Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמל: חוט סגול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם

בשעה טובה אני מתחתן בעוד חודש ושכרתי כבר דירה, ואנחנו מכינים את הדירה (אנחנו דתיים, ולכן ניכנס לבית רק אחרי החתונה אך מכינים את הבית עד אז).

1. בניסיון להבין למה יש שלושה מפסקים על מנורה אחת, פתחתי את המפסקים וחשכו עיני. בלאגן מטורף, אלתורים משוגעים.

יש לי בשקע אחד שני חוטים חום/כתום; שלושה חוטים חומים; שלושה חוטי הארקה; שלושה חוטי אפס; חוט סגול. יש שני מפסקים שם מפסקים מחליפים, ויש עוד מפסק אחד (ליד אחד המחליפים) שלא פועל כשהמנורה דולקת, אלא רק מדליק כשהיא כבויה.

אני יודע שהחוט הסגול אמור להיות של המפסק המחליף. אני לא מוצא באף מפסק אחר בבית את הקצה השני שלו. האם זמזם ועיפרון (של חוטי טלפון) יכולים לעזור לי למצוא (אולי במהלך הדרך עשו שם אלתור והסגול מתחבר לחוט אחר?).

2. יש לי תאורה במרפסת. מהלוח יוצא כבל החוצה - ללא מעבר במפסק. בעל הבית מתעקש שיש מעבר דרך מפסק, אבל אין. יצרתי מפסק מוגן בחוץ, כי ככה זה פשוט יותר נוח לנו. איך ניתן למצוא האם הוא אכן עובד דרך מפסק או לא? כי השליטה (עד שעשיתי את המפסק בחוץ) היתה ישירות מהפקק בלוח. יחד עם זאת, הפקק לתאורה בחוץ, מעביר גם לשני שקעים בתוך הבית. משהו הזוי.

תודה לעוזרים!

לשואלים - יש לי ידע בחשמל מהצבא. אמנם אין לי רישיון, אבל הייתי תחת חשמלאי לקראת סוף השירות שלי והוא לימד אותי במשך חצי שנה, ככה שאת הבסיס יש די טוב.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם (נערך)

ע"פ השאלות שלך, זה נראה שאין לך מספיק ידע בחשמל, שלא נדבר על רישיון.

יש הרבה יותר בחשמל מאשר לדעת איך לפתוח ולסגור ברגים.

הישמר מאוד לנפשך ותזמין חשמלאי ברישיון.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

לאן הסגול מחובר באותה נקודה? ואתה אומר שהנקודה הזו היא "שקע" ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הנק' היא מפסק, שמאחוריו כל החוטים. את הסגול לא מצאתי באף שקע/מפסק בבית.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

חשמלאים מקצועיים משתמשים בחוטים סגולים לפיקוד.

אז או שאצלך רוצים להדליקאת הנורה עם קונדקטור שזה לא נשמע הגיוני.

או שיש שם קומבינה בחשמל.

האמת? נשמע שיש קומבינה בחשמל. גם לפי זה שאתה רואה אפסים וארקות במפסק. במצב נורמלי במפסק צריך להיות רק "זנבות" של פאזה.

תזמין חשמלאי לבדוק מה הולך שם..

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אז או שאצלך רוצים להדליקאת הנורה עם קונדקטור שזה לא נשמע הגיוני.

או שיש שם קומבינה בחשמל.

האמת? נשמע שיש קומבינה בחשמל. גם לפי זה שאתה רואה אפסים וארקות במפסק. במצב נורמלי במפסק צריך להיות רק "זנבות" של פאזה.

תזמין חשמלאי לבדוק מה הולך שם..

חשוב לי לציין - האפסים וההארקות לא מחוברים למפסק! הם פשוט נמצאים מאחורי המפסק, עם קלאמות - לא מתחברים למפסק. מה שמתחבר למפסק זה רק פאזה שבאה מהלוח, ואז זה רץ למנורות - רק פאזות.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

מציע לך לא לבצע בעצמך שינויים בחשמל, במיוחד כשמדובר בדירה שכורה.

תאורה שהופעלה מן הלוח הראשי - נשמע אלתור רע. זה שהנתיך משותף לשקעים בבית, בהחלט אפשרי אם כי לא תקני.

בעל הבית אומר שיש מפסק לתאורה החיצונית?- שיראה לך היכן הוא נמצא (או שיזמין חשמלאי מוסמך להתקין מפסק)

פורסם

..

לא נכון. החוט הסגול זה חוט ישן שלפי תקנת החשמל מלפני מס' שנים (לא זוכר באיזה שנה) הוחלף לכחול.

אגב החום היה במקור שחור...

בהצלחה לפות"ח השרשור..

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

omar87 לדעתי אתה טועה, כי לפני כמה שנים (בערך 15) היו שמים חוטים סגולים בין המפסק למנורה.

ולרועי: על מפסק מצליב שמעת? יתכן ואצלך מדובר במפסק מצליב?

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
לא נכון. החוט הסגול זה חוט ישן שלפי תקנת החשמל מלפני מס' שנים (לא זוכר באיזה שנה) הוחלף לכחול.

אגב החום היה במקור שחור...

בהצלחה לפות"ח השרשור..

במקרה ממש בימים אלו אני נמצא בישורת האחרונה של הקורס המדובר.

השלב כרגע הוא החלק המעשי, ונכון להיום- המדריך מלמד שחוטים סגולים משמשים לפיקוד.

נכון\לא נכון?

יכול להיות שהוא אולי קצת יותר בעיניינים ממני וממך. אז לא כדאי לשלול על הסף.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

התקנים השתנו לא מעט פעמים ב-40 שנים האחרונות, אז במקרה של בנייה ישנה, זה לא ברור באיזה תקן השתמשו (אולי היה שיפוץ לפני 20 שנה והשתמשו בתקן אחר?), לכן ככלל, אף פעם לא מסתמכים על הצבעים, מודדים, מדובר בחיי-אדם.

בחברת החשמל משתמשים במדבקות כאלו:

f.jpg

פורסם
omar87 לדעתי אתה טועה, כי לפני כמה שנים (בערך 15) היו שמים חוטים סגולים בין המפסק למנורה.

ולרועי: על מפסק מצליב שמעת? יתכן ואצלך מדובר במפסק מצליב?

אכן מדובר במפסק מחליף. היום הוסבר ליע"י חשמלאי מוסמך מה אמור להיות שם. כשהחלפתי מפסק, הגישור בין שני המפסקים בוטל בטעות על ידי. מחר יוחזר על כנו... אעדכן מחר, כמובן עם תמונות ברורות.

צריך גם קרם אני מאמין.

• תוכן חדש...