Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה:

חיישן הגשם לא תיפקד.

הסימפטומים:

כשמעבירים את הידית למצב אוטומאטי (ה"קליק" הראשון בידית הוישרים) הוישרים עושים ניגוב אחד וזהו, למרות שיורד גשם.

הגורם לבעיה:

כשמחליפים שמשה קדמית ברנו (ואני מעריך שזה רלוונטי לעוד צרפתיות, ואולי גם לרכבים אחרים) מנתקים את חיישן הגשם/אורות (ברנו זה חיישן אחד) מהתושבת שלו שעל השמשה, ומאותו רגע בדר"כ הוא מפסיק לעבוד. בין החיישן ובין השמשה יש רפידת סיליקון שפירוק של השמשה מפריד אותה מהחיישן, והרפידה בדר"כ נשארת על שמשה הישנה, ובכל מקרה לא ניתן למחזר אותה לשימוש נוסף.

התירוצים:

להרבה מוסכים יש מיליון תירוצים בסגנון של "השמשה החלופית לא מעבירה את הגשם לחיישן" - בולשיט אחד גדול.

פתרון "בית ספר":

מוסך מורשה טוב אליו הלכתי הציע להחליף את כל החיישן (עלות: 1500 ש"ח כולל מע"מ ועבודה) כיון שלטענתם רנו לא מספקת את רפידת הסיליקון בנפרד. לטענתו בכל פעם שמחליפים שמשה, הם מחליפים גם את החיישן (בזבוז אדיר של כסף בעיני).

הפתרון שלי:

רכישת רפידת סיליקון חדשה מפה (או מהחנות שלהם באיביי), פרוק החיישן מהתושבת שלו, התקנת רפידת הסיליקון, והחזרת החיישן לתושבת. משהו כמו 15 דקות עבודה, ופתר את הבעיה לגמרי, החיישן חזר לתפקוד מלא.

מה לא לעשות:

במראה ובבית המראה יש חיישנים וחיבורים נוספים (חיבור למראה שמתכהה אוטומאטית, חיבור לעוד חיישן שלא ברור לי מה הוא). בכל מקום מודגש שאסור לנתק את החיבורים האלו, כיון שאם הם מתנתקים הם עשויים לשבש את החיישנים. אצלי, לצערי, הסתבכתי קצת עם ההרכבה ונאלצתי לנתק את החיישנים האלו (את חיישן הגשם נלחמתי כדי לא לנתק), ואני עדיין צריך לבדוק את ההשלכות של ניתוק החיישנים.

מקווה שעזרתי למישהו :-)

פורסם

במראה ובבית המראה יש חיישנים וחיבורים נוספים (חיבור למראה שמתכהה אוטומאטית, חיבור לעוד חיישן שלא ברור לי מה הוא).

חיישן תאורה?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לא - חיישן התאורה וחיישן הגשם הם באותה יחידה פיזית למיטב הבנתי. אני חושד שהחיישן הנוסף קשור למערכת בקרת האקלים, אבל אני לא בטוח.

פורסם

כל הכבוד על היוזמה הקשורה בהדבקת הסיליקון.

החיישן הנוסף קשור גם הוא למראה הפוטוכרומטית.

החיישן הראשון של המנגנון מוצב בצד שבו מותקנת המראה והוא מביט לאחור, כדי למדוד את עצמת הסינוור מרכבים שנוסעים מאחוריך.

החיישן השני מוצב מאחורי המראה ומביט לכיוון הנסיעה. חיישן זה מדווח על עצמת התאורה מחוץ לרכב (לילה/יום/מנהרה).

השוואה בין העוצמות בין שני החיישנים גורמת למראה להתכהות.

כמובן שהמטרה למנוע מראה שמתכהה רק בלילה ולא ביום.

וכפי שציינת, החיישן השלישי הוא חיישן טיפות הגשם (שאגב אינו אלא חיישן הפועל על בסיס אור: נסה לנופף בידך, רצוי עם אצבעות מרווחות, קרוב מעל החיישן מחוץ לרכב כשהוא במצב עבודה - ותראה כיצד המגבים מתעוררים לניגוב).

אפי

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

יש שם בעצם 4 חיישנים:

1. חיישן שדבוק לשמשה (זה החיישן שנעזר בתוספת הסיליקון) - הוא משרת גם את האורות האוטומאטיים וגם את הוישרים האוטומאטיים.

2. שני חיישנים במראה, אחד פונה קדימה ואחד פונה אחורה - אלו החיישנים שאחראים על הכהיית המראה והבהרתה.

3. חיישן שנראה כמו גליל בקוטר של בערך סנטימטר, שיושב על "גריל" קטן שפונה לתוך תא הנוסעים (צרפתי תמונה *להמחשה בלבד*) - אני חושב שזה חיישן שקשור למערכת בקרת האקלים, אבל אני לא בטוח.

2012-Renault-Scenic-Interior-Center-Mirror.jpg

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

הי

יש לי גרנד סניק 2012 ויש לי בדיוק את התקלה שמתוארת בפתיחת השרשור עם חיישן הגשם.

אני מעוניין לנסות לסדר את זה בעצמי עם הפד סיליקון.

מה שבלבל אותי פה זה שכותבים פה למעלה שזה אותו החיישן של האורות האוטומטיים ואיתם דווקא אין לי שום בעיה.

האם ייתכן?

יש מצב לקבל קצת יותר פירוט בנוגע לאופן ההחלפה של הפד סיליקון הזה?

תודה!!

• תוכן חדש...