הנ"ל.

כשראינו שלחץ השמן במנוע הנ"ל לא השתנה בעקבות החלפת המשאבה, פתחנו את מכסה השסתומים וגילינו בו בלאי גבוה במערכות הנעות שנבע ממצוקת שמן,בעיקר בגלי הזיזים ובבתי המרימים של השסתומים .

עדכנו את הלקוח בממצעים שגילינו והצענו ללקוח שהפתרון הנכון במקרה הזה, יהיה החלפה למנוע משומש עם ק"מ נמוך.

מצאנו מנוע מפרוק עם 27000קמ והתקנו ברכב .

בגמר התיקון בדקנו את לחץ השמן בסרק עם מנוע חם והנתון היה כ 0.7-0.8 .

קודם כל תודה על התשובה המפורטת,

לפי הבנתי המנוע אצל הבחור שבא אליך הרעיש בהנעה ובסיבובי סרק?

אצלי המנוע משמיע נקישה בודדת או כפולה לאחר הנעה ורק שהוא ממש קר אחרי לילה או שעות מרובות כבוי

עריכה אחרונה על ידי Dudi Gez
פורסם

אני לא מכיר VW כדי לתת תשובה של בעל ניסיון אישי בדגמים האלו אבל ברכבים אחרים לחץ שמן נמוך אני מתחיל מהקל לכבד

החלפת מסנן שמן ואם לא עוזר פותחים משאבת שמן ובודקים אותה ואת השסתום הפורק אם תפוס אם תקין ממשיכים לבדיקת מיסבי מנוע ושפריצרים של שרשרת טיימינג במנועים עם שרשרת

בהרבה מקרים זה נגמר בהחלפת מיסבים או משאבה ובמקרים נדירים בלבד יצא להחליף מנוע בגלל לחץ שמן נמוך וזה היה כי חוסר לחץ שמן גרם כבר להרס המנוע

פורסם
אני לא מכיר VW כדי לתת תשובה של בעל ניסיון אישי בדגמים האלו אבל ברכבים אחרים לחץ שמן נמוך אני מתחיל מהקל לכבד

החלפת מסנן שמן ואם לא עוזר פותחים משאבת שמן ובודקים אותה ואת השסתום הפורק אם תפוס אם תקין ממשיכים לבדיקת מיסבי מנוע ושפריצרים של שרשרת טיימינג במנועים עם שרשרת

בהרבה מקרים זה נגמר בהחלפת מיסבים או משאבה ובמקרים נדירים בלבד יצא להחליף מנוע בגלל לחץ שמן נמוך וזה היה כי חוסר לחץ שמן גרם כבר להרס המנוע

תודה,

עלות משוערת של סיפור כזה?

• תוכן חדש...