Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי פונטו ספייס 2005 הדגם המפואר (80 כ"ס 16V) ואני מתכונן להחליף את נוזל הקירור ברכב.

כרגע לדעתי אין לי פראפלו אלה נוזל אחר שתפקד עד כה בצורה מעולה.

הפעם החלטתי להשתמש בפראפלו לפי דרישות הרכב - קניתי ParafluUP אדום כפי שהיצרן ממליץ 1 ליטר.

השאלות:

1. מה מומלץ להוסיף? מים רגילים או מזוקקים או שזה לא משנה

2. האם צריך רק לפתוח את הבורג למטה ולהוציא את הנוזל הקודם או שיש עוד משהו לעשות?

3. האם יש צורך לשטוף את המערכת או שזה מיותר?

תודה!

פורסם

ליטר אחד לא יספיק לך. אתה צריך לפחות 2 ליטר של פראפלו. (המערכת היא לפחות 4 ליטר)

אם יוצא נוזל עכור, יש לשטוף היטב את המערכת. חוץ משטיפה עם צינור גינה, כדאי למלא מי ברז ולנקז אוויר, ולאחר מכן לתת למנוע לעבוד כמה דקות אחרי שנפתח הטרמוסטט. כדאי לחזור על הפעולה עד שיוצאים מים צלולים.

כמובן לא לשכוח לנקז אוויר לאחר מילוי נוזל הקירור החדש. ולאחר מכן להניע ולבדוק שהמאוורר עובד בצורה תקינה.

אם לא הוחלף טרמוסטט הרבה זמן, כדאי לשקול גם את ההחלפה שלו כפעולה מונעת.

שיהיה בהצלחה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

alfa 156 2.5.

פורסם

מתן - הייתי במורשה של פיאט (משם קניתי את הפראפלו), שאלתי כמה צריך עבור הדגם, אמרו אחד. לכן קניתי רק אחד.

חולגי - זה בידיוק מה שעשתי, פראפלו אדום זה מה שהיצרן ממליץ לרכב :-)

פורסם

ההנחיה הכללית היא מהילה של 50:50. יש כאלה שמוהלים ביחסים אחרים לכל מיני מטרות ולפי שלל תיאוריות.

אבל יחס של פחות מ 25 אחוז לפראפלו נראה לי מוזר.

אולי חשבו שאתה מתכוון רק להשלים חוסר ולא לבצע החלפה מלאה. או שסתם ענה לך עובד דלפק שלא כל כך בעניינים.

יש ג'ריקן פראפלו מהול ומוכן לשימוש בנפח של 4 או 5 ליטר. אבל עושה רושם שזה לא מה שקנית. ולמיטב ידיעתי לא מחזיקים את זה במורשה, רק את הפחיות בנפח ליטר אחד.

פורסם

תודה מתן.

ככה זה נשמע האמת. כנראה חשב שיש לי פראפלו כבר ורק צריך תוספת.

אצלי זה לא פחית אלה ג'ריקן כחול של 1 ליטר (הגריקן בצבע כחול, הנוזל בצבע אדום)

איפה קונים ג'ריקן כזה באזור הדרום (אם יש בכלל) ?

אם לא אמצא פשוט אקנה ליטר אחד נוסף ועוד 2 ליטר מים מזוקקים (כמו שרשום בספר רכב)

פורסם

גם הפראפלו בנפח 1 ליטר בקושי נמצא בחנויות חלפים. הגרסה המוכנה לשימוש נדירה עוד יותר.

לא נתקלתי בה מעולם, רק קראתי עליה במועדון פיאט.

לדעתי פשוט תרכוש עוד ליטר אחד של פראפלו + 3 ליטר מים מזוקקים וזהו.

אגב, מאיפה אתה בדרום?

פורסם

מתן - אני מב"ש :-)

זה בידיוק מה שאני הולך לעשות, לקנות עוד ליטר נוזל ו 3 ליטר מזוקקים.

דן- אני יודע שהפיאט מאוד רגישה לעניין. מומלץ פראפלו אפשר גם נוזל טוב(!) בדגש על טוב, אחר, אבל מים ממש ממש לא.

אני לדוגמא הייתי בלי הפראפלו עד עכשיו כי כאשר קניתי את הרכב לא הבנתי בזה יותר מידי, השתמשתי בנוזל טוב אחר, והכל עבד טוב.

הפעם החלטתי לקנות לפי המלצת היצרן.

פורסם
מניסיון של החבר'ה של פיאט יקרה משהו אם ישמו פרפלו עם מים רגילים ?

לא ניסיתי למהול במים רגילים, אין צידוק אמיתי לעשות זאת כש 4 ליטר מים מזוקקים עולים באזור ה 10 ש"ח (ואפילו ניתן להשיגם בחינם מהמזגן).

פותח השירשור, עניתי לך גם במועדון פיאט - תזדקק לליטר נוסף. את הנוזל מוהלים ביחס של 1:1 עם מים מזוקקים.

כפי שכתב לך מתן, לא לשכוח לנקז אוויר.

פורסם

אני שואל שוב אנשים שיש להם ניסיון אמיתי ולא רק יודעים לכתוב האם שימוש במים ריגלים עם פרפלו זה בסדר גמור או לא ?

פורסם
מתן - אני מב"ש :-)

זה בידיוק מה שאני הולך לעשות, לקנות עוד ליטר נוזל ו 3 ליטר מזוקקים.

דן- אני יודע שהפיאט מאוד רגישה לעניין. מומלץ פראפלו אפשר גם נוזל טוב(!) בדגש על טוב, אחר, אבל מים ממש ממש לא.

אני לדוגמא הייתי בלי הפראפלו עד עכשיו כי כאשר קניתי את הרכב לא הבנתי בזה יותר מידי, השתמשתי בנוזל טוב אחר, והכל עבד טוב.

הפעם החלטתי לקנות לפי המלצת היצרן.

גם אם תשים מים מהברז הכל יעבוד טוב, עד שיום אחד....

גם אני מבאר שבע, אם תצטרך עזרה בהחלפת נוזל הקירור צור קשר.

דנידין, במי ברז יש אבנית, שהימצאותה בצנרת הקירור ודאי לא תעשה טוב.

פורסם
אני שואל שוב אנשים שיש להם ניסיון אמיתי ולא רק יודעים לכתוב האם שימוש במים ריגלים עם פרפלו זה בסדר גמור או לא ?

יש לי ניסיון אמיתי עם הרכב הזה והחלפתי לו נוזל קירור כבר כמה פעמים.

אני יודע שיש אנשים שטוענים שאפשר למהול במים מהברז/תמי 4 והכל יהיה טוב. אני לא הייתי עושה ניסויים על הרכב שלי,

בטח לא על רכב שגם ככה רגיש כמו הפונטו.

אם אתה רוצה לשחק עם מערכת הקירור ברכב שלך בשביל לחסוך 10 ש"ח אחת לשנתיים / 60,000 ק"מ אז שיבושם לך.

פורסם

מה שאני יודע על פרפרלו בצורת תרכיז שאפשר להתשמש במי ברז רגילים כי הנוזל עצמו מתוסף עם מנטרלים של אבנית

מה רשום על הקופסה של הנוזל ? להיסוף מים מזוקקים או מים וזהו?

• תוכן חדש...