Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, יש לי יונדאי גטס מנוע 1350 ידני שנת 2003.

לאחרונה קיבלתי מד סל״ד אוניברסלי שהזמנתי, בחיבור פשוט ל+, - וכויל הצלחתי להפעיל אותו, אבל מפני שיש לי 2 כוילים הוא קורא רק חצי מסיבובי המנוע, כאשר אני על idle הוא קורא 400RPM.

האם יש אפשרות אחרת לחבר את זה?

האם חיבור ל2 החוטים השליליים (-) של הכוילים יכול להרוס? והאם יעזור?

יש אפשרות לחבר כזה דבר בכלל ברכבים עם 4 צילינדרים ו2 כוילים?

ד״א, המד מכוון על 4 צילינדרים (יש אפשרות ל3,4,6,8.

תודה מראש לעוזרים.

מני חן.

עריכה אחרונה על ידי Meni Hen

VW Bora V5 2001 150HP AUTO - Highline.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי במצב של 8 צילינדר הוא יראה לו סל"ד נמוך עוד יותר ב 1/2 כלומר 200 סל"ד במקום 400 עכשיו.

אם הייתה אפשרות לכוון לשני צילינדרים, זה כנראה היה פותר את הבעיה, אבי אין לו במכשיר 2 צילינדרים.

ההגדרה של מספר צילינדירם היא בעצם הגדרה של "כמה פעמים סליל הצתה מוציא ניצוץ לפלאגים פר כל סיבוב מנוע".

פורסם

אכן אין אפשרות של 2 צילינדרים, והמד דיי מעפן ככה שכששיחקתי עם המתג שום דבר לא השתנה(מוזר...).

ניסיתי לחבר לשתי ה- של הכוילים וזה פתר את הבעיה, זה הראה סל״ד אמיתי, אך כאשר נתתי הרבה גז(ניוטראל) המנוע היה ״נחנק״ ואז אם הוא עבר את החנק הזה ולא נכבה אז הוא התחיל לתת גז, לפעמים אם הייתי נותן מכה מהירה של גז הוא היה נכבה, כמובן שכל העסק הזה נוסה לכמה שניות בודדות.

האם יש אפשרות אחרת? הבנתי שיש נגדים מסויימים שלא נותנים לזרם לחזור בחזרה וככה זה פותר את ה״קצר״.

תודה לכולם על העזרה.

פורסם

ניר, קניתי לפני כמה חודשים מד סל"ד דיגיטלי במשהו כמו 10 דולר.

עובד מצויין ומדוייק מאוד.

הבעיה שהוא לא קריא כמו אנאלוגי, הספרות של יחידות ועשרות מתחלפות בקצב מטורף ולא רואים טוב את התצוגה בשמש ישירה - צריך להתקין במקום מוצל.

אם מעניין אותך, אחפש קישור.

פורסם (נערך)

קישור יעזור לי.

ראיתי איך סלד דיגיטלי מתנהג, במחשב של המוסך.

אני צריך אותו למידע כללי בגלל זה אני לא מחפש להשקיע.

(אני לא יודע אם אני אצליח להתקין לבד כי הכויל שלי יושב מאחורי המנוע, מתחת לסעפת יניקה, ובלי ליפט זה קצת בלאגן)

אני מחבר אותו לפלוס ומינוס רגילים (אחרי הסוויץ׳) ואת הפולסים לפלוס של הכויל?

תודה.

ועל הדרך שאלה שמעניינת אותי כמה זמן, איך בטסט הוא רואה את הסלד מבלי להתחבר לכויל?

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

זה המוצר:

http://www.ebay.com/itm/4-Digital-Motor-Red-LED-Tachometer-RPM-Speed-Measure-Gauge-Meter-Tester-5-9999-/141229531364?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item20e1efa0e4&vxp=mtr

חיבור כמו שרשמת, בתנאי שיש מערכת הצתה רגילה עם קוייל אחד.

בטסט בודקים סל"ד בעקיפין, על ידי מדידת ריצוד מחת ברכב או ריצוד אורות.

3.jpg

5.jpg

6.jpg

פורסם (נערך)

http://www.ebay.com/itm/350794684786?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648

זה המד שרכשתי.

לגבי פורומים בחו"ל(על הפורומים בארץ אין מה לדבר בכלל). אף אחד לא באמת נתן פתרון לבעיה חוץ מכמה שאמרו לחבר את שתי המינוסים של הכוילים.

זה באמת עבד לי, אבל המנוע היה נחנק לשניה לפני שהוא התחיל לתת גז.

בסל"ד סרק לא מרגישים כלום, המנוע עובד עגול ויפה. וכשנותנים גז לאט לאט אז הכל בסדר. אבל אם נותנים לחיצה מהירה וחזקה, המנוע נחנק(ונכבה לפעמים כתוצאה מהחנק הזה) ואז אחרי שהוא עבר את זה הוא מתחיל לתת גז.

חשבתי על הדיודה הזו, אבל אני לא יודע מה לבקש מהחנות.

עריכה:

אף חשמלאי רכב לא רצה להתעסק בזה.

מכוני ספידומטר ענו בשלילה בטענה כי המד לא מקורי והם "לא מתעסקים בקקה".

ד"א אני מחפש סקאלה של מודל אחר עם רמת גימור אחרת שיש בה גם מד סל"ד. מישהו יודע כמה עולה בערך כזה דבר מפירוק? יש כאלה שאומרים שיעלה כמו הטאקו הזה...

עריכה אחרונה על ידי Meni Hen

פורסם

זה פרט שולי שלא מעניין אף אחד.

כדי לתת לך פיתרון צריך להבין איך המערכת עובדת, אני לא חיברתי מכשירים לרכב וראיתי איך זה עובד.

לגבי הטאכו עצמו גם כן, צריך להבין באלקטרוניקה ולהבין איך הוא ממיר את זה, ואחר כך לגרום לו לקרוא את הקריאה ולהכפיל אותה.

זה פשוט למי שמתעסק בזה, אבל לך תחפש מישהו שפירק כאלה.

אתה צריך להבין את העסק הזה, נראה שאתה עצבני על הפורום, מה שלא אמור ליהיות כי אם מישהו היה מבין בזה הוא היה מנסה לעזור לך בשמחה.

• תוכן חדש...