Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כ''כ קשה למצוא בעל מקצוע אכפתי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תופעה מוכרת כ''כ ואם אתם פנאטים כמוני בקשר לרכב גם לכם זה כואב: נכנסים לטיפול/שיפור/תיקון. ונתקלים בבעל מקצוע שלא אכפתי מהרכב.

אתן דוגמא למי שלא הבין. לפני כמה טיפולים שעשיתי לרכב, המכונאי הרים את הרכב על ליפט, פירק את הג'אנט והתחיל לטפל ברכב (רפידות+דיסקיות) פתאום הכלי שהוא עבד איתו נפל על הג'אנט. לא השכלתי מראש להזיז משם את הג'אנט, אבל שראיתי את זה רתחתי והערתי לו בטון לא נעים על כך. תוצאה: שריטה מנייטורית בג'אנט. יש לי עוד כמה מקרים, מעצבנים פחות, אבל עדיין לא במקום ואת כולם ניתן למנוע אם מראים קצת אכפתיות.

מוכר לכם?

פורסם (נערך)

כן, ולא רק בתחום הרכב.

אבל קשה לי להאמין שלא אכפת להם, פשוט רמת הפדנטיות שלהם נמוכה אם בכלל קיימת.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

בטח מוכר,איך אני מתעצבן כשהמוסכניק יוצא בקיק דאון מהמוסך עם הרכב שלי ל"נסיעת המבחן".

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לצערי התופעה היא תולדה ישירה של שתי מנטרות ישראליות נפוצות:

1. חוסר כבוד לרכוש של אחר- זה לא הרכב שלי, כל עוד אני מבצע את העבודה שהוטלה עליי מצדי ששאר הרכב יתפרק.

2. חוסר כבוד למקצוע, חוסר כבוד לבעל מקצוע וחוסר כבוד של בעל המקצוע לעבודתו- הנושא רחב מדי מכדי להסביר אותו כרגע, אני מתאר לעצמי שהרוב יבינו את העקרון הזה. במקום להתייחס באדיבות לבעלי מקצוע שונים אנשים מזלזלים בהם וחושבים שהם קנו אותם, כתולדה ישירה של התנהגות זו בעלי המקצוע (ולא רק בתחום הרכב) מזלזלים בחזרה בלקוחות בעבודתם. זו לא תולדה ישירה של התנהגות ספציפית שלך, כשאין תודעת כבוד בתור לקוחות אין תודעת שירות גבוהה ואכפתית מצד בעלי מקצוע.

צר לי לשמוע את זה, לצערי זו לא הפעם הראשונה שאני שומע או חווה בעצמי התנהגות מזלזלת שכזו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

מבלי לגונן על בעלי המקצוע, לא תמיד זה קל לשים לב לכל פרט קטן כשעוברות תחת ידייך 30 מכוניות ביום, לכן כאן המקום של בעל הרכב להאיר תשומת לב המוסכניק בעת קבלת הרכב.

כשאני "אישפזתי" רכב לראשונה אצל המוסכניק שלי לקחתי את בעל המוסך הצידה ל-2 דקות ואמרתי לו בפשטות שהוא ואני הולכים להפגש די הרבה כי אני מאוד פדנט כשזה מגיע לטיפול ברכבים שלי אבל אני מצפה ממנו שיהיה פדנט לא פחות וישמור לי על הרכב ותמיד אני גם נותן דגש מיוחד לג'אנטים שלא ישרטו מהליפט או מהמדרכה.

כשהוא מקבל לידו את הרשימה של מה שאני רוצה שיטופל ברכב ועם איזה חלפים בדיוק (מק"טים לחלפים ונתוני צמיגות שמן וסוג...) זה כבר גורם למוסכניק להבין שעומד מולו פסיכי שיעזור לו לבנות לפחות 2 קירות בבית המפואר שלו אז כדאי לשמור על הפסיכי ועל הגלגלים שלו...

:lol:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מסכים עם פות"ש בגדול,למרות שניתקלתי בתופעות יוצאות דופן של בעלי מקצוע פדנטיים שניגשים לרכוש שלך ביראת קודש,נסה לבחור במקום שאתה מטפל בו קבוע מכונאי אחד,ודאג שרק הוא יתקרב לרכב.

במדינתנו בה המחיר קובע,זה המצב,זלזול בלקוח ברוב המקרים.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

מי שלא עובד, לא טועה. ומכאן מי שעובד, טועה.

אתה בעצמך מעיד שלמעשה לא נגרם נזק. או במילים אחרות, נזק כזה היה יכול להגרם גם מסתם נסיעה בכביש ושאבן שניתזת סורטת את הג'אנט.

אז לא מכל דבר צריך לעשות סיפור, וזאת כנראה גם הסיבה שבחלק מהמוסכים לא מרשים לאנשים להסתובב בין הרגלים. אינני יודע במה אתה עוסק, אך בטח גם אתה לא אוהב שהבוס מסתכל לך מעבר לכתף כל הזמן, ובמקרים כאלה משום מה קורים הניסים והנפלאות.

פורסם (נערך)

TRONCHO, שמע. לא יודע עד כמה אכפת לך מהרכב שלך ועד כמה השקעת עליו(לא כסף אלא אהבה וזמן) אבל כנראה שלא הרבה. סיפור?! איפה אתה רואה סיפור?! רק מבקש לשמור על הדברים שאני קניתי. לא התנהגתי בפלצנות ובכיינוית או משהו קרוב. בסך אני משקיע המון על הרכב, וכמובן מטפל בו במקומות שנחשבים איכותיים ויקרים, כי אני מצפה לקבל משהו. מצפה לקבל איכות עבודה. אחרת הייתי נוסע לשטחים ועושה הכל בשליש מחיר.

אגב אני במקצועי גם נותן שרות למגזר עסקי מסויים. ומתעסק לא מעט בפן הטכני. אני יודע שאפשר לעבוד נכון ולשמור על עבודה איכותית בלי לזלזל במוצרים או מכונות.

אגב שפתחתי את השירשור הזה ידעתי שיהיה מי שיסתייג מהנושא. תאחלס, רוב החברים הקרובים שלי לא יבינו את זה, כי אצלם רכב זה משהו שונה מאצלי. החיידק של הפדאנטיות- או שאתה נגוע בזה, או שלא.

נ''ב.

מעולם אני לא מציק לבעל מקצוע בין אם הוא עובד לי על הרכב. או בכל דבר אחר. לפני הטיפול אני שואל בנימוס אם לא מפריע שאראה מה הוא עושה כי זה מסקרן אותי.

עריכה אחרונה על ידי Taipan
פורסם

כשהייתה ברשותי הלגאסי האהובה והשמורה משנת בציר 1991 ,הייתי דרוך במכון הרישוי (טסט) מהרגע שבו נפתח מכסה המנוע .

משום מה החבר'ה אוהבים לטרוק בחוזקה.

הייתי נעמד מול הבוחן ואומר לו : "ברשותך ,אני סוגר " והוא היה מסתכל עליי בעיניי עגל...:shock:

• תוכן חדש...