Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני סטודנט שגר במקום בעייתי מבחינת תחבורה ציבורית למכללה (אוטובוסים ישירים פעמיים ביום...), ולכן יש קבוצה בפייסבוק של "לוח טרמפים" עם מעל 1000 איש, בה כל סטודנט בעל רכב + תו חניה שנוסע ללימודים, לוקח סטודנטים אחרים בתשלום.

מצד אחד לנסוע לבד זה נחמד בעיקר כי אני אוהב ללחוץ בסיבובים, מה שלא הייתי עושה עם אנשים ברכב. מצד שני, זה לא רכב ספורט במילא, משעמם לנסוע לבד והדלק יקר.

חשבתי להציע את עצמי לסידור הזה גם. אז כמה שאלות:

1. כמה נהוג לבקש מנוסע ברכב על נסיעה של 30 ק"מ/חצי שעה לכל כיוון? תעריף האוטובוס זה 12 ש"ח. כלומר, ביום לימודים מדובר על נסיעה של 60 ק"מ.

2. אם המחיר הראוי הוא X שקלים, אם אני מסיע איתי נוסע אחד ואם אני מסיע איתי ברכב עוד 4 נוסעים, האם אני מבקש מכולם את אותו תעריף X שקלים, או שנהוג להפחית מהתעריף כי יש הרבה נוסעים ברכב? (או: איך זה נהוג לכל הרוחות?!)

3. האם זה חוקי בכלל מבחינת הביטוח? כלומר זה רכב לנסיעות פרטיות ולא מונית... אם תהיה תאונה ויגידו שהם השתתפו על הדלק, מה יהיה?

4. מה כדאי לעשות? אני לא לחוץ על הכסף הזה, אבל אסור לשכוח שזה מאפשר להכיר אנשים חדשים, ואולי גם בנות... לסטודנטים ולבוגרים: האם אתם עושים זאת או עשיתם בעבר?

תודה לעונים :)

פורסם

עד 15 ש"ח,

יש קבוצה דומה שאני חבר בה,

הנסיעה מהעיר שלי למכללה זה גם 30 ק"מ (לכיוון),

התעריף המוסכם על כולם הוא עשרה שקלים.

לא משנה כמה נוסעים התעריף הוא קבוע.

מבחינת חוקיות מן הסתם שזה לא חוקי מבחינת החוק היבש,

אבל לא הייתי דואג בקשר לזה,זה לא שאתה עושה זאת למטרות רווח ההשתתפות היא נטו על הדלק שנשרף.

בכל מקרה זה win win situation מי שבא עם רכב מקזז מהוצאות הדלק,

ומי שנוסע איתך משלם פחות ומגיע יותר מהר.

הקבוצה שאני חבר בה מהכי מאורגנות בארץ :p ואני הסעתי אנשים אתה מוזמן לשאול גם בה"פ.

פורסם

מבחינת ביטוח ואני חושב שגם חוקית - אסור לך להסיע אנשים בתשלום.

מצד שני אם אנשים ישכחו באוטו שלך מטבע של 10 שקלים באוטו על כל נסיעה, לך תדע למי המטבע שייך? ואולי הוא בכלל נפל לך מהכיס?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני מסיע ביום יום שני חברים למכללה שממוקמת 12 ק''מ מהבית.

אני לוקח 5 שקל מכל אחד לכיוון אחד.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אוקיי, הבנתי... תודה :)

שאלה נוספת: איפה נהוג לאסוף ולהוריד את האנשים? כלומר, האם לבקש מהם להיות בשעה מסוימת בנקודת מפגש שעל ציר הנסיעה שלי (נניח באיזו תחנת אוטובוס), או לעשות סיבובים, להיכנס ממש לרחובות ולאסוף איש איש מביתו? כי כל הסיבובים האלה בתוך העיר יכולים בכיף לגזול לי 15 דקות וזה עוד לפני שהתחלתי לנסוע לכיוון המכללה. מה נהוג?

פורסם
אוקיי, הבנתי... תודה :)

שאלה נוספת: איפה נהוג לאסוף ולהוריד את האנשים? כלומר, האם לבקש מהם להיות בשעה מסוימת בנקודת מפגש שעל ציר הנסיעה שלי (נניח באיזו תחנת אוטובוס), או לעשות סיבובים, להיכנס ממש לרחובות ולאסוף איש איש מביתו? כי כל הסיבובים האלה בתוך העיר יכולים בכיף לגזול לי 15 דקות וזה עוד לפני שהתחלתי לנסוע לכיוון המכללה. מה נהוג?

אצלי מאוד פשוט, כולם מחכים בכניסה לתחנה המרכזית :-D

אבל נהוג לדעתי לאסוף מהציר שדרכו אתה נוסע למכללה,ללא שום סיבובים מיותרים. מי שרוצה עד הבית מוזמן להוסיף כמה שקלים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בדיוק. בתקופה שלמדתי בבאר שבע היה נהוג לקחת טרמפיסטים והנוהג היה שאוספים מציר הנסיעה המרכזי (במקרה של באר-שבע זה קל, כולם נוסעים וגרים ליד רגר). הורדה בנקודות ידועות מראש על הדרך שלך, למשל בצומת מרכזית או משהו כזה. בכל מקרה לא עושים סיבובים מיותרים.

וכן, זה דווקא נחמד. לפעמים עולים שתקנים שלא מדברים הרבה ולפעמים יש סטודנטיות נחמדות, שזורמות בשיחה וממשיכות אותה לאיזה בירה בפאב השכונתי בעיר. כמו לוטו, לך תדע על מה תיפול...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אני עשיתי כך במשך שנתיים.

בשנה הראשונה 3 נוסעים קבועים+ מישהי פעמיים בשבוע, בשנה השנייה 4 נוסעים קבועים.

מרחק נסיעה לכל צד- כ35 ק"מ.

תעריף תחבורה ציבורית (3 אוטובוסים או אוטובוס+ מונית שירות)- בין 30 ל-50 ש"ח ליום, לכל ראש (תלוי בשעה ובמפעיל).

אני לקחתי מכל אחד סכום קבוע ללא תלות במספר הנוסעים של 25 ש"ח ליום. כיסה לי יופי את הוצאות הדלק+ חלק מהביטוח.

הם חיכו לי יחד גם בהלוך וגם בחזור, באותה נקודת איסוף.

לגבי הביטוח- ממה שהבנתי מחבר ששאל את הסוכן שלו, אם זה במסלול שלך ובכל מקרה אתה עושה אותו- אז בעיקרון לא צריכה להיות בעיה. הבעיה מתחילה כשאתה משנה מסלול לצורך העניין. בכל מקרה מומלץ לחכות לתשובותיהם של חכמים ממני.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני לא עו"ד, אבל לדעתי אין עם זה בעיית חוקיות:

1. אתה לא "מסיע נוסעים בשכר", כיון שאתה לא מסיע נוסעים למחוז חפצם, אתה נוסע למקום מסויים ולוקח איתך חברים ללימודים/לעבודה - מטרת הנסיעה היא לא להביא אותם ליעדם, אלא להביא אותך ליעדך.

2. הכסף שהם משלמים לך אינו "שכר", הוא מהווה השתתפות בהוצאות ותו לא, ואת זה ניתן להוכיח די בקלות.

גם אם זה יגיע לבית משפט, אני לא רואה שופט שמאשר את זה, אבל כאמור אני לא עו"ד.

פורסם

הנושא מאוד גבולי מבחינה חוקית וברשת אפשר למצוא פסקי דין לכאן ולכאן. מה שכן, מבחינת חוקי המס הדבר בוודאות אסור. אתה מקבל תשלום ולא מוציא קבלה או חשבונית. קשה לי להאמין שמישהו ברשות המיסים יתלבש עליך בגלל העלמת מס של כמה עשרות שקלים בחודש, אבל לך תדע...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כל עוד אכן מדובר על נסיעה שאתה עושה לצרכים שלך ורק אוסף נוסעים על הדרך, והיית עושה את הנסיעה גם לבד, אז זה כנראה בסדר ולא ייחשב "הסעה בשכר" (שלא מכוסה בביטוח חובה).

כמובן שאם כן תהיה חו"ח תאונה לא הייתי מנדב את המידע שהנוסעים השתתפו בדלק לחברת הביטוח.

לגבי רשות המיסים - אני די משוכנע שזה לא מעניין אותם ולא יעניין אותם, יש מספיק נהגים מקצועיים שבאמת עובדים בהסעות שמעלימים מס שאפשר להתלבש עליהם.

אני לא עו"ד...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
מה שכן, מבחינת חוקי המס הדבר בוודאות אסור. אתה מקבל תשלום ולא מוציא קבלה או חשבונית.

אתה טועה - הוא לא מקבל תשלום, הוא מקבל החזר הוצאות - ויש הבדל עצום. על תשלום הוא באמת צריך היה להוציא חשבונית/קבלה, על החזר הוצאות ממש לא, כיון שאין כאן עסקה חייבת - עבור העסקה עצמה (תשלום עבור הדלק, הביטוח, הטיפולים, וכדומה) כבר יצאו חשבוניות וקבלות. גם מי שמקבל החזר הוצאות מהעבודה מקבל אותן ישירות לנטו (אני מדבר על החזרי הוצאות אמיתיים, כנגד קבלות) ולא משלם על החזרי ההוצאות מס.

הדבר דומה לכמה חבר'ה שיוצאים לעשות מנגל בים: גם אם מישהו אחד קונה את השיפודים עבור כולם, והם מחזירים לו במזומן, הוא לא צריך להוציא להם קבלות, כיון שהוא למעשה נתן להם "הלוואה" לטווח קצר והכסף שהם נותנים לו הוא למעשה החזר הלוואה (החזר הוצאות).

יאללה, עשיתי את עצמי רעב :-)

(הכותב הוא לא עו"ד, לא רו"ח, והוא אפילו לא קונה בשר למנגלים בים כי הוא צמחוני)

פורסם

תהיו רגועים. מס הכנסה לא יבזבז את זמן הבטלה שלו בלחפש סטודנטים שמלבינים 10 ש"ח על נסיעה ולא מוציאים קבלות.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...