Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון 2005 או פיאט פונטו ספייס?

uli80
שימו לב! השרשור הזה בן 3775 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן !

אני מתלבט בין 2 רכבים ואשמח אם תעזרו לי.

אני כבר כמה זמן מחפש רכב.. מצאתי ביד 2 איזו פונטו ספייס נחמדה Actual 2005 , ידנית, מאה שלושים אלף קילומטר, מבחור אמין, במודעה הוא ביקש 16.5K בערך.

מנגד הייתי בסוכנות רכב גדולה, שם הציעו לי סיאט לאון 2005 Signo 1.8, *אוטומטית* יד ראשונה, 138 אלף קילומטר, התקמחתי והגעתי ל-20 אלף.

זה יהיה הרכב הראשון שלי, אני מחפש בעיקר אמינות, שלא יצטרך לתקן הרבה בתקווה, עדיפות לחלפים זולים, וחסכוני, בגלל זה הייתי דיי סגור על הפונטו.

השאלה איפה הלאון עומדת תחת הפרמטרים האלה? ואם למישהו יש ניסיון ויודע להגיד לי מה צריכת הדלק, יהיה נחמד (:

האם שווה להשקיע עוד 5K בשביל הלאון?

תודה רבה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה המחירון?

ברמת העיקרון הליאון אמורה לעלות הרבה יותר מ-5K אקסטרא, וזה עוד מסוחר - תיקח בחשבון איזו תאונה עסיסית לליאון שלך.

אני חושב שבמקור היא עלתה כמעט כפול...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניסיתי לבדוק באינטרנט את המחירון אבל לא מצאתי של הדגם הספציפי.. המחירון של דגם Stella (אותו נפח מנוע) היה באיזור ה-31-32 אלף, אז אני מניח שזה משהו באיזור.

החברה שממנה קיבלתי את ההצעה זאת UMI, היא גדולה כך שאני מסתמך על זה שהרכב יהיה יותר איכותי (למרות שאי אפשר לדעת בוודאות). קיבלתי גם תוצאות של בדיקה שהם עשו וזה מה שכתוב:

IMG_0862.JPG

בוא נגיד, באופן כללי, בלי קשר למצב האוטו, איזה מהם עדיף?

ואם מישהו יוכל לתת לי מילה או שתיים על הבדיקה אני אשמח לשמוע.. תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פיאט תהיה יותר זולה לאחזקה ויותר חסכונית.

מלאון תצפה לקבל בסביבות ה1:12 מקסימום.

מה שכן בגלל שלאון זה קטגוריה אחת לפחות מעל הפיאט אז היא הרבה יותר נעימה לנהיגה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי תוצאות הבדיקה... כמו שאתה רואה יש לה בעיה בהילוכים, זה כבר מינימום 3.5 אלף שקל קנס במוסך, סטארטר זה עוד 800 שקל קנס. מצבר 500 יכול להיות תקין ויכול להיות לא.

עוד דבר חשוב, כשאתה קונה רכב מחברות כאלו תבדוק אם כל נוריות האזהרה במקום, כשאתה מכניס את המפתח ועושה חצי סיבוב תחפש במיוחד נורית הבדוק מנוע וכאלו.

בכל מקרה לא הייתי לוקח את הרכב הזה.

עריכה אחרונה על ידי Alex Not-Exist
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגיר זה כסת"ח - מה שדווקא יכול לעלות לא מעט הוא התיקון של בורר המהירויות של המפוח שלא ברור מה הסיבה לכך שהוא לא עובד.

מעבר לכך מדובר בבדיקה סבירה לגמרי לרכב בן עשר. השאלה היא אם אתה צריך רכב בגודל הזה, כי אחזקתו תהיה יקרה יותר מזו של הפונטו באופן משמעותי.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגיר זה כסת"ח - מה שדווקא יכול לעלות לא מעט הוא התיקון של בורר המהירויות של המפוח שלא ברור מה הסיבה לכך שהוא לא עובד.

מעבר לכך מדובר בבדיקה סבירה לגמרי לרכב בן עשר. השאלה היא אם אתה צריך רכב בגודל הזה, כי אחזקתו תהיה יקרה יותר מזו של הפונטו באופן משמעותי.

העברת הילוך מאוחרת זה לא תמיד כסת"ח, אני אתן לך דוגמא אישית שלי בבדיקה היה כתוב רק נקישות בשילוב הילך, אחרי הקניה ו30 דקות של נסיעה הגיר התחיל להשתגע לי וכמובן שקרעו אותי במוסך כשהגעתי ליעד.. הכי טוב לדעתי לפני כל קניה לקפוץ למוסך גיר לזרוק לו 100 שקל על בדיקה ועל הדרך גם בדיקת מחשב ולקנות בראש שקט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שאמרו לך - יש סיבה טובה שהרכב הזה עולה משמעותית פחות מהמחירון.

הפיאט פונטו הוא רכב זול, והליאון הוא רכב משפחתי שעלה לא מעט במקור.

לכן, אם כל ההבדל ביניהם הוא 5K, אז כנראה שיש לא מעט מה לסדר בליאון...כמו שמראה לך הבדיקה.

לדעתי כדי להחזיר את הרכב הזה למצב תקין צריך כמה אלפים טובים.

על היתרונות של הליאון אין הרבה מה להרחיב - זה רכב איכותי בהרבה, חזק בהרבה. אם זה מתאים לך להוציא כמעט פי 2 על הרכב + צריכת דלק גבוהה יותר - אז לך על זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתקציב הזה הייתי ממליץ לך לבדוק עוד שני רכבים:

1. סיטרואן c2 vts- רכב שבשנתון 2007/8 עולה כ-25k ומאובזר ברמה גבוהה מאוד ביחס לשנתון ולמחיר. מעבר לזה הוא מאוד מאוד מהנה לנהיגה ואף זריז

ומעט ספורטיבי. בעל מנוע 1.6 אטמוספרי ותיבה ידנית. צריכת הדלק עומדת על 1:14 בערך.

2. פונטו hgt - בשנתון 2002 עולה כ-20k. גירסה ספוטיבית של הפונטו מהדור הזה. בעל מנוע 1.8 אטמוספרי ותיבה ידנית. גם זריז וחזק ומהנה לנהיגה. צריכת הדלק

קצת פחות טובה מהסיטרואן אך טובה יותר מהלאון שהציעו לך.

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שני הדגמים שהצעת נמכרו בארץ בכמויות קטנות. על C2 במצב טוב דורשים 30K וצפונה.

לגבי ה-HGT רוב הקומפקטיות בנות העשרה הנמכרות במחירים שנקבת נראות כמו הצרות שלי. משופצות ומשופצרות נמכרות במחירים גבוהים יחסית.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3775 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...