Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות רכב קטן אוטומטי משומש משנת 2011-12.

יש לי תקציב של בערך 80,000 ש"ח.

אני נוסע פעמיים שלוש בשבוע מירושלים לתל אביב וחזרה, בדרך כלל עם נוסע אחד נוסף בלבד, חשובים לי הבטיחות וחיסכון בדלק

שמעתי שההונדה ג'אז טובה, אבל קראתי בביקורת רכב ש"ההיגוי שלה תלוש" ולא הבנתי למה הכוונה

האם אתם ממליצים על הונדה ג'אז?

מה זה אומר "היגוי תלוש"?

וגם, האם כדאי לקנות ממגרשי רכב כמו "אוטו סנטר"? או שעדיף ממישהו פרטי?

תודה,

בועז

פורסם

בגדול נראה שהג'אז מתאימה לדרישותיך.

בשנים הללו יש לך 3 אפשרויות:

1. היברידית, קיימת מ2011

2. 1.4 גיר רובוטי (קיים מ2009 עד 2011)

3. 1.4 גיר רציף, החלה להימכר ב2011

נהגתי המון בהיברידית, לא מעט רובוטית, וקצת ברציפה.

לא הייתי רוצה היברידית בתנאי הנסיעה שלך, היא כבדה יחסית לשאר ומחוץ לעיר, ובמיוחד תחת תנאים מאומצים אני לא חושב שהיא תתן יתרון בצריכת הדלק, ואולי אפילו תצרוך מעט יותר. יש לה פחות מקום בתא המטען, וכיול המתלים וההיגוי פחות מוצלחים.

רובוטית, אם אתה מוכן לתפעל את הגיר באופן ידני (יש משוטים מאחורי ההגה), תקבל מכונית זריזה וחסכונית, המושבים ותנוחת הישיבה מוצלחים לטעמי ואיבזור הבטיחות מלא. גם אם רק תלמד להרפות מדוושת התאוצה בזמן שהגיר מעביר הילוך (גם במצב אוטומטי) בסה"כ הנסיעה תהיה חלקה באופן מתקבל על הדעת.

יכול להיות שיהיה זול יותר משמעותית לקנות כזאת כי הרבה אנשים לא מוכנים לנהוג ברובוטית.

רציפה, הגיר חלק מאוד והסחיבה טובה, לא יצא לי לנהוג בה בתנאים מאומצים, אבל המנוע זהה לרובוטית, כך שאני מצפה שמבחינת כוח וצריכת דלק ההבדל ביניהן יהיה לא משמעותי. לדעתי המושב פחות מוצלח מבגירסא הרובוטית.

בערך במחצית 2011 החלה להימכר הג'אז לאחר מתיחת פנים, ואז החלה מכירתן של ההיברידית והרציפה. ההבדל מבחינת עיצוב, נוחות, איכות חומרים, מרווח, מימדים דומים עד זהים.

אני במקרה יודע שהיה עד מלאי של רובוטיות והיא נמכרה גם בהמשך 2011.

אני חושב ששוה לראות גם רובוטית וגם רציפה ואז תוכל לשקול אם שווה לך להוציא יותר כסף על רציפה חדשה יחסית, מאשר על רובוטית זולה יותר.

היגוי תלוש, נראה לי שאומר שההיגוי לא נותן פידבק על מצב הגלגלים, לרוב הנהגים זה ממש לא משנה ובחיים לא ישימו לב, ואם כבר יעדיפו הגה "תלוש" כי הוא קל יותר, אני בהחלט מסכים עם האבחנה הזאת כשמדובר בגירסא ההיברידית, ברובוטית דווקא נהנתי.

אוטוסנטר הם גם הטרייד אין של הונדה וגם של "הרץ" לכן תוכל למצוא שם מכוניות פרטיות, ליסינג והשכרה. אני לא רואה סיבה להימנע מהם.

שים לב, הגירסאות הרובוטיות והרציפות נמכרו כמעט רק לשוק הפרטי ויהיה קשה עד בלתי אפשרי למצוא כלו ליסינג ובטח מהשכרה.

הגירסא ההיברידית פופלרית גם בציי הרכב וגם כמכונית פרטית.

באופן כללי הגירסא ההיברידית נמכרה יותר.

הבעיה העיקרית של הג'אז הוא המחיר הגבוה שנגזר ממחירה הגבוה כחדשה וגם משמירת הערך המצויינת שלה.

אם מרווח פנימי וגודל תא מטען לא מאוד חשובים אז גם סוזוקי סוויפט יכולה להיות אופציה טובה וחסכונית.

פורסם

אתה מחפש רק אוטומטית?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם אצלי ההגה תלוש,זה הדבר האחרון שיפריע לך.

לפעמים זה נחמד כי ההגה קליל.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת והמחכימה

לגבי ההגה, הבנתי ונרגעתי

לגבי ההיברידית - באמת נראה לי שזה לא הכיוון

נסעתי ברובוטית והרגשתי שלאוטו יש אג'נדה משלו, בקיצור נראה לי שלא אקח רובוטית

סליחה על הבורות, אבל מה זה אומר תיבת הילוכים רציפה ומה ההבדל בינה לבין אוטומט? והאם ב 2011 אין הונדה ג'אז אוטומטית?

סוזוקי סויפט גם בטוחה? כי ראיתי שההונדה ג'אז יחסית בטוחה לרכב קטן

תודה שוב

בועז

פורסם

בגיר רציף ההרגשה כאילו יש אין סוף הילוכים,כלומר כשאתה מתחיל להאיץ המנוע יהיה בסלד קבועה,כמובן בהתאם ללחיצה שלך על דוושת הגז,והרכב יאיץ,בגיר אוטומטי רגיל,אתה רואה שינוי בסלד בין ההילוכים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...