Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים :-D

יש לי אוטו מזאדה 121 בימבה שנת 1994 והמזגן לא תקין. המזגן מקרר רק בעת לחיצה על דוושת הגז, אמרו לי פעם באיזה מוסך שמילאתי

גז למזגן שזה כנראה בעייה במדחס של המזגן. בגלל שהרכב ישן והמזגן שותה בדגמים האלא ים של דלק, עלה לי רעיון למזגן חשמלי עם צריכה

נמוכה של חשמל, מצאתי ב אתר איביי מזגן חדש חצי כח סוס עם צריכת חשמל של 515 וואט לשעה. מחיר כולל משלוח 900 שח פלוס מינוס.

יש מכשיר שהופך את המצבר ל זרם חילופין 220 וולט או 110 עם קיבולת של 1 קילו וואט בחיבור תנינים למצבר. השאלה שלי היא האם האלטרנטור מסוגל לספק מספיק חשמל למערכת ההצתה וגם למזגן כזה אפילו להפעלה קצרה של עשר דקות ומשם אפשר להמשיך עם מאורר, המצבר שלי 46 אמפר על 12 ווולט 552 וואט קיבולת.

אשמח לתגובות, רעיונות :-P

פורסם

תודה אלפה @

זה מדחס עם רדיאטור עם צריכת חשמל 340 וואט 2900 BTU/h שזה יפה,

חבל שלא רשום מחיר, ומעניין כמה עולה להרכיב דבר כזה פה בארץ. (אם היה לי ליפט)

מה שראיתי באיביי זה מזגן חלון קטן פחות מחצי מטר 5000 BTU/h צריכה של 515 וואט לשעה,

אבל אני מאמין שיש קומבינה שאפשר לעשות בקשר להתקנה, אה ויש עוד בעיה ההארקה.

http://www.ebay.com/itm/NEW-Haier-Mini-5-000-BTU-Window-Air-Conditioner-HWF05XCL-IN-BOX-/321220285160?pt=Air_Conditioner&hash=item4aca3892e8

פורסם

1. אף אחד בארץ לא יתקין לך מזגן כזה ברכב.

2. בכדי להתקין מזגן חשמלי ברכב צריך לשדרג את מערכת החשמל קרי חיווט חשמלי/מצבר/אלטרנטור.

3. קיבולת קירור של מזגן 5000 BTU לשעה לרכב היא קטנה מידי בכדי לקרר רכב שעמד בשמש.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

חבל על הכסף שלך.

כמו שמרק אמר ככה הנראה צריך לשדרג את כל המערכת חשמל שלך.

ולך תמצא איך להתקין את זה ברכב שלך.

פעם בשנות ה80 היה התקנה מקומית פה בארץ של מזגנים.

הבדיחה הייתה שכשאתה רוצה לבלום את הרכב בירידה, אתה מפעיל מזגן..

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • ספונסר פורום
פורסם

מזגן חשמלי לוקח אנרגיה חשמלית והופך אותה לתנועה מכאנית, לצורך דחיסה של גז.

ברכב כבר יש תנועה סיבובית, מהמנוע. מה שאתה מציע זה לקחת תנועה סיבובית, להפוך אותה לתנועה חשמלית ואז להפוך אותה שוב לתנועה סיבובית.

כל המרה כזאת של תנועה גוררת הפסדים מכאניים, מה שאומר שהמזגן שלך יהיה פחות יעיל. מה גם שיש תוספת משקל לא מבוטלת, שתפגע שוב בצריכת הדלק.

וזה לפני עלויות ההתקנה הגבוהות...

ברכבים היברידיים מסוימים יש מזגן חשמלי אבל שם אין ברירה, כי מנוע הבנזין נסגר ברמזורים ורוצים להמשיך לקרר את הרכב. לך יש ברירה, והיא לתקן את המדחס בעלות של כמה אלפי ש"ח בודדים.

פורסם

אצלו ברכב זה נכון.

היום עוברים לאנרגיה חשמלית ברוב המכלולים בגלל שזה יותר חסכוני בדלק. (אני מניח כי זה בגלל שמפתחים מנועים ואלטרנטורים יותר נצילותיים)

קח לדוגמא את כל ההיגוי האלקטרו-הידראולי, ביותר ויותר מכוניות חדשות אני רואה שזה נכנס, כנראה שזה עוזר לצריכת דלק.

פורסם

תתקשר לכל מיני חברות אבזור שמתקינות מזגנים בתוך מיניבוסים,יש לנו מזגן בהתקנה מקומית ברכב אבל אני מאמין שהתענוג יעלה יותר מהרכב שלך וכנראה כפול מעלות מדחס.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...