Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הבולם הקדמי ימיני (מקורי הרכב עם 140K קילומטר) נוזל לי ואמרו לי שצריך להחליף. עכשיו השאלה איזה בולם לשים של KYB הבנתי זה בולם טוב אבל הוא יקר, יש בולמים סינים זולים פי 2 מי KYB מאחורה החלפתי זוג בולמים לפני חצי שנה ושתמי את הזולים ובנתיים הם מחזיקים בסדר אבל מקדימה אמרו לי שעדיף להשקיע על הבולמים היותר יקרים לא יודע בידיוק מה הסיבה מה אתם אומרים? בעיקרון אני משתדל לשמור על האוטו ולא עושה איתו איזה נהיגה ספורטיבית או משהו כזה אז עד כמה חשוב להשקיע בבולם זעזועים?

פורסם
kyb חברה טובה

לפי מה שפות"ש נראה כי הוא יודע שKYB חברה טובה. הוא שאל אם כדאי להשקיע במקום בולמים סיניים זולים.

ולשאלה: כן. אלא א"כ אתה מתכוון מחר למכור את הרכב ואז לרוב האנשים השיקול משתנה.

ההפרש במחיר בין הבולמים יהיו כמה מאות שקלים (בערך באזור ה 400) לזוג בולמים, והאיכות מורגשת.

בולם לא מיועד רק לנוחות אלא הוא גם אביזר בטיחותי. למשל מצב קיצון: כשחלילה הרכב נמצא במצב של נסיעה מהירה ושינוי הגה חד (בעקבות חפץ על הכביש, לדוגמה) הפרונט של הרכב יכול להתחיל לצאת מאיזון ולהתנדנד וככה יציבות הרכב נפגמת ומשם אפשר לאבד שליטה חלילה.

לא כדאי לחסוך בבולמים או בכל רכיבי מתלה.

ברר מחיר לבולמי מונרו שנחשבים ממוצעים ובמחיר שפוי, לא יודע אם קיים לרכב שלך.

פורסם
לפי מה שפות"ש נראה כי הוא יודע שKYB חברה טובה. הוא שאל אם כדאי להשקיע במקום בולמים סיניים זולים.

ולשאלה: כן. אלא א"כ אתה מתכוון מחר למכור את הרכב ואז לרוב האנשים השיקול משתנה.

ההפרש במחיר בין הבולמים יהיו כמה מאות שקלים (בערך באזור ה 400) לזוג בולמים, והאיכות מורגשת.

בולם לא מיועד רק לנוחות אלא הוא גם אביזר בטיחותי. למשל מצב קיצון: כשחלילה הרכב נמצא במצב של נסיעה מהירה ושינוי הגה חד (בעקבות חפץ על הכביש, לדוגמה) הפרונט של הרכב יכול להתחיל לצאת מאיזון ולהתנדנד וככה יציבות הרכב נפגמת ומשם אפשר לאבד שליטה חלילה.

לא כדאי לחסוך בבולמים או בכל רכיבי מתלה.

ברר מחיר לבולמי מונרו שנחשבים ממוצעים ובמחיר שפוי, לא יודע אם קיים לרכב שלך.

תודה על התגובה המפורטת

האם זה גם נכון שבולמים אחורים יותר חשובים מקדמיים? והם אחרי שמחליפים את הבולמים מקדימה צריך לעשות כיון פרונט?

פורסם (נערך)
תודה על התגובה המפורטת

האם זה גם נכון שבולמים אחורים יותר חשובים מקדמיים? והם אחרי שמחליפים את הבולמים מקדימה צריך לעשות כיון פרונט?

יש דעה כזו מכיוון שעל הסרן הקדמי יש שליטה באמצעות ההגה, כלומר ניתן לתקן ולהשתלט טוב יותר במצב של איבוד שליטה לעומת הסרן האחורי שאם שם מתרחשת תופעת איבוד שליטה הרבה יותר קשה להשתלט ולתקן חזרה, וזה נכון גם לצמיגים.

בכל מקרה, לדעתי בולמים הם רכיב בטיחותי הכרחי בין קדמיים ובין אחוריים.

כעיקרון, ראוי לבצע כיוון פרונט לאחר כל נגיעה במתלים הקדמיים כגון: החלפת משולשים, תפוחים, בולמים (לא בלמים - ברקסים) וכד'. למרות זאת, יש מוסכניקים שטוענים שאפשר לדייק בהחלפה ואם עובדים נכון (לטעמם) לא אמור להתרחש כל שינוי בזווית המתלה הקדמי.

קטונתי מלחוות דעה, אני אישית עשיתי כיוון פרונט לאחר החלפת בולמים.

אגב, במידה ואתה מחליף בולמים כדאי להחליף גם כריות בולמים, העלות היא בערך 150 ש"ח לכרית.

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • תוכן חדש...