Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשבועות האחרונים עברתי סאגה מעצבנת למדי עם הרכב: במהלך היותי בתור לטסט בדינמומטר, התחילה לי נזילה עצבנית של נוזל חימום, וזאת לאחר שהרכב היה בטיפול 10,000 והכנה לטסט במוסך הקבוע שלי.

נסעתי, עם המוני עצירות קירור, עד למוסך ושם הסתבר שהצינורות הללו התנתקו:

eilat%20012.jpg

תיקנו לי אותם עם בנדים, ואז הלכתי שוב לטסט - נכשלתי על זיהום אוויר ועל דוד אחורי לא תקין.

לקחתי את האוטו למומחה אגזוזים שיבדוק את הדוד והזיהום, אחלה מקום בשם א.פ.י. אגזוזים בבני ברק (ממליץ בחום), ושם התחילה לי דליפה מאותו המקום - שוב! כשהאוטו היה מוגבה לבדיקת הדוד האחורי...

חזרתי למוסך שלי, שם אמרו לי שהמחבר עצמו (של שני הצינורות) נדפק. אני משער שהוא נדפק במהלך העבודה שלהם, אבל בגלל שהם תמיד בסדר איתי וקשה למצוא מוסך אמין וטוב, לקחתי על עצמי את העלות של החלק החלופי והם לא גבו על עבודה.

הם גם העבירו אותי טסט, ונראה היה שהכל בא על מקומו בשלום.

עד שגיליתי, במהלך מזג האוויר הנוראי בתקופה האחרונה, שהחימום הפסיק לעבוד אחרי החלפת המחבר. אני כמעט בטוח שהוא עבד לפני כן, אבל לצערי לא ב-100% כי לא היו הזדמנויות רבות לבדוק אותו.

האוויר יוצא - המאוורר עובד מצויין. חשבנו שאולי המחבר שהם חיברו חובר לא כמו שצריך, אולי איזו מחיצה לא הוסרה או משהו אחר מונע מהנוזל לזרום ברדיאטור החימום... האוטו נשאר אצלם יומיים והם לא הצליחו לעלות על הבעיה. בסופו של דבר, הם אמרו לי שככל הנראה הבעיה היא ברדיאטור עצמו, שהוא כנראה סתום - וזה סתם צירוף מקרים שהכל קרה בו זמנית, ביחד.

לא יודע. אני רק יודע שהייתי במוסכים איזה 6-7 פעמים בשבועות האחרונים. כל פעם לצאת מהעבודה, איזה טירטור ואיזה לא נעים זה..

השאלות שלי אליכם הן כאלו:

1. הבנתי שב-306 קיים ברז חימום - האם ייתכן וישנה בעיה עם הכבל והוא לא נפתח עד הסוף (או שמה הברז דפוק)? זו בעיה שהגיוני שהם יפספסו? אני יכול לבדוק את זה בעצמי?

2. האם מתג החימום/קירור הוא מכאני לחלוטין, ובסה"כ קובע את מסלול זרימת האוויר (דרך הרדיאטור או לא), או שיש שם משהו חשמלי שיכול להיות והתקלקל? מדובר ב-306 שנת 1996.

3. הבנתי שאפשר לשטוף את הרדיאטור. איך מעבירים בו זרם מים חזק? האם מומלץ לעשות זאת עם מלח לימון או איזשהו חומר מסס אחר? האם יכול להגירם איזשהו נזק לרדיאטור, עקב כך? מה הכוונה ב-"ניקוז אוויר" לאחר מכן?

4. האם יש אפשרות אחרת? מה עוד זה יכול להיות?

תודה רבה!

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

ראשית כל תבדוק בעצמך על ידי מישוש הצינורות אם בזמן עבודת המנוע 2 הצינורות חמים באותה מידה. אם אחד מהם חם והשני קר אז ככל הניראה באמת קיימת סתימה ברדיאטור. איזה נוזל קירור היה ברכב עד היום?

פורסם

הנזילה הייתה בפנים הרכב ?! במושב שליד הנהג?

במידה וכן , הרדיאטור חימום הוא הבעייתי כאן , ואין מנוס מלפרק דשבורד.

במידה ולא , אולי הוא אכן סתום , או לחילופין, יש לך תקלה עם הברז חימום שתפקידו לנווט בין

מעבר דרך הרדיאטור חימום ( מזגן חום ) לבין אויר קר.

גם לכם קרה שנתקעתם בלי דלק ? :roll::?

פורסם

לפי מה שאתה מתאר סביר להניח שהמוסך צודק והרדיאטור סתום או סתום למחצה (אתה תרגיש ששני הצינורות חמים אבל הוא עדיין לא מחמם).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...