Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

WIL צודק, ברגע שזה לא מזגן, ההבדל בצריכה בין המחממים השונים זניח.

יקר זה יצא בכל מקרה, אז עדיף להשקיע ברדיאטור. אני הולך לחטוף בומבה בחשבון החשמל הקרוב

עם דלונגי 9 צלעות, אבל אין מה להשוות לשיטות האחרות. זה גם המוצר היחיד שאפשר לכסות

באופן חלקי עם מגבת לחה להעשרת החדר בקמצוץ של אדים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הטמפ הכי נוחה והכי נורמלית מבחינת צריכת חשמל, גם בחורף, היא 25 מעלות.

מעבר לזה החום מחניק ולא נעים להיות בחדר.

לציין כי בחדרים מבודדים היטב, החום נשמר לאורך זמן והמזגן ידלק מידי פעם לדקה-שתיים לחימום נוסף ויצא להפסקה של דקות נוספות. בבתים עם בידוד לוקה בחסר, החדר יתקרר מאוד מהר (קירות קרים מאוד) והמזגן יעבוד יותר, לעיתים פרקי זמן ארוכים ללא הפסקה. ככל שהמזגן יעבוד יותר ללא הפסקות, גם תורגש יותר הרגשה של חום מחניק, לכן חשוב לשפר את הבידוד בכל אמצעי אפשרי (אם ניתן כמובן...).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מבחינת צריכת חשמל כל אמצעי החימום חוץ ממזגן שקולים לגמרי זה לזה.

הנצילות של כולם היא בדיוק 1, כל האנרגיה החשמלית הופכת לחום.

מזגן יעיל בערך פי 3, כי הוא מחלץ חום מהסביבה החיצונית (היחידה החיצונית מתקררת).

הכי זול מבחינת עלות רכישה זה מפזר חום הכי פשוט, ולחדר שינה רגיל הוא מספיק בהחלט.

כמובן שצריך לסגור את החלונות ואת הדלת.

צריכת החשמל בעוצמה הגבוהה היא כ 2kW כלומר עלות של כ1.20 ש"ח לשעת הפעלה.

אז שעת הפעלה של מזגן יותר זולה מ 1.20 ש"ח ?

פורסם
אז שעת הפעלה של מזגן יותר זולה מ 1.20 ש"ח ?

כן, מזגן של 1 כ"ס צורך בממוצע כ 800-850W לכל היותר - ולכן בשעת עבודה רצופה הוא יצרוך בערך 40-50 אג'.

אפילו מזגן של כ 2 כ"ס שצורך בממוצע 1600-1700W לשעת עבודה רצופה של המדחס, לא יגיע ל 1.20 ש"ח של מפזר חום (2000W) או רדיאטור (2000-3000W).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הטמפ הכי נוחה והכי נורמלית מבחינת צריכת חשמל, גם בחורף, היא 25 מעלות.

מעבר לזה החום מחניק ולא נעים להיות בחדר.

איציק

25 מעלות זה חם לי מדי, אלא אם כן אתה רוצה להסתובב בבית עם בגדים קצרים

בלבוש סביר (טרנינג למשל) 20-23 מעלות זה נעים, תלוי בקצב חילוף החומרים שלך וגודל חשבון החשמל שאתה מוכן לסבול

פורסם
25 מעלות זה חם לי מדי, אלא אם כן אתה רוצה להסתובב בבית עם בגדים קצרים

בלבוש סביר (טרנינג למשל) 20-23 מעלות זה נעים, תלוי בקצב חילוף החומרים שלך וגודל חשבון החשמל שאתה מוכן לסבול

אכן: ב 25 אני מסתובב בבית עם קצר, אבל אישתי והילדים לבושים ארוך. בכל מקרה לרוב הא(נשים) 25 זו טמפ' סבירה לחלוטין, יש כאלה שגם יותר לא מספיק להם כי הם סובלים מקור בצורה קיצונית וכד'.

לא לשכוח שגם לאיכות הבידוד של החדר וגם לעוצמת המזגן השפעה מכרעת על ההרגשה בחדר\בבית: חדר שהבידוד שלו לוקה בחסר (בתים ישנים וכד') יתקרר במהרה והמזגן יעבוד נונ-סטופ, ולרוב גם לא תהיה שום תחושת מחנק בחדר - בהנחה ומדובר על מזגן שהוא קטן מידי למידות ומאפייני החדר.

המצב האידאלי למקומות עם בידוד לוקה בחסר הוא מזגן מעט יותר חזק (נניח 1.25 במקום 1.0 כ"ס), שיאפשר הגעה ראשונית לטמפ' היעד כמה שיותר מהר, ולאחר מכן יתן "פולסים" קטנים לשמירה על הטמפ'.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מזגן אני לא אתקין כרגע, אבל מישהו יוכל להמליץ על מפזר חום ספציפי שעושה עבודה טובה ומספיק בשביל לחמם חדר עבודה קטן ?

וכמובן להמליץ איפה ניתן לרכוש במחיר שפוי.

(לא כזה שמחמם את הרגליים וזהו)

פורסם
מבחינת צריכת חשמל כל אמצעי החימום חוץ ממזגן שקולים לגמרי זה לזה.

הנצילות של כולם היא בדיוק 1, כל האנרגיה החשמלית הופכת לחום.

מזגן יעיל בערך פי 3, כי הוא מחלץ חום מהסביבה החיצונית (היחידה החיצונית מתקררת).

אין לי מה לתרום בנוגע למפזר חום, אבל אשמח להסבר בנוגע לנצילות המזגן - אם בחוץ יותר קר מבבית איך יתכן שהוא יותר יעיל?

בכלל כל העסק עם נצילות 3 נשמע לי לא הגיוני.

פורסם

נניח שבחוץ 12 מעלות.

בבית 20 מעלות.

אתה רוצה לחמם את הבית.

הפעולה של המזגן דומה ל"העברת" אנרגיית חום מצד לצד.

בדוגמה הנ"ל ייתכן שהאוויר יצא מהמזגן בצד הפנימי ב27 מעלות, ובצד החיצוני האוויר החיצוני יתקרר מ12 ל-5 מעלות.

(המספרים מומצאים לחלוטין, רק לצורך הדוגמה)

חוק שימור האנרגיה מתקיים כמובן - על כל ג'אול של חשמל שיצא מהשקע, המזגן מצליח לשאוב 2 ג'אול של אנרגיית חום מהיחידה החיצונית ולהעביר אותם פנימה (3 ג'אול של אנרגיית חום יוצאת מהיחידה הפנימית)

זה בדיוק הפוך למצב בו אתה מפעיל את המזגן על קירור בקיץ:

בתוך החדר 25 מעלות,

בחוץ 30.

הסוללה הפנימית מקררת את האוויר ל15 מעלות,

הסוללה החיצונית מחממת את האוויר בחוץ ל-45 מעלות.

http://home.howstuffworks.com/ac.htm

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כל מכשיר שעולה 70 ש"ח בהום-סנטר\אייס\שופרסל\מגה. כולם באים מאותו פס ייצור, ההבדל היחיד הוא בשם המודפס ובתו המחיר המוצמד אליהם. מדובר במכשירים פשוטים מאד שכמעט שאינם מתקלקלים.

הדברכ היחיד החשוב באמת הוא לשמור על כללי הבטיחות, בעיקר למניעת דליקות!!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כל מכשיר שעולה 70 ש"ח בהום-סנטר\אייס\שופרסל\מגה. כולם באים מאותו פס ייצור, ההבדל היחיד הוא בשם המודפס ובתו המחיר המוצמד אליהם.

לא מדוייק. בעברי יש שני דגמי מדבקה כאלה, אחד יעיל כמו כוסות רוח למת והשני מחמם תוך שניות. זה שסתם עושה רעש עומד בניצב ולזה שעושה עבודה טובה יש שני מצבי פעולה, עומד ושוכב. מאז הופיעו עוד כמה עיצובים, אבל אלה השניים שאני מכיר היטב ויכול להעיד עליהם מנסיון.

הטוב:

4748805.JPG

2248_8860%282%29.jpg

הרע:

mefarzer%20new.png

ואגב, שניהם עלו בסה"כ 40 שקל.

• תוכן חדש...