Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(התחבטות לגבי )יאריס 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לקנות רכב משומש.

רציתי לשאול לגבי טויוטה יאריס שאני מתלבט לגביו. הוא משנת 2001 ועם 55K ק"מ בלבד! שמור בצורה מדהימה, מטופל, נהגת יחידה בעיר. היא אמנם דורשת 30K ש"ח, בעוד במחירון של האתר ראיתי שהמחירון סביב 26K ש"ח, אבל בטח נגיע לעמק השווה.

השאלה היא יותר זאת -

היאריס הזו אמנם שמורה ועם קילומטראז' מצחיק, אבל האם היא באמת שווה מחיר כל כך גבוה, כאשר השנתון שלה כזה ישן?

האם זה דיל טוב?

הרי היא פי 2 מכל סופר מיני אחרת בשנתון הזה.

ומעננין אותי - האם האקסטה שאני משלם על יאריס ישנה כזאת עדיין חוזר אלי בצורת טיפולים זולים/אמינות/ביטוח זול/חסכון בדלק/שמירת ערך/סחירות?

תודה

פורסם

איפה ההיגיון לשלם על רכב בן 13, 30 אלף ש"ח? כאילו מה?

מה ההצדקה לשלם על היאריס הזאת כל כך הרבה?

קח לעצמך דייהטסו סיריון 2005-2006, אחת פרטית ושמורה תכנס בתקציב, אולי אפילו 2007 בתקציב שלך.

היא לא פחות אמינה מהיאריס, גם די חסכונית, והיא חולקת הרבה מאוד מכלולים עם היאריס.

אם אתה מחפש משהו אמין ומוכן מעט להתפשר על צריכת הדלק, תוכל למצוא יונדאי גטס עם מנוע 1.4 (זה שסוחב יותר טוב ולא בולע דלק), מרמת גימור גבוהה, GLI/GLX/GLS משנתונים 2007-2008.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מסכים עם דור,היאריס אכן חיסכונית עם אמינות טובה,אבל בכול זאת הרכב כבר בן 13,ובמחיר הזה,לא בטוח שזה ישתלם.

ב30 אלף אתה יכול כמו שדור אמר לקנות סריון שתהיה לא פחות אמינה אבל משמעותית חדשה יותר או הגטס שתהיה בערך 2007-8.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אבל זה המחירון של יאריס 2001: 26K!

אני מסכים אתכם, וזה בדיוק מה ששאלתי: לא הבנתי מה ההגיון ברכישה של רכב במחיר כזה בשנתון כזה...

נסיתי להבין איפה אמור לבוא לידי ביטוי התמורה למחיר המופרך הזה...

הרי באמת בסכום כזה אני יכול למצוא רכב שנת 2007-2008 כמו שאמרתם...

למישהו יש הסבר מי בדיוק קונה רכבים שנת 2001 במחירים כאלה, ומה ההגיון בזה?

פורסם
אבל זה המחירון של יאריס 2001: 26K!

אני מסכים אתכם, וזה בדיוק מה ששאלתי: לא הבנתי מה ההגיון ברכישה של רכב במחיר כזה בשנתון כזה...

נסיתי להבין איפה אמור לבוא לידי ביטוי התמורה למחיר המופרך הזה...

הרי באמת בסכום כזה אני יכול למצוא רכב שנת 2007-2008 כמו שאמרתם...

למישהו יש הסבר מי בדיוק קונה רכבים שנת 2001 במחירים כאלה, ומה ההגיון בזה?

אנשים שהאמונה שלהם באמינות המותג חזקה יותר מדת, לא שאני פוסל, אבל קח בחשבון שבעוד 3-4 שנים אתה כבר בשני טסטים בשנה.

פורסם

אין תמורה למחיר, כביכול מותג אמין (שגם יש לו הרבה נפילות ויותר מדי ריקולים בזמן האחרון),

אבל המחירים מופרזים, ואין שום סיבה לשלם כל כך הרבה.

אני חושב שאם כבר מתעקשים על גרוטאה יפנית במחיר הזוי, אז עדיף כבר הונדה ג'אז. לטעמי היא טובה יותר מהיאריס. ואפילו אני סבור שב30 אלף ש"ח תקבל שנתון 2002-2003.

יצחק לוי הפך את טויוטה בארץ לסוג של מניה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אין הרבה הגיון, בתכלס.

אבל היאריס רכב טוב. שילוב המנוע גיר שלו מצויין, מביא יחסית כוח ושומר על צריכת דלק טובה. אין לו מחלות וכול עוד הוא מטופל בצורה סבירה, הוא לא יציק לך עם תקלות מטומטמות.

מה האלטרנטיבות שלך בתכלס?

דייהטסו סיריון? למצוא אחת מעל 2006 שלא עשו עליה חגיגות זה קשה, והדגם שלפני 2006 הוא פשוט מזעזע.

יונדאי גטס? 99 אחוז מהרכבים על הכביש הם עם כרית אוויר אחת, ללא ABS ועם צריכת דלק של שברולט מאליבו.

סוזוקי איגניס? פח אשפה על גלגלים.

סיאט איביזה, פולו, סקודה אוקטביה? אבזור ופנים טוב יותר, אבל נופלות בכול השאר.

פיאט גרנדה פונטו? רכב טוב, מאובזר, ולא ניראה כמו פחון ישן, אבל הגיר הרובוטי ממש לא לכולם, והאמינות שלו מוטלת בספק.

אז האם ללכת על היאריס? לא.

לראות מה הצרכים שלי(לגבי צריכת דלק, גודל רכב, סוג נסיעות, ידני/אוטומט), לעלות מעט את התקציב, וללכת על משהו טוב יותר.

ואת זה אומר לך מישהו שמחזיק יאריס בעצמו.

פורסם

הפולו, פנדה, סיריון וגטס לא נופלים מהיאריס!

מחיר הזוי שלא נותן תמורה הולמת כלל.

אבל זה נראה כאילו שאתה נעול אז שיהיה בהצלחה בבדיקה ובקניה

פורסם

הדגם של לפני 2006 איננו מזעזע.

ממש לא. החל מ2004 החלו למכור את הדור השני של הסיריון בארץ, והוא הרבה יותר טוב מהדור הראשון, שגם אני לא מחבב במיוחד.

לגביי הגטס, אני מכיר הרבה יותר GLI/GLX/GLS ממה שציינת. יש איזה 12-15% של גטסים שנמכרו ברמות גימור גבוהות. אין בעיה למצוא.

פורסם
אבל קח בחשבון שבעוד 3-4 שנים אתה כבר בשני טסטים בשנה.

הרכב מגיע לשני טסטים בשנה רק בגיל 19-20, לא זוכרת בדיוק. כך שיש לו עוד לפחות 6 שנים עד אז.

מה שכן אישור בלמים בטסט מחכה לו בעוד שנתיים.

פות"ש אומנם 55K משנת 2001 נשמע מעולה, אבל גם ק"מ נמוך מידי לא תמיד בריא לאוטו, שאלה גם אם באמת טיפלו בו כל שנה או כל 3 שנים?

אם המחירון 26K (את לוי יצחק בדקת? ) לא אומר שצריך לשלם עליו 20% יותר. המחיר מופרז וגם המוכר צריך להבין (עם כל הכבוד ללוי יצחק ושות') שב30K אתה יכול לקבל רכב צעיר יותר ב7 שנים!

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

כל עוד העדר ימשיך עם אותן דעות קדומות וכו' המחירון יהיה בשמיים (ולא מוצדק),

מי שמוכן לשלם 30 אלף ₪ על רכב בן 13 שיהיה לו בכיף.

so far so good so what

פורסם

חברים,

תודה על התגובות.

ואני לגמרי אתכם. אני לגמרי לא נעול על היאריס. ההיפך. פשוט חשבתי שאולי יש פה משהו שאני לא מבין. שהיאריס הישנות בכ"ז שוות פי שתיים מכל סופר-מיני אחר.

אבל מכל הסיבות שציינתם, גם אני די בטוח שאין שום סיבה לקנות רכב שנת 2001 במחיר כזה (ולא משנה אם זה 26 או 30K).

סיכום: האמירה שיצחק לוי הפך את היאריס לסוג של מניה נראה לי שהכי קולעת, ומסכמת את העניין הזה.

אשמח לשמוע מכם באמת על הצד הקונסטרוקטיבי:

על איזה סופר מיני אתם כן ממליצים ב 30-40K?

הסיריון (מעל 2004 או 2006) נשמעת טוב. על הגטס דווקא לא שמעתי דברים מדהימים.

ומה עם פונטו, 206, פיאסטה, אחרות?

אני נוסע בעיקר בעיר, עם עליה לזכרון יעקב פעם בשבועיים. וגם טיול בהרי הצפון/ירושלים פעם בחודשיים... עושה סביב 800 ק"מ בחודש.

אוהב ידניות, אבל גם אוטומט זה בסדר.

חשוב לי:

1. אמינות והחזקה זולה (טיפולים, חלקי חילוף זמינים וזולים). להתרחק ממוסכים כמה שניתן, ואם כבר מגיע - לא לשלם הרבה.

2. בטיחות טובה פלוס (5 זה סבבה, אבל גם 4 יספיק נראה לי. אני בעיקר בעיר)

3. חסכונית בדלק (אבל לא קריטי! אני לא נוסע המון)

4. מנוע טוב (שכן יסחוב כשיש עליות, ושיישאר שנים ארוכות. אני עצמי נוהג בעדינות)

5. תא מטען לא קטן (רוב הסופר מיני יספיקו)

6. שנתון לא ישן מדי

7. סחירות גבוהה - למרות שארצה שיישאר אצלי שנים, בכ"ז טוב לדעת שאפשר למכור כשרוצים

לא חשוב לי בכלל:

דברים חיצוניים/פינוקים - אסתטיקה, אבזור.

פתוח לכל הצעה לסופר-מיני שנשמעת מתאימה....

תבורכו :)

סיון

פורסם

פונטו או 206 אופציות טובות וזולות לאחזקה.

מכיוון שמדובר ברכבים שכבר כמה שנים טובות על הכביש,תבחרי ברכב שהבעלים שלו תחזק אותו בצורה הקפדנית ביותר,זהו,זה הדבר החשוב ביותר,במיוחד ברכבים הקטנים.

פורסם
הדגם של לפני 2006 איננו מזעזע.

ממש לא. החל מ2004 החלו למכור את הדור השני של הסיריון בארץ, והוא הרבה יותר טוב מהדור הראשון, שגם אני לא מחבב במיוחד.

יש לדייק: הדור השני של הסיריון נמכר בארץ מסוף 2005, תחילת 2006. במהלך 2002 הגיע הדגם עם מתיחת פנים/רענון קוסמטי.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...