Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין למה אנשים מקנאים בילד שיש לו סמארטפון כזה או אחר, ורק בגיל 13 נזכר שצריך מחשב קצת 'יותר'.

(למה אני שמתי ילדים מגיל שנתיים מול המחשב כדי ללמוד, לא רק לשחק, והצליח היטב!) אז פותח השרשור, האבא, 'הרויח' כמה שנים של חסכון.

אין מה להשוות צרכים ושימוש של מתבגר למישהו בגיל 20 או 50.

בתקציב 3K אפשר להשיג מחשב גיימינג טוב מאוד. אם צריך כדי להוסית גם עבור מסך איכותי של ממש.

לפני שנתיים או שלוש התווסף פה מחשב כזה, שנרכש בפחות כסף בשריון מחשבים בהרצליה (ממליץ מאוד לקבל מהם הצעה ועצה ולרכוש אצלם, לא חייבים לבוא פיזית לחנות, כי האיכות והמפרט היו מעולים ובפחות כסף ממה שרשמת. אני מניח שעם הזמן המחירים קצת ירדו או שבאותו מחיר מקבלים משהו עדיף. מחשב לא מתיישן כל כך מהר, בטח לא בחצי שנה וגם לא ב-3 שנים, ולא צריך להגזים.

קונסולה היא כייפית, יעידו שעות רבות של שימוש לבד וביחד עם הילדים. (תקימו להקה משפחתית - זה כייף של בילוי משותף! וברזומה אני מציג את עצמי כמתופף בלהקת רוק...). צריך להבין כי קונסולה היא כמו מחשב, צריכה תחזוקה ולפעמים עדכון, מחייבת השקעה קבועה במשחקים ותוכנות חדשות (שעלותם מצטוברת לסכום גבוה) או מציאת פתרונות לעניין, וב-ווי יש כאלו טובים מאוד. אבל היא כבר לא לגיל של הבן, ומשחקי אתגר מחשבתי או עניין להורים או אימוני כושר גופני הם כבר רק בונוס וערך מוסף של המכשיר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

League of legends רץ כמו פנתר גם על לפטופ בן 5 שנים,

כל נייח בן 3 יריץ אותו באיכות הכי גבוהה ב-60FPS.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בגיל הזה מחפשים את הכי חדש / טוב / יקר / גדול.

היום לילדים אין רגש לכסף . וזה בעיה קשה.

כמו שאמרו בן 13 עם S4. למה הוא צריך מכשיר של 3000 שקל?

ולמה אני בן 31, יכול לעשות הכול ( זה כלי עבודה) עם S2 בן 3-4.

ומכשיר כמו S3 מיני לא מספיק? מכשיר של 1000 שקל

ולגבי מחשב.

אין לזה סוף. מחשב חדש ב3000 שקל יהפוך לישן בתוך חצי שנה.

ולכן אני ממליץ לחשוב לכיוון של מחשב משומש בן שנה -שנה וחצי

לפעמים יש שם מציאות. ולשדרג מחשב בן שנה. יהיה יותר זול ממחשב חדש קומפלט לפי דעתי

אני אף פעם לא אבין את הצרות עין הזאת, מה מפריע לכם שיש לילד בן 13 מכשיר יותר טוב ממכם?

ומה אם יש ילדים בני 12 עם מכשיר סלולרי ומחשב יותר טוב משלי? ילד בן 17 שרק הוציא רישיון ונוסע ברכב חזק וטוב יותר משלי?

אז?

שכל אחד יעשה מה שהוא רואה לנכון. גם לאחותי בגיל 14 בערך היה S2, זה היה בזמנו מכשיר חדש. אז היית כותב עליה אותו דבר כי היה לך באותה תקופה איזו נוקיה N85/5800?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה לא נובע מצרות עין. ואפשר לחשוב שהוא התייעץ על איזו יאכטה לקנות לילד. כולה מחשב או סמארטפון שעולים כמה מאות דולרים.

הענין הוא חינוך. וזה ענין של השקפת עולם. אין כאן נכון אבסולוטי.

ושלא נדבר על האווירה הכללית והחברתית. אתה לא באמת רוצה שהילד שלך יהיה היחיד בכתה עם גלקסיY ב350 שקל כשכל הכתה שלו עם S3/אייפון5.

הילד שלי לומד בבי"ס פרטי שיש בו איסור גורף ונאכף להביא סמארפונים לביה"ס. רק מכשירים פשוטים שמיועדים לשיחות טלפון והודעות. אז קניתי לו לפני חודש כשהייתי בגרמניה סמסונג E1200 ב10 יורו.. (ואח"כ ראיתי את זה בKSP ב90 שקל)

הילדים שיש להם טלפונים יש להם פחות או יותר כאלו מכשירים. אגב, בהמשך לת'רד אחר - הסוללה מחזיקה בו כמעט שבוע :)

פורסם

שלום לכולם

הייתי מחוץ לרשת בתקופה האחרונה (ובלי קשר, אם תציצו ימינה לוותק ולמספר ההודעות, תגלו שאני לא משתמש כבד...)

בכל מקרה קראתי בשקיקה את התגובות וגם את הקישור המועיל של fat bastard.

אני חייב להתייחס לחלק ממה שנאמר,

מדובר בילד טוב וחרוץ, שלקח הרבה זמן בכלל לשכנע אותו להגיד מה הוא רוצה לקבל לבר מצווה.

את הWII הוא קנה בכספו (חסכון דמי כיס של 10 ש"ח בשבוע!) משומש, ואת הS4 הוא קיבל כמתנה מהורים שלי (סבא וסבתא), שאצלם זו החלטה לתת מתנה של 5000 ש"ח לבר/בת מצוה של נכד (את יתרת הכסף והכנסות נוספות מהבר מצוה, שמנו בתכנית חסכון לרישיון נהיגה!).

המחשב ישמש את כלל תושבי הבית כך שקונסולה כזו או אחרת לא רלוונטית, ובמסגרת השדרוג אני מוצא לנכון להיעתר לבקשות הילד.

אני שוקל ברצינות את המחשב שבשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showth...A9%D7%99%D7%AA

אני אבדוק מול העסק האם יש אפשרות לקניה באילת

חג שבועות שמח לכולם (לצערי יש לי חולשה לעוגות גבינה...)

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

צריך לבדוק מחדש את הצרכים. יש לי שני בנים - קצת יותר בוגרים - שמבלים הרבה שעות ביום במשחקי בום-בום ברשת.

לאחד יש מחשב מבוסס E8400, ובזכות ירושה ממכשב אחר שהתפגר - 8 ג"ב RAM. גם כרטיס הוידיאו שלו לא מהמעודכנים, אם כי איני זוכר איזה דגם.

לאחר יש מחשב מבוסס G2020 - גם עם כרטיס וידיאו בינוני - שהותקן בתוך מארז ותיק על ידי חבר הפורום ארז TheWolf.

בקו התחתון לשניהם אין שום תלונות. אולי לא משחקים ברזולוציות גבוהות ו-FPS מטורפים, אבל מעבירים את זמנם בכיף.

לגבי הטלפון לילד - גם אני לא הייתי קונה לילד מכשיר ב-3000 ש"ח. מכשיר שעולה שליש צריך לספק את צרכיו. אבל זה כבר עניין של סדרי העדיפות של פות"ש. רק שלא יבוא אחר כך להתלונן על עלויות המחיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
אני אף פעם לא אבין את הצרות עין הזאת, מה מפריע לכם שיש לילד בן 13 מכשיר יותר טוב ממכם?

ומה אם יש ילדים בני 12 עם מכשיר סלולרי ומחשב יותר טוב משלי? ילד בן 17 שרק הוציא רישיון ונוסע ברכב חזק וטוב יותר משלי?

אז?

שכל אחד יעשה מה שהוא רואה לנכון. גם לאחותי בגיל 14 בערך היה S2, זה היה בזמנו מכשיר חדש. אז היית כותב עליה אותו דבר כי היה לך באותה תקופה איזו נוקיה N85/5800?

זה באמת לא צרות עין.

שיהנה מכל הלב. זה מכשיר מעולה.

זה בגלל שילדים היום לא מעריכים כסף. רכוש. עבודה. זמן. חיים ועוד הרבה דברים- אצלהם הכל מיידי זול חדש עכשיו.

ילד מאבד/ נגנב / נשבר מכשיר כזה זה מאות ואלפי שקלים. הם פחות שומרים על דברים הם שוכחים ולפעמים שוברים בכוונה לקבל חדש.

ההורים של היום גרועים. (ואני אבא). הילד מבקש ההורים קופצים. אין ערכים, אין משמעת, אין יחסי אנוש לילדים. אין כבוד.

אחיין שלי 14. חפר להורים שלו שהוא רוצה אייפון 4S. זה הכי חדש. ול2 בכיתה יש כזה. הוא אמר שהוא רוצה את ה32G בלבן. כי הוא יפה יותר וטוב וחזק יותר. וזה שזה מכשיר של 3000 שקל. לפני ביטוח הוא לא אמר.

לציין שהיה לו S1. שהוא טחן לגמריי. קנו לו S3 מיני. שבועיים אחרי שבר את המסך (עם מגן), וחודש אחרי שבר את החיבור טעינה.

מסך עלה 400 שקל. וחיבור טעינה ועוד 150 שקל.. ואגב הוא מאושר מהמכשיר. כי הוא עושה הכול ! כמו איפון 5 !

דוגמא אחרת. חבר בן 35. קיבל מהעבודה איפון 5. בגלל שזה מכשיר של עבודה, שומרים פחות. שבוע והוא התיישב על המכשיר

ושבר את המסך הקדמי. (הפעם העבודה שילמה. אבל הודיעו לו שהפעם הבאה עליו @!)

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

לא יודע מה עם הילד הזה, אבל אני למדתי להעריך כסף מגיל קטן.

הייתה לי קופת חסכון, כל פעם שהייתי מקבל כסף מההורים או מסבתא וסבא, הייתי שומר, ואז חוסך וחוסך כל פעם. היה מדובר לפעמים על סכומים שישמעו מצחיקים כמו 50 אגורות או 2-3 שקלים, אבל כל פעם ככה, ובסוף הגעתי למצב שהיה לי כסף לקנות כל מיני צעצועים ודברים שרציתי.

זה גרם לי להבין שכסף צריך לחסוך ולשמור כשצריכים ורוצים למשהו, וזה בתכלס משהו שמלווה אותי עד היום.

אני גם עבדתי ואני כבר מעל גיל 21, אז אולי זה לא אותו דבר, אבל גם אחותי שקטנה ממני בכמה שנים דומה לי. (והיא לא עבדה בנתיים אף פעם)

גם את הפלאפונים שההורים קנו לי שמרתי כמו שצריך.

גם כשאני קונה מוצר מהכסף שלי אני מקפיד לשמור עליו מאוד, כי כואב לי להרוס משהו שהשקעתי בו את מיטב כספי.

יש דברים שקניתי שחסכתי משקל לשקל בשביל לקנות אותם, כמו מצלמת רפלקס ראשונה שהייתה לי בגיל 14.5.

על אחת כמה וכמה שמרתי על המצלמות והציוד המודרני שלי יותר, כי זה ציוד שעבדתי בשבילו, ועבדתי לא מעט.

אני מכיר ילדים קטנים יותר ממני, חצי מהגיל שלי שמעריכים את הכסף שההורים שלהם משקיעים ויודעים להעריך, עם זאת אני מסכים - בני הנוער של היום יותר חומריים ממה שאני הכרתי בתקופה שלי (מצחיק שאני אומר את זה, בתור שנתון 93') ויותר דורשים מההורים שלהם.

אולי כי בגיל שלהם הטלפון הכי מתקדם שההורים יכלו לקנות לי היה איזו נוקיה 6230 או משהו כזה שלא היה כמעט לאף אחד. היום זה נהיה טרנד, לכל אחד יש סמארטפון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא כיוונתי לעיניין הכספי. עדיף שתשקיע את הכסף ב"תחביב" חדש - נגינה,ספורט וכוי, לשחק במשחקי רשת לא יועילו לילד בכלום( מגיל 13- 16 הייתי משחק מהבוקר עד הלילה במשחקי רשת). תאמין לי שאתה רק תעשה לו טובה!

פורסם
זה באמת לא צרות עין.

שיהנה מכל הלב. זה מכשיר מעולה.

זה בגלל שילדים היום לא מעריכים כסף. רכוש. עבודה. זמן. חיים ועוד הרבה דברים- אצלהם הכל מיידי זול חדש עכשיו.

ילד מאבד/ נגנב / נשבר מכשיר כזה זה מאות ואלפי שקלים. הם פחות שומרים על דברים הם שוכחים ולפעמים שוברים בכוונה לקבל חדש.

ההורים של היום גרועים. (ואני אבא). הילד מבקש ההורים קופצים. אין ערכים, אין משמעת, אין יחסי אנוש לילדים. אין כבוד.

אחיין שלי 14. חפר להורים שלו שהוא רוצה אייפון 4S. זה הכי חדש. ול2 בכיתה יש כזה. הוא אמר שהוא רוצה את ה32G בלבן. כי הוא יפה יותר וטוב וחזק יותר. וזה שזה מכשיר של 3000 שקל. לפני ביטוח הוא לא אמר.

לציין שהיה לו S1. שהוא טחן לגמריי. קנו לו S3 מיני. שבועיים אחרי שבר את המסך (עם מגן), וחודש אחרי שבר את החיבור טעינה.

מסך עלה 400 שקל. וחיבור טעינה ועוד 150 שקל.. ואגב הוא מאושר מהמכשיר. כי הוא עושה הכול ! כמו איפון 5 !

דוגמא אחרת. חבר בן 35. קיבל מהעבודה איפון 5. בגלל שזה מכשיר של עבודה, שומרים פחות. שבוע והוא התיישב על המכשיר

ושבר את המסך הקדמי. (הפעם העבודה שילמה. אבל הודיעו לו שהפעם הבאה עליו @!)

בעבודה הרצינית הראשונה שלי איבדתי את הכרטיס עובד שלי בשבוע הראשון, פאדיחה רציתי לקבור את עצמי

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם (נערך)

יש תקלות שקורות וההסתברות להן קבועה על פני אורך חיי החפץ. למשל - ההסתברות שתדפוק את הרכב ביום מצויים שווה ביומו הראשון ולאחר 5 שנים. אבל אתה מסתכל על המכה בדרך שונה. כך גם שבר במסך או אבדן כרטיס העובד.

לגבי גאדג'טים וכו' לבנים - אף פעם לא חסר להם, אבל אף פעם לא קיבלו מכישי יוקרה - אלא לפי הצרכים. לא אגיד שלא קיבלו לפעמים פינוק, אבל בדרך כלל מכשיר שמיש לא הוחלף. וד"א - זו מדיניות גם שלי ושל אשתי. למשל, מבחינה כלכלית אני יכול להרשות לעצמי לקנות 5S או S5 או G2 לכל אחד מבני המשפחה, אבל השאלה היא האם יש בכך צורך ויש הצדקה להוצאה. כיון שהתשובה שלילית המכשיר המתקדם ביותר בבית הוא נקסוס 4 שהובא מחו"ל במחיר כמעט סמלי תוך ניצול מבצע החיסול של גוגל בסתיו האחרון. וכך גם לגבי מחשבים ובגדים וכל דבר אחר.

אני מקווה שהגישה שלי מחלחלת לדור הבא. אני לא לגמרי בטוח שזה המצב - אני שומע מהם לפעמים תוכניות ארוכות טווח שנשמעות לי מוגזמות - אבל, למשל, אף אחד מהם לא העלה על דל שפתיו נושא של רכישת רכב לפני שיוכל להחזיק אותו עצמאית, והם בהחלט דואגים לחסוך משהו לעתיד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...