Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רציתי לבדוק אם הפיוז שרוף או לא.

בדיאגרמה זה נראה ככה:

fuse2.jpg

לא הבנתי מה קורה בפועל:

fuse.jpg

התושבת שם שונה. אמור להיות שם משהו?!

תודה מראש!

פורסם

כמו שרואים בתמונה זה הפיוז, אלה פיוזים מיני, לך לחנות חלפים חייב ליהיות להם, בתחנות דלק אמור ליהיות אבל אני לא חושב שיש בכולם.

פורסם
עכשיו כשגם סוג הרכב בכותרת, בדוק בקופסת הפיוזים בתא המנוע, מס' 7 כנראה:

http://www.justanswer.com/mitsubishi/47vcv-need-fuse-box-diagram-2002-lancer.html

הפיוז שמוקף בתמונה בעיגול אינו קשור לצופר.

תודה!

בדקתי והפיוז בסדר גמור.

אבל כשאני מנסה לצפור, אני שומע רעש מוז מהקופסא, כמו תקתוק כזה...

רעיונות?

פורסם

איזה קופסא?

כנראה שהצופר גמר וצריך להחליף אותו (סיפור זול, פחות מ100 שח)

התקתוק זה רילאי (ממסר), אם הוא מתקתק זה מעיד על תקינותו, אפשר לבדוק אם הוא סוגר מעגל.

הכי פשוט לבדוק אם הממסר סוגר המעגל זה לקחת וולטמטר ולמדוק מתח על הצופר, אם יש מתח אני בטוח שזה צופר.

פורסם
איזה קופסא?

כנראה שהצופר גמר וצריך להחליף אותו (סיפור זול, פחות מ100 שח)

התקתוק זה רילאי (ממסר), אם הוא מתקתק זה מעיד על תקינותו, אפשר לבדוק אם הוא סוגר מעגל.

הכי פשוט לבדוק אם הממסר סוגר המעגל זה לקחת וולטמטר ולמדוק מתח על הצופר, אם יש מתח אני בטוח שזה צופר.

אחרי בדיקה יותר מקיפה גיליתי שהכבל מקדימה מנותק מהצופר! (איך?! יכול להיות שעשו לי את זה בטיפול?? כי אני לא עשיתי את זה)

אם אני מחבר את הכבל אז הצופר צופר כל הזמן, כנראה בגלל זה ניתקו אותו כי הוא היה מקצר.

דברתי עם איזה מוסכניק והוא אמר לי שהבעיה יכולה להיות בצופר או משהו שקשור לסליל כרית אוויר ושזה סיפור לא זול.

מישהו נתקל בזה? יכול להמליץ על המשך פעולות?

פורסם

דבר ראשון: תירגע.

הכל אצלך תקין, שאף אחד לא יכניס אותך לסרטים עם סליל כרית אויר או כל שטות אחרת.

כמו שכתב ניר, התקתוק שאתה שומע הוא אכן הממסר של הצופר. עצם זה שאתה לוחץ על מתג הצופר ושומע את הממסר שלו נסגר זה בעצם מפיל את כל האשמה על הצופר עצמו.

כתבת שחוט החשמל שלו מנותק. זה לא בהכרח קשור לטיפול שהרכב עבר לאחרונה, נתקלתי באופן אישי בכמה מקרים שבהם החוט פשוט נקרע עקב הרעידות של המנוע. כל שעליך לעשות הוא לחשוף קטע קטן מהחוט (או להחליפו באחד חדש במידה והוא קצר מידי) ולחברו לצופר.

5 דקות עבודה ואתה צופר כמו חדש 8)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה קצת שונה ממה שהוא כתב בהודעתו הראשונה:

היי,

הצופר פתאום הפסיק לעבוד.

כלומר: הצופר פעל באופן תקין ולפתע משהו גרם לו להפסיק לפעול.

יש פה שינוי בנתונים...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
זה קצת שונה ממה שהוא כתב בהודעתו הראשונה:

כלומר: הצופר פעל באופן תקין ולפתע משהו גרם לו להפסיק לפעול.

יש פה שינוי בנתונים...

זה מה שלא היה לי ברור. בגלל זה שאלתי אם יכול להיות שעשו לי את זה בטיפול :|

בכל מקרה כמו שרשום אם אני מחזיר את החוט הצופר כל הזמן עובד

פורסם

הצופר פעל באופן תקין.

הרכב נכנס לטיפול.

הצופר לא פועל.

חוט מנותק.

חיבור החוט גורם לצופר לעבוד בלי הפסקה.

מעריך שבוצע ניתוק מכוון של החוט על ידי גורם כלשהו.

עריכה:

אולג, האם אתה בטוח ב 100% שהחוט שאתה מחבר שייך במקור לצופר וזה לא איזה חוט זר של מערכת אזעקה ישנה וכו' ?

פורסם

אוקיי, אז אני הבנתי את השתלשלות העניינים בצורה קצת שונה ובהתבסס עליה כתבתי את תשובתי.

נעבור שוב על הנתונים:

1. החוט של הצופר מנותק.
  2. כאשר החוט מחובר, הצופר פועל ללא הפסקה.
  3. כאשר החוט מנותק ומתג הצופר נלחץ, פות"ש שומע את הממסר שלו נסגר.

דילגתי על משהו?

ככל הידוע לי, לצופר מוביל רק חוט אחד - של פלוס, כאשר המינוס מתקבל ישירות מהשילדה. בהנחה שזה המצב במכוניתו של פות"ש, הייתי מתחיל בבדיקה של החוט הזה, כאשר מה שאני מחפש זה את המקום שממנו הוא מקבל פלוס שאינו מגיע מהממסר שלו.

בנוסף, הייתי גם בודק את הממסר ומוודא שהפלוס של הצופר אכן מחובר אליו.

פות"ש: מה בדיוק בוצע במסגרת הטיפול? יתכן שהתשובה תוכל לשפוך אור על התעלומה שלך.

• תוכן חדש...