Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום!

1.

אם שני הצמיגים הקדמיים שלי שחוקים, האם אני אמור\כדאי לי להחליף את כולם?

נ.ב. הרכב ישן - האם לקנות משומשים? אם כי בטיחות חשוב לי..

תודה!

אה, ועוד שאלה

2.

האוטו הוא דיהטסו סיריון 1.0 99, מנוע וגיר הוחלפו בשנה האחרונה(במשומשים).

למה הוא אוכל אחד לשבע בעיר??? זה רכב פצפון? יש משהו לעשות עם זה? המוסכניק שלי לא יודע....

תודה

עריכה אחרונה על ידי dandan12
פורסם

אני מחליף את אלה שדורשים החלפה (לא מעביר אחוריים קדימה או המלצות בסגנון).

בטיחות חשובה לך? תקנה צמיגים מחברה מוכרת, רצוי עם גם כמה שיותר טריים בייצור.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

להבא תוסיף דגם רכב בכותרת, לפי חוקי הפורום.

לגבי צמיגים אתה יכול להחליף רק זוג על אותו סרן.

אני אישית מחליף כל פעם רבעייה קומפלט. (פעם אחת כשאשאלתי את הרכב הקודם לדודה שלי היא בטעות עלתה על דוקרנים עם הצמיגים האחוריים, אז החלפתי רק זוג לחדש).

לגבי צריכת דלק.

אולי אתה לא בודק נכון. (כמה דלק הולך לך בחודש וכמה ק"מ אתה נוסע בחודש?, זה לא מדוייק אבל זה רק כדי שאני אדע צריכה משוערת) 1/7 בעיר זה המון, הרכב שלי עם מנוע 2.2L וסגנון נהיגה רגיל אך לא חסכוני אוכל 1/8 ככה.

אם אתה בודק נכון, תמתין לתגובות נוספות.

פורסם

מצטער על הכותרת.

לגבי צריכת דלק - אני בודק באופן פשוט, בכל תדלוק מחלק את הקילומטראז' במספר הליטרים. הכי טוב שהיה זה בנסיעה בינעירונית לכל אורך המיכל 1/11. אבל רוב הפעמים הנסיעות עירוניות וזה יוצא 1.7, ממש מאכזב כי קניתי את הרכב הזה בשביל צריכת הדלק הנמוכה שחשבתי שיהיה לו.

לגבי הצמיגים - יש דרך לדעת מתי תאריך הייצור שלהם? כתוב על הצמיג איפשהו?

תודה

פורסם

חפש 4 ספרות על הדופן.

נגיד 2312 זה שבוע "23" בשנת "2012" (זה בערך חודש יוני 12' ככה) WWYY ככה (שנה-שנה-שבוע-שבוע).

לגבי הצריכה זה מוזר.

היא ידנית?

פורסם

אני לא חושב שזה מוזר, לאנשים יש נטייה לחשוב שרכב "פצפון" עם מנוע "קטנטן" נוסע על אדי הבנזין. מצד שני נתון תאוצה הזוי של 17.2 שניות ל-100 מתייחס לקיק-דאון, זאת אומרת שכדי לקבל צריכת דלק אופטימלית צריך לנסוע כמו סבתא בת 90 בתוך העיר מה שיכול להתבטא גם ב-10 שניות לתאוצה של 50 קמ"ש (הערכה בלבד).

Just daily

פורסם

פות"ש, צריכת הדלק שלך גבוהה. טיפים כלליים לשיפור סגנון נהיגה ותחזוקת רכב תוכל למצוא בקישור בחתימה שלי.

מעבר לכך כדאי לך להחליף מסנן דלק, ולפתוח שרשור נפרד לגבי צריכת הדלק של הרכב שלך.

אני מחליף את אלה שדורשים החלפה (לא מעביר אחוריים קדימה או המלצות בסגנון).

בטיחות חשובה לך? תקנה צמיגים מחברה מוכרת, רצוי עם גם כמה שיותר טריים בייצור.

אני מניח שאתה מתעלם גם מהמלצת יצרן לסבב צמיגים, מה שיכול להאריך את חיי הצמיג האפקטיביים בכ-25%.

פורסם
אני מניח שאתה מתעלם גם מהמלצת יצרן לסבב צמיגים, מה שיכול להאריך את חיי הצמיג האפקטיביים בכ-25%.

הצלבת צמיגים?

Just daily

פורסם

תודה על הטיפ של התאריך על הצמיג.

לגבי צריכת הדלק: הרכב אוטומטי. באמת הגיר היה דפוק, וכשהוא הלך חשבתי שאחרי שאחליף אותו יהיה שיפור. ולא היה שיפור.

ו - Freak Miky , אולי זה כן מוזר, כי סה"כ המנוע קטן(1.0 שלוש בוכנות) אבל גם הרכב קטן מאוד, ובשנתון הזה גם במשקל קל מאוד(800 ק"ג בערך).

ואנחנו ממש לא קורעים אותו. לפני שקניתי קראתי קצת והיה מדובר על צריכת דלק בסביבות ה - 1/15 פלוס מינוס... לא נתוני יצרן.

פורסם

לסבב כולל הצלבה?

מודה שלא הבנתי כלום... אנחנו לא מדברים על הצריכת דלק, נכון?

למיטב ידיעתי לא הצלבתי כלום

פורסם
אחד הדפוסים המומלצים לסבב כולל הצלבה. היצרן ממליץ על הדפוס בהתאם להנעה ברכב.

האחוריים שלי מ-2011, את הקדמיים שהיו מ-2011 ונשחקו החלפתי לפני כשבועיים ל-2013, מתי בדיוק אתה ממליץ להצליב? כי אני דווקא מתכנן פשוט להחליף האחוריים מתי שיגיע הזמן (הם עדיין עם לפחות 80% בשר, ללא סדקים ואפילו עם השערות).

Just daily

פורסם

את האחוריים היית צריך להעביר קדימה בעת ההרכבה (זאת ההמלצה שלי).

רוב ההמלצות לסבב מתבססות על רביעייה חדשה/באותו גיל וסובבות סביב מחזור של 8000-12000 ק"מ.

• תוכן חדש...