Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר באוקטביה עם 290,000 ק"מ.

אין תקלה, אני מעוניין להחזיק את האוטו במצב תקין, עם אחיזת כביש תקינה לפחות.

לא החליפו שום רכיב בבולמים ב-100,000 האחרונים. לפני זה- לא יודע. אז את הבולמים כדאי להחליף, מרגישים שהם רכים מעט מידי.

אני צריך לשמור על מרווח גחון, כי אני צריך לעלות מדרכות לפעמים לפריקת ציוד של העבודה שלי, לכן לא הלכתי על בולמי Weitek, כי הם מנמיכים.

לכן נראה לי להרכיב בולמי בילשטיין B4, אם הבנתי נכון הם תואמי המקור, רק יותר איכותי.

האם אני צריך להחליף גם את הקפיצים? לפי מה מחליפים את הקפיצים, או אולי לא מחליפים את הקפיצים אם אני מרכיב בולמים תואמי מקור?

ואיך אדע אם צריך להחליף גם את הכריות בולם?

הצמיגים קונטיננטל תקינים, בלמים חדש מקורי, עכשיו הבלמים. בינתיים אני מתכוון ליסוע ברכב עוד איזה 150K.

פורסם

היי,

החלפתי לא מזמן 4 בולמים מתוצרת זקס (גרמני, תואם מקורי) + כריות. ומומלץ להחליף גם כריות באותה הזדמנות.

לגבי השיפור:

אצלי ההחלפה בוצעה עקב אחיזת כביש לקויה, ואני אכן מרגיש שיפור מהותי בכבישים מתפתלים במהירות בינעירונית. המרכב יותר מרוסן וממושמע. בתוך העיר השיפור פחות מורגש. לפי מה שהבנתי וגם ככה מרגיש, השיכוך הראשוני נקבע ע"י הקפיץ ולא ע"י הבולם, את החלק השני של השיכוך משלים הבולם.

איזו הצעת מחיר קבלת לגבי הבילשטיין B4?

פורסם

המחיר לרביעיית בילשטיין כ-1400, לא כולל הרכבה.

מאיפה להביא כריות בולם איכותיות? לא כדאי להוציא את המקורי WV שיש לי שם, ולשים סיניים במקום.

האם יש גם מיסבים שם, שצריך לבדוק?

הרכב מודל 2005.

פורסם

כריות בולם ניתן לקנות של זקס, במוסך רון העלות שלהם ליחידה 130 כולל מע"מ, ויש כמובן שני כריות (בולמים הקדמיים).

בהחלט כדאי להחליף באותה ההזדמנות.

1,400 כוללת מע"מ? נשמע מחיר טוב (350 לבולם) הזקס עלו לי מעט יותר (סביבות 420 כולל מע"מ).

ואל תשכח לעדכן אחרי ההתקנה איך מרגיש לך השיפור...

פורסם

תודה! נשמע שבאמת כדאי להחליף, בפרט שאפשר להשיג של sachs איכותי ב-260 ש"ח.

עדיין צריך תשובה לגבי קפיצים. ואם יש מיסב..

פורסם

דיברתי היום עם מכונאי, והוא אמר שהמיסבים כלולים בכריות בולם. אז אין שאלה לגבי המיסבים.

לגבי הקפיצים, הרכב לא נראה שקוע, אבל היה מי שאמר לי שאני לא אמור לשים בולמים חדשים, עם קפיצים שחוקים. אז האם יש מי שיודע משהו לגבי זה.

והאם יש מאחורה גם איזה כריות בולם או משהו להחליף אגב החלפת הבולמים? או רק זוג כריות מקדימה וזהו?

אני רוצה להכין את החלקים, לפי בחירה שלי, ולבא מוכן למוסך להחליף.

פורסם

אין פה משהו חד משמעי לגבי הקפיצים, צריך להרגיש את הרכב, אולי כך נסיעת מבחן על רכב זהה עם קילומטראג' נמוך יותר כדי להשוואת.

אבל עם הרכב עשה 290K וכמו שאתה מתאר שאתה קופץ מדרכות ועוד ברכב עמוס ציוד אז בהחלט שווה להחליף גם קפיצים במיוחד אם אתה רוצה לעשות עם הרכב 150K נוספים.

לדעתי מומלץ בחום.

נ.ב. מה זה המחירים האלה לבולמים איכותיים?????, בזמנו בולם של קאיאבה לקורולה 2002 עלה לי יותר.....

• תוכן חדש...