Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני אתחיל את הסיפור שלי,

אני מחפש פיאט פונטו ספייס שנת 2004-2005 אוטומט, ועד היום התנגדתי לראות את דגם ה ACTIVE וכל הזמן ראיתי (או שניסיתי לראות) את הדגם ה DYNAMIC שאני יודע שהוא עם 80 כ"ס והשני עם 60 הכ"ס ,

עכשיו ככה, היום ראיתי את הדגם ACTIVE עם 60 כ"ס גיר רובוטי מצב ממש טוב מכני, אסתטי, הכל באמת ניראה טוב, ואני לא שמתי לב שבמודעה הוא מדגם ACTIVE ורק בדיעבד אני גיליתי את זה, עכשיו בתכלס שמתי לב שמשהו שונה בגיר והבנתי את זה מייד.

השאלות הם כאלו:

עד כמה קריטי לי ההבדל בין הדגמים?, קראתי פה בפורום מלא מלא מידע ושרשורים בנושא ואני רואה שהעיניין די חצוי, חלקכם אומר "לא להתקרב, זינוק בעליה בלה בלה בלה" וחלקכם אומר " אחלה אוטו, נכון צריך קצת להתרגל וזהו..." על דבר אחד שניכם מסכימים שזה רכב טוב וגיר טוב ואמין, חסכוני מאוד אפילו מהאוטומט וזה חשוב, הבעיה היא שאני חצוי ממש אני מתגורר בקריות וכידוע היא מישורית, ההורים שלי ממעלות אז אולי אחד לשבוע תיהיה לי נסיעה לשם, ובעתיד הלא רחוק בכלל מצטרף אליי ולאישתי בונבון קטן אז ככל הניראה יהיו טיולי בשבת וכו וכו..... (אישתי פוחדת שהוא אפילו לא יסע חחחח) אז 80% מהנסיעות הם מישוריות.

בכל אופן היום למדתי שגם הACTIVE הוא דגם שהוא על הפרק של החיפוש, האם זה נכון ? תקנו אותי,

מה אתם אומרים? להתרחק כמו מאש??? או רכב טוב????

נ.ב הרכב שאני מדבר עליו הוא שנת 2004 ויש מצב אני מביא אותו ב12K.

בבקשה עזרה אבל תיהיו רצינים בלי לשלוח אותי לכל מיני שירשורים כאלו ואחרים כי חפרתי מספיק לפני שפניתי לפה.

פורסם

המכניקה של דגם ה 'אקטיב' היא מנוע פיאט האמין עם 8 שסתומים וגיר רובוטי חד מצמדי . צירוף זה בדיוק יש בפיאט פנדה רובוטית של השנים 2004-2009. בצורה כמעט דומה הצמד מופיע גם בפיאט 500 "אוטומט" . בסה"כ זה גיר אמין ודי נוח לשימוש. יחסית לגיר רובוטי פשוט עם מצמד אחד הוא מוצלח.

אולם בהתחשב בשנתון הוותיק - 9 שנים - ואם הרכב נסע הרבה יש סיכוי לתקלות שונות בגיר כגון בצובר הלחץ, ברובוט, בקלאץ' , ב"מח" ועוד. התיקונים מאוד לא זולים ולא כל מוסך מתמצא בהם. הבא זאת בחשבון. בדוק היסטוריית טיפולים ומצב גיר בקפדנות.

הסחיבה בצימוד זה סבירה בהחלט , בוודאי לשימוש רגיל. כמו ברכב ידני צריך להתרגל להתדרדרות בזינוק בעלייה - קל להתרגל לפתרונות (בלם יד, זריזות במתן גז).

מנגד לדגם הדינאמיק יתרונות רבים ומעט חסרונות.

יתרונות: מנוע 16 שסתומים חזק עם 80 כ"ס מבטיח תאוצות עדיפות בהרבה וסחיבה יפה מאוד. אם נוסעים באזורים הרריים, ברכב עמוס ועם מזגן ההבדל מול דגם האקטיב מוחשי בהחלט.

הגיר הינו אוטומטי רציף עם ממיר מומנט. הנסיעה מאוד חלקה ולא מורגשת העברת הילוכים. הרכב כמו אוטומט רגיל לא מתדרדר בזינוק בעלייה. הגיר נחשב מאוד אמין - הוא תוצרת פ'וג'י יפאן. יחסית לגיר אוטומט הוא לא מעניש בצריכת דלק גבוהה והצימוד בדגם הדינמיק חסכוני - אולי 10-15% פחות מהאקטיב. בנוסף לדגם זה תדמית טובה וסחירות עדיפה.

החסרונות - יותר יקר למול האקטיב.

השיקול שלך - בהתאם לתקציב ולצרכים.

פורסם

תודה אחי, טוב אני לא אהיה עצלן ואמשיך לחפש את את DAYNAMIC ד"א אם אני יורד בשנתון לשנת 2002-2003 אזי דגם ELX הוא השקול לDAYNAMIC נכון?

פורסם

אני חייב להתערב.

ברשותי פונטו ספייס ELX 16V 2001, מבסוט על הרכב בטירוף. צורכת 1:17.3 (ע"פ המחשב דרך)

לאחותי גם יש את אותו רכב שנת 2003

לאחי יש גם את הרכב שנת 2002

מלבד עלויות הטיפול הנמוכות הוא מאוד כייפי להתעסקות עצמית אם יש לך קצת הבנה, אני אישית עושה לו את כל הטיפולים לבד בבית. הכל פשוט ברור קל נחמד וזול ומאוד אמין! מת על הרכב הזה.

איך זה בתור המלצה?? אל תתפשר על הדגמים החלשים עם הגימור הנמוך!

HU - Premier RU525MP. Comp - Morel tempo 6''

rear - 3-way JBL GTO937 6X9. Sub - Cadence ZXW 12''. Amp - JBL CS60.4

| Fiat Punto spice 16V ELX1.3 manual 2001 |

פורסם
אני חייב להתערב.

ברשותי פונטו ספייס ELX 16V 2001, מבסוט על הרכב בטירוף. צורכת 1:17.3 (ע"פ המחשב דרך)

לאחותי גם יש את אותו רכב שנת 2003

לאחי יש גם את הרכב שנת 2002

מלבד עלויות הטיפול הנמוכות הוא מאוד כייפי להתעסקות עצמית אם יש לך קצת הבנה, אני אישית עושה לו את כל הטיפולים לבד בבית. הכל פשוט ברור קל נחמד וזול ומאוד אמין! מת על הרכב הזה.

איך זה בתור המלצה?? אל תתפשר על הדגמים החלשים עם הגימור הנמוך!

חיזקת את מה שאמרו לי, תודה רבה אחי

פורסם

בתור אחד שבחיפושים אחר פונטו ספייס גם כן, רק לדגם ה-young ועדיפות לידני, אני חייב לשאול: השוני באבזור באמת כזה קריטי? חוץ מ-20 כוחות הסוס הנוספים שיש לדיינמיק/ELX (אני נוסע כמו סבתא על 80 קמ"ש גם כך ובשפלה/מרכז במישור), מה עוד מייחד אותה? גיר אוטומטי או ידני לא חשוב לי, אם כבר בידני פחות הוצאות כספיות במקרה של תקלה/החלפת גיר (כך אני משער לפחות).

התקציב שלי לבנתיים 13K עם יישור קו, לא תהיה לי בעיה להוסיף כ-3K במקרה הצורך אם זה באמת משתלם...

פורסם

פלוטו -לשאלתך. ההבדלים באיבזור אינם קריטיים אבל די מוחשיים.

לדעתי הדגם הידני בגרסת 60 כ"ס הינה אופציה סבירה בהחלט.

מה שבאמת חשוב זה המצב הקונקרטי של הרכב שמוצאים. פונטו בכל הדגמים די רגישות להזנחה וטיפולים לא מקצועיים. למשל, ידועה רגישות ראש המנוע לנוזל קירור שאינו פארפלו מקורי.

חשוב למצוא רכב במצב טוב מטופל נכון עם הסטוריית טיפולים.

דרך אגב למתעניינים רצ"ב המדריך הכי טוב לנושאי פונטו לסוגיהם :

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=38229#post38229

פורסם

תודה על הקישור, אני אעבור על המידע מחר בערב.

אז כרגע הגדלתי את התקציב ל-15-16K, כולל יישור קו. אני מחפש בעצם כל רכב פונטו ספייס, גרסה פשוטה או מאובזרת (כל עוד כוללת ABS), ידנית או אוטומטית (עם עדיפות לידנית).

העניין הוא שאני לא מוצא אחת שעונה על הדרישות של היסטוריית טיפולים מלאה ושקופה, או לפחות לא אחת שמתואר כך בפירוט עליה ביד2. בחיפוש גם משתדל שהק"מ לא יהיה מעל 170K, עם עדיפות להרבה פחות...

מחר אני אתחיל גם להתקשר לאנשים, אולי יש כאלה שפשוט לא רשמו את זה וכן יש להם היסטוריית טיפולים מלאה וטובה.

• תוכן חדש...