Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח ואני רוצה להעביר בעלות על רכב שאין לו טסט כבר שנתיים. הרכב מעל 30 שנה על הכביש והוא לא מוגדר בסטטוס אספנות.

1. האם ניתן לגשת לכל משרד רישוי? נניח ואני גר בראשון, האם אפשרי לגשת למשרד הרישוי בראשון?

2. מה הפרוצדורה כדי שהכל יעבור חלק בלי בעיות?

תודה,

אסף

פורסם

ניתן להעביר אותו לסטטוס אספנות(במשרד רישוי), לשלם אגרה של רשיון רכב ואז להעביר בעלות ללא ביצוע מבחן רישוי (בדואר). עשיתי תהליך כזה לפני חודשיים.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
ניתן להעביר אותו לסטטוס אספנות(במשרד רישוי), לשלם אגרה של רשיון רכב ואז להעביר בעלות ללא ביצוע מבחן רישוי (בדואר). עשיתי תהליך כזה לפני חודשיים.

אין צורך לשלם אגרה

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

הבעלים הנוכחי של הרכב (או מיופה כוחו) צריך להעביר אותו לסטטוס אספנות, ורק אז ניתן להעביר בעלות

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם (נערך)
הבעלים הנוכחי של הרכב (או מיופה כוחו) צריך להעביר אותו לסטטוס אספנות, ורק אז ניתן להעביר בעלות

ממש לא מחוייב להעביר לסטאטוס אספנות!

יש אפשרות להעביר בעלות כשהרכב ללא רשיון בתוקף (יעני ללא טסט)

את האופן לביצוע ניתן לקרוא כאן בפוסט מס. 8

אוקי אני משועמם אז עשיתי קופי-פייסט:

"הרכב היה עם רשיון מופקד (כתום) והינו רכב מיושן (שנת יצור 90).

לא מחייב שהרשיון יהיה/היה מופקד- רק אז האגרה שתשולם (והיא חייבת להיות משולמת בתהליך) תהיה גבוהה- בהתאם לתקופה שנצברה.

אגב יש לי תחושה שה"נהל" משתנה ממשרד רישוי אחד למשנהו - אני עשיתי במשרד הרישוי בני ברק לכן ממליץ לסור לשם בעניין.

1. יש להחתים את הבעלים הרשום על יפוי כוח (הטופס הרגיל בצבע סגול - נמצא בכל סניף דואר) ואז לגשת למשרד הרישוי עם יפוי כח ות.ז של הבעלים.

2. במשרד הרישוי יש להפשיר מההקפאה את הרישוי ולהפיק רשיון רכב כחול. באם הרשיון לא היה מופקד יש להפיק רשיון עדכני. ברגע שהרשיון מופשר/מופק מחדש תופיע בו האגרה הרלוונטית נכון לאותו רגע. (יש מצב בו נצברו חובות עקב הקפאה שבוצעה אחרי תקופה בה לא שולמו אגרות ואם כך היה הם יופיעו שם)

3. במעמד הפשרת הרישוי יש לבקש מהפקידה שובר תשלום אגרת העברת בעלות. (צבע ירוק).

השובר הינו תשלום אגרה עבור העברת בעלות שמתקיימת במשרד הרישוי, והאגרה היא ע"ס 225 ש"ח.

4. יש לשלם בדואר את סכום האגרה שמופיעה ברשיון החדש + אגרת העברת בעלות (הטופס הירוק)

5. לחזור למשרד הרישוי (עדיף לאותה פקידה..) כשאתה מצוייד בבאים: רשיון רכב משולם וחתום, שובר תשלום העברת בעלות משולם, יפוי כח חתום מבעל הרכב, תעודת זהות של בעל הרכב.

6. באיזשהו שלב היא אמורה להחתים אותך על טופס בו אתה מאשר שאתה ביודעין מבצע העברת בעלות לרכב ללא טסט.

7. בסוף התהליך הרכב נרשם על שמי. כמובן שברשיון הכחול הופיע הדרישה לבדיקת מעבדה מכיוון שהרכב הינו רכב מיושן שלא ביצע מבחן רישוי מעל לשנתיים.

זהו התהליך אחד לאחד שאני עברתי.

יש להיות נחוש (ותקיף במידת הצורך) בנוגע לאפשרות הזו - לא כל הפקידות מכירות את הנהל. אם יש סירוב יש לפנות למנהל בכיר יותר.

ממני לא דרשו נוכחות של בעל הרכב אלא כאמור ת.ז ויפוי כח חתום."

בהצלחה

אורן

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
שעמם לי
  • תוכן חדש...