Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מחפש רכב כדי להגיע מהקריות לנצרת (למטרת עבודה כמובן). מדובר על כ-70 ק"מ סה"כ, כולם בבין עירוני במהירות של 80-100 קמ"ש.

דרישה? אמינות וחיסכון בדלק במידת האפשר. אשמח מאוד לידני, אין בעיה עם רכב קטן מאוד כמו גם רכב משפחתי אם זה מביא עימו את הדברים הללו.

ביד2 ראיתי C3 דיזל 1400 סמ"ק ידניות, ראיתי סקסו, ראיתי סיאט קורדובה, אפילו ריו נדמה לי שהיו במחיר הזוי אבל אולי בכל זאת הגיוני כי היו העבר הוא מונית.

מה מומלץ? כמו גם אשמח לדעת מה יש לבדוק והאם 250-350 אלף ק"מ לרכב שכזה זה מוגזם? הבנתי כמובן שזה לא אותו דבר כמו לרכב בנזין "רגיל" אבל עדיין אשמח לכמה טיפים בנושא

פורסם

מה הנסועה שנתית אתה מעריך שתהיה לך?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אז אין טעם לדיזל.

נסועה שלך תהיה נמוכה,חפש פונטו ספייס היא חסכונית ועם חלפים לא יקרים,יונדאי גטס ברמות איבזור gls/gli,פחות חסכונית מהפיאט אבל מאוד אמינה ולא יקרה לאחזקה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה אין טעם לדיזל? מחיר הרכישה כעיקרון אמור להיות די דומה ואני מקבל רכב שבפועל יכול לעשות 1:18-20 ואפילו יש לו מספיק כוח לעלות די בקלות את הדרך לנצרת. במחיר הזה יונדאי גטס ופונטו לא אמורות להתקשות מאוד לעלות לנצרת וכפועל יוצאמ זה גם לצרוך יותר דלק תוך כדי? מה היתרון שלהם על רכב דיזל מאלו שהצעתי?

פורסם

הספייס תעשה מאט פחות מהדיזל,אבל בכזה מחיר הדיזל יהיה כבר עם נסועה גבוהה ,ככה שהחיסכון יכול להתקזז עם התקלות,כמו משאבת סולר,טורבו אם יש,אלו רכבים שנסעו המון ויש להם בלאי.

אצלי הפנדה בכבישים הררים מאוד עושה 17.5,הספייס תעשה מאט פחות.

פורסם

חבר עם פונטו 2001 עושה 1/15 עם רגל מאוד כבדה בנסיעה עירונית (הוא תמיד מנסה לעקוף אותי 8)).

אחותו לעומת זאת שנוהגת בעדינות הגיעה ל1/19.

כדאי לך ללכת על הפונטו כי היא ממש עושה את העבודה,רק שים לב שהן רגישות לאחזקה לקויה אז תחפש אחת שלא שירתה תפרנים :wink:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
מה הנסועה שנתית אתה מעריך שתהיה לך?

חברים, גם אני שוקל לרכוש רכב דיזל או גז לנסועה של כ-25K ק"מ בשנה, בנסיעה בינעירונית בלבד (כמעט).

יש המלצות לרכב ידני, משפחתי או לא (נוסע עם יורש העצר :-) ) , מתאים, במחיר סביר של עד כ-25-30 אלף ש"ח?

פורסם

אדון " 2+2 גלגלים" - מילא היית מחפש רכב דומה למה שאני מחפש, אבל אתה מחפש משהו שונה לחלוטין, אז עשה לעצמך (בעיקר) טובה ופתח דיון נפרד.

בעניין הפונטו, יש משהו נוסף שאני צריך לדעת? שנים מומלצות או כאלו שמאוד לא מומלצות? דגם מומלץ?

פורסם

ב2005 היא עברה מתיחת פנים,מכנית זהה,בפנים יש שינוי בצבע וגם חיצונית מקדימה היא שונה,אבל כול השאר מנועים דומה.

חשוב להקפיד על נוזל קירור פאפרלו ולא מים,ראשי מנוע רגישים לזה,תבדוק תקינות מנוע CITY,זה כפתור שהופך את ההגה לממש קל לתימרון.

כמו כן,בספייס יש דגם SX שהוא הפופולרי,ויש ELX הוא פחות פופולרי,הוא חזק יותר 80 כ"ס לעומת 60.

פורסם

הבנתי, זאת אומרת שעל פניו אין חשיבות ממש לשנת הרכב כי מלבד שינויים פנימיים אין ממש משהו חשוב.

בעניין כפתור ה-CITY, למה חשוב להקפיד שהוא תקין? על פניו אם הוא לא תקין אני פשוט אהיה עם המצב ה"רגיל" של ההגה וזהו לא כך?

שאמרת לגבי ה-SX וה-ELX, האם זה פופולארי והשני פחות רק בגלל המנוע החזק יותר או שיש עוד עדיפות לאחד מהם?

פורסם

אכן אין חשיבות למכניקה.

תיראה אחת המחלות של פיאט זה ההגה החשמלי שיכול להיות זקוק לשיפוץ,עניין של כמה מאות שקלים,לכן כדאי לבדוק הכול שלא יהיה סימן מקדים.

הELX מאובזרת יותר,אם איני טועה יש לה גם כיוון גובה למושב הנהג.

פורסם

****זו לא דמוקרטיה כאן. קיבלת התראה על חטיפת השרשור ועל שימוש יתר בשלוש נקודות****

אדון " 2+2 גלגלים" - מילא היית מחפש רכב דומה למה שאני מחפש, אבל אתה מחפש משהו שונה לחלוטין, אז עשה לעצמך (בעיקר) טובה ופתח דיון נפרד.

בעניין הפונטו, יש משהו נוסף שאני צריך לדעת? שנים מומלצות או כאלו שמאוד לא מומלצות? דגם מומלץ?

צר לי לאכזב אותך אך מזל שאנו חיים במדינה דמוקרטית ומזל שיש כזה דבר שנקרא חופש הביטוי.

חביבי...זהו פורום וכשמו כן הוא... מי שרוצה שואל ומי שיודע ורוצה אז גם משיב.

תפתח כמה ספרי אזרחות, ז כתוב איפשהו שם...

בהצלחה!!

פורסם

מקובל פה בפורום,כאשר אתה מחפש רכב עם דרישות שונות ומחירים שונים לפתוח שירשור משלך.

• תוכן חדש...