Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ניר.

אני לא יודע מאיזה הודעה שלי הבנת שאני עצבני על הפורום, אבל אני מכבד כל מה שאומרים ואני יותר ממרוצה מאיך שאנשים עוזרים פה בפורום.

לגבי הטאכו עצמו, לא צריך ״להבין באלקטרוניקה״ כדי לחבר מכשיר למדידת סל״ד לתוך סליל מעפן! בתור אחד עם קצת הגיון אני אומר לך שהטאכו מודד את הפולסים שעוברים בתוך הסליל וממיר את זה למספר סיבובי מנוע. לא צריך להיות חכם גדול.

העניין עצמו הוא פשוט ביותר, הבנתי איך הוא עובד ואת הכבל של סיבובי המנוע שיוצא מהמחשב לא מצאתי, אז הבנתי שחיבור מסויים ל2 הסלילים יתן לי את הפעולה הרצויה של המד.

לא הבנתי מה פרט שולי? אם אתה יודע איזה מידע אני צריך לתת כדי שיעזרו לי ואיזה לא, אז תגיד. אל תשחק אותה מבין גדול בזה שתגיד ״אל תתעסק בדברים שאין לך נסיון איתם״. אם לא מנסים לא לומדים ולא יודעים.

פעם הבאה תענה לעניין, ואל תגיד אתה לא יודע אז עזוב את זה.

VW Bora V5 2001 150HP AUTO - Highline.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אני לא אמרתי לך "אתה לא יודע אז תעזוב" או "אל תתעסק בדברים שאין לך ניסיון איתם". (להיפך, אני בחיים לא יגיד לך דברים כאלה!)

קודם כל לחבר אותו זה פשוט, אני התכוונתי שאולי בטאכו עצמו אפשר להחליף איזה רכיב ואז הוא יתאים לרכבים עם שני סלילי הצתה. (כביכול מצב של שני צילינדר, בהמשך למה שאמרת בהודעה #6)

בשביל זה צריך לפרק אותו ולראות איך הוא בנוי, איזה רכיבים וכו׳.

אתה לא הבנת אותי, הכוונה שלי הייתה שאף חשמלאי רכב לא יתעסק עם זה בגלל שקודם כל זה חלק מאיביי, דבר שני הם לא יכנסו לבפנוכו של הטאכו.

אתה כתבת בעצמך וציטטת את ההתבטאות שלהם.

הפתרון הכי קל זה למצוא מד סלד שמתאים ל2 צילינדרים.

הפתרון השני זה מה שאני הייתי עושה, מפרק אותו ורואה מה אני צריך להחליף, אם יש לי ידע אז עושה לבד, אם זה לא ברמת הידע שלי, אז לוקח למי שמבין טוב באלקטרוניקה.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

תודה רבה על התגובה העניינית ניר :)

אני אכן מכיר מישהו שמתעסק באלקטרוניקה ויכול לפתוח אותו ולבדוק אולי אם אפשר להחליף את הרכיב של 4cil לרכיב של 2cil.

אני גם אנסה לבד למצוא את הרכיב הזה, אם לא אצליח, אקח אותו לחבר שמתעסק בזה.

עוד שאלה, לפי מה הוא מודד את הסלד, לפי מתח?

והאם מישהו יודע איזה זרם ומתח עוברים במינוס של הכויל? האלקטרונאי אמר שיש לו רכיבים שמונעים לופ, אבל הוא צריך לדעת מה הזרם והמתח שהם צריכים לעבוד בהם.

תודה רבה :)

פורסם

הניסיון שלי באלקטרוניקה ומעגלים לא גדול.

תתמקד קודם כל בבורר שאתה מזיז ובוחר כמה צילינדרים יש לך.

סתם דוגמא, אם זה בוחר בין נגדים, אז אתה צריך להלחים לשם נגד נוסף ככה שהוא יראה את זה כ2 ציל׳. (זה סתם דוגמא!)

וככה הלאה.

תן כמה תמונות באיכות טובה אולי זה יעזור לנו לעזור לך.

פורסם

על זה בדיוק חשבתי!

תודה רבה על העזרה ניר, מחר אני אפתח אותו ואראה לכם איך זה נראה.

פורסם

הצצתי קצת במעגלי DIY לבניית טאכו, זה מעבר לידע שלי.

אבל עם האמצעים של היום, תמיד אפשר ללמוד את הבסיס של כל רכיב תוך זמן קצר.

פורסם

תודה חנן.

אתה יודע אולי איזה סוג של דיודה תתאים במצב כזה, אני לא יודע מה הזרם והמתח שעובר במינוס ואני לא יודע את השם של הדיודה.

אתה יודע אולי איפה אני יכול לקנות רכיבי אלקטרוניקה באיזור עכו?

פורסם

כל דיודה תתאים לך. יש שם זרם אפסי, אם בכלל.

הכי זמין זה למצוא את זה במכשירי חשמל מקולקלים כמו למשל ספקים של מכשירים אלקטרוניים.

אם לא,אז תמצא את זה אצל מתקיני אביזרים לרכב או בחנויות אלקטרוניקה.

פורסם

1N4001 וכד...

גם לדעתי חיבור של 2 דיודות יפתור לך את הבעיה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

IMG_2284.jpgIMG_2286.jpgIMG_2287.jpgIMG_2288.jpg

מה אתם אומרים ? יש פה משהו שיכול לעזור לי ? זה ספק ישן של מחשב. לא בא לי לחכות למחר כדי לקנות, חח אין לי סבלנות...

פורסם

אני לא ממש מצליח להבין, אני רואה 2 צמודות שרשום עלייהן D10 D12, אבל הן לא באותו צבע ולא באותה צורה. אנחנו מדברים על התמונה השמאלית ביותר>באמצע>למעלה, נכון ?

אם אני אחבר את D12 למינוס ואת D10 למינוס זה אמור לפתור את הבעיה ?

לחבור אותם בטור נכון ? (רק מוודא)

פורסם

האדומות שיש להם פס שחור אחד ליד הקצה.

בשתי התמונות האמצעיות אתה יכול לראות.

לגבי חיבור, קודם כל דיודה זה מין שסתום, בפריצה היא הופכת לכמו חוט קצר.

כדי לחבר אותה כמו שצריך אתה צריך שהפס השחור\אפור יהיה לכיוון האדמה במעגל.

אם אני לא טועה אמרו לך לחבר את שתי המינוסים של הכוילים, משמע שאתה מחבר כל אחת לחוט שאתה מוציא מהכויל.

• תוכן חדש...