Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיפון חדש עד סביב ה 200+-

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם לומר את האמת ההתלבטות כרגע עומדת על יונדאי ix35 או מאזדה cx5 , חדש מהחברה כמובן.

יונדאי אני יודע שעשו קפיצת מדרגה בכל הקשור לאבזור , מאזדה נראית הרבה יותר קרבית וגם מאובזרת יפה אבל לפי הבדיקה שלנו קצת פחות מה יונדאי ,

כמובן אנחנו מביטים על הגרסאות אבזור הגבוהות כפי שהבנתם.

אבל היום יש עוד כמה אופציות , אבל מה הכי משתלם וכדאי ? גם איכות נסיעה וגם אבזור מפנק.....

פורסם

היונדאי נכנסת לתקציב שלכם בגירסת הדיזל שעדיפה בהרבה לדעתי על 2 גרסאות הבנזין.

הדגם החדש נראה יותר טוב מבחוץ ומבפנים וגם איכותי יותר. לא התנסתי במנוע ה-2 ליטר החדש אבל גם דגם ה-2.4 נמצא בתקציב שלכם.

המאזדה מרגיש איכותי יותר ונאה הרבה יותר לדעתי, דגם ה-2.5 המאובזר לא נמצא בתקציב שלכם ולא התנסיתי בדגם ה-2 ליטר המחודש.

פורסם

אם אתם לא מעוניינים בדיזל, כדי שתבדקו גם את הקוגה טיטיניום - סופר מאובזרת, מאוד נוחה, איכותית, מרווחת ומהנה להפליא.

רק כדי שתעשו נסיעת מבחן לפני, אני נהגתי בשני רכבי המבחן (מנוע / תיבה זהים זה לזה, רק איבזור שונה) והם התנהגו אחרת בצורה לא ברורה לחלוטין. רכב המבחן (הבסיסי) הרגיש מאוד חלש ועצל - לעומת רכב המבחן השני (המאובזר). ושוב, מדובר באותו שילוב המנוע והתיבה...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בתור בעלים של CX5 2.5 , אני יכול להמליץ בחום על הרכב הנ"ל.

רכב נוח , חזק (188כ"ס , 25.4 קג"מ), תיבת הילוכים מתפקדת טוב , ועם זה גם חסכוני - הרבה יותר מ2 ליטר בנזין של IX35 של יונדאי.

אני רכשתי את גרסת האקזקיוטיב שעולה 190K על הכביש, הגרסה היקרה יותר (פרימיום) לטעמי האישי לא מצדיק את ההפרש הגבוה (איזור 215K), בשביל ריפודי עור ,מערכת רמקולים (עדיין מעדיף את מה שאני התקנתי), גנטים יותר גדולים ועוד כמה פ'יצרים קטנים.

המתחרה שאתה צריך לשקול (שוב לדעתי ) זה הראב 4 פרימיום , במיוחד עם הורדת המחיר של טויוטה , הוא עכשיו מתחרה ראוי, מה שכן לאחר שביצעתי עליו נסיעת מבחן התרשמתי כי מנוע ה 2 ליטר שלו קצת חסר "חיים" והרכב נוקשה.

בהצלחה

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

גוני בוי תסביר לי בבקשה למה אתה חושב שאאוטלנדר טוב משניהם ? אע"פ שמבחנים אומרים אחרת.

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

joker2k - תגדיר מה מטרת הרכב ? גודל המשפחה וכו.

e.e. -

אוטלנדר בגרסת דיזל הוא פחות או יותר הרכב הכי מאובזר ומתקדם בקטגוריה של ג'יפונים בארץ - איבזור בטיחות/נוחות סופר מתקדם (כולל מערכות מובילאי מובנות ממפעל), מנוע חזק (דיזל), הנעה כפולה המאפשרת טיולים לייט (לא היתי מתאפס איתו בולדרים, אבל בוץ, שלג, שבילים הוא עובר בכבוד רב).

בניגוד לג'יפונים אחרים הנעה כפולה באוטלנדר היא נשלטת ובעלת מצב LOW ו4X4 קבוע, בניגוד למזדה או פורד קוגה. נכון לא מתקרב לפג'רו אבל דיי ויותר לשבילי קק''ל, שלג פעם בשנה והרבה בוץ.

7 מקומות כבר אמרנו ?

פורסם

בין המאזדה cx5 לבין ביונדאי ix35, אין התלבטות, המאזדה עדיפה כמעט בכל פרמטר, מלבד מהמחיר הזול יותר היונדאי.

ואכן כפי שציינו מעלי,הטויוטה ראב 4 הוא מתחרה מעניין למאזדה, כעת משהורידו לו את המחיר. כמובן רק בגירסת הפרימיום, בגירסת הבסיס הוא מופשט מאבזור באופן מביך ממש.

רמת חומרי הפנים של הראב 4 מבישה והביצועים לא עומדים בתחרות מול המאזדה cx5, לא מול גירסת ה- 2 ליטר ולבטח לא גירסת ה- 2.5 ליטר וגם לא בצריכת הדלק.

היתרון של הראב 4 הוא במרחב הרגליים ליושבי המושב האחורי ובהיותו נדיר לעת עתה.

לגבי המיצובישי אאוטלנדר, אני התעניינתי בו לאחרונה, לאור מבצע חבר בו הוא נמכר בימים אלו. מבפנים הוא מרווח וגם תא המטען ענק ויש גם אופציה לשבעה מושבים.

ואולם בכתבות שקראתי עליו, הוא יצא ממש מאכזב בכל פרמטר אפשרי, הן מבחינת התנהגות כביש, הן מבחינת נוחות, הן מבחינת בידוד רעשי מנוע והן מבחינת צריכת הדלק ועל אף הנתונים התיאורטיים הטובים. בקיצור זה לא זה.

הפורד קוגה בא בחשבון, אבל צריכת הדלק גבוהה ואין מערכת מולטימדיה ואין אפילו אפשרות להתקנה מקומית.

המאזדה cx5 נשאר לדעתי עדיין המוביל בקטגוריה, בייחוד כעת משגירסת ה- 2 ליטר עברה שדרוג של המנוע והגיר, פשוט חבילה טובה. כעת הוא גם נמכר בהנחות והטבות אבזור יפות למדי. 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לגבי המיצובישי אאוטלנדר, אני התעניינתי בו לאחרונה, לאור מבצע חבר בו הוא נמכר בימים אלו. מבפנים הוא מרווח וגם תא המטען ענק ויש גם אופציה לשבעה מושבים.

ואולם בכתבות שקראתי עליו, הוא יצא ממש מאכזב בכל פרמטר אפשרי, הן מבחינת התנהגות כביש, הן מבחינת נוחות, הן מבחינת בידוד רעשי מנוע והן מבחינת צריכת הדלק ועל אף הנתונים התיאורטיים הטובים. בקיצור זה לא זה.

יש פה מבחן ארוך טווח לאוטלנדר שדיי שולל את כל הטענות האלה - גם חיסכוני, גם התנהגות כביש וגם נוחות

• תוכן חדש...