Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הרכב הוא פיג'ו XR106 1.4 הזרקה, שנת 94'.

ברכב מותקן שעון חום (אפטרמרקט) נפרד שחובר לחיישן המקורי.

לאחרונה, במיוחד בימים החמים שמתי לב כי חום המנוע, שבד"כ עומד על כ90 מעלות עולה ל95-98. ההנחה שלי הייתה שזה נובע ממזג אוויר חם. חשוב לציין שלא הייתי שומע את הונטה עובדת כשהייתי מכבה את הרכב.

לפני כיומיים כשהגעתי לעבודה לאחר שכיביתי את הרכב הונטה המשיכה לעבוד וכשיצאתי מעבודה הנעתי רגיל ונסעתי הביתה.

אתמול כשהגעתי הביתה שוב הונטה המשיכה לעבוד וכנראה נכנסה לעבודה במהלך הנסיע כי שמתי לב שחום המנוע עמד על כ80-85 בדרך הביתה.

כשירדתי יותר מאוחר (כ-3 שעות מאוחר יותר) שמעתי שהונטה עדיין עובדת. המצבר כמובן לא אפשר להניע. הנעתי עם כבלים ועשיתי סיבוב בשכונה כדי לראות האם משהו ישתנה - שום דבר לא השתנה, עדיין הונטה המשיכה לעבודה גם לאחר כיבוי המנוע. ניתקתי את ה"-" כדי לשמור על המצבר.

בבוקר כשחיברתי את המצבר הונטה ישר נכנסה לעבודה. כאשר הגעתי לעבודה הבעיה נפתרה מעצמה - הונטה לא המשיכה לעבוד לאחר כיבוי הרכב.

כפי שאני מבין ישנן 3 תקלות אפשריות:

1. טרמוסטט מזייף
  2. קצר בחיבור הונטה
  3. ריליי מזייף

ע"פ ספר של היינס יש דגמים שהונטה לא מחוברת דרך ריליי ויש כאילו שכן. יש משהו כמו 5 אופציות שונות של חיבורי ונטה - איך אני יודע איזה דיאגרמה מתאימה לי?

איך ניתן לאבחן מה גורם לתקלה, עדיף לפני שמתחילים לקנות חלקים.

המון תודה לעונים!

אבי

פורסם

לדעתי אין קשר לטרמוסטט. במקומך ראשית הייתי בודק את הwaterswitch. החיישן שאחראי על הפעלת הוונטה.

פורסם

אני רוצה לנצל את השרשור ולשאול :

כשאני נוסע,והמזגן עובד,הטמפרטורה מראה פחות מ 80,האם זה תקין ?

פיגו 307,רדיאטור חדש,מי קירור מקוריים של פיגו

פורסם
טרמוסטט תקין אמור לשמור את הטמפ' סביב 90C.

אבל הוא תקין,המאוורר מתחיל לעבוד ב 97 מעלות

אולי בגלל הנסיעה והרוח שנכנסת ובנוסף המאוורר שעובד אז הטמפרטורה יורדת ככה ?

פורסם

טרמוסטט תקין אמור לשמור על הטמפ' סביב 90C בלי קשר לרוח,בשביל זה הוא שם.

זה יכול להעיד על זה שהוא לא נסגר או על שעון חיווי מזייף.

פורסם
טרמוסטט תקין אמור לשמור על הטמפ' סביב 90C בלי קשר לרוח,בשביל זה הוא שם.

זה יכול להעיד על זה שהוא לא נסגר או על שעון חיווי מזייף.

אז ה מה שמוזר,כי ברגע שמכבים את המזגן,ונוסעים נסיעה רגילה,אז החיווי על 90,אני עולה את העליות של פרוייד,ביום חם,רק אז,אחרי מאמץ גדול,הוא מגיע ל97 ונפתח,,,אני חושב שבגלל שהרדיאטור חדש,וכל המערכת נקייה,בשילוב של מי קירור מקוריים,המערכת פשוט מקררת אופטימלי.

פורסם

זה לא שייך. הטרמוסטט אמור לשמור על טמפ' עבודה מינימאלית. כנראה שהוא לא במיטבו.

• תוכן חדש...