Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצ"ב קובץ תוצאות בדיקה של מכון קומפיוטסט לטויוטה פריוס 2008 יד ראשונה פרטית ק"מ 97500

יש לי מספר שאלות ואשמח אם תענו

1. האם מהבדיקה עולה כי הרכב עבר תאונה.

2. האם יש ירידת ערך בגין החלפת הדלתות.

3. מה שוויו של הרכב לקניה לדעתכם (מחירון 78000).

4. האם הייתם רוכשים רכב כזה.

תודה רבה מראש לכל העונים.

20131109_160129b.jpg

פורסם

למה הוא החליף דלתות בצד ימין? מלבד זאת תתקזז איתו על הצמיגים שצריך להחליף. גם המנוע לא אמור להרעיש ואני הייתי מודאג מהסעיף הזה "רעש גלגלות ורצועות" ואפילו מתרחק מהרכב.

פורסם

הרכב עבר תאונה בצד ימין והוחלפו דלתות,צריך לבדוק מה הירידת ערך שהרכב קיבל,מלבד זה הכול נראה כמו כסת"ח רגיל כולל הרעשים במנוע.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אני הייתי מודאג מהסעיף הזה "רעש גלגלות ורצועות" ואפילו מתרחק מהרכב.

אם תתרחק מהרכב בגלל הסעיף הזה לא תקנה רכב לעולם.

הסעיף הזה מופיע כמעט בכל דו"ח בדיקה וגם אם הוא לא כסת"ח החלפת רצועה וגלגלות זה ממש לא סיפור גדול.

סה"כ מלבד תיקוני הפח הרכב נראה במצב מצויין.

כמה להוריד? תנסה לבקש מהמוכר דו"ח שמאי אם הוא תיקן במסגרת הביטוח ותראה כמה ירידת ערך נקבעה לו אבל עקרונית

אין חוקים בתיקוני פח וככל שמדובר ברכב מבוקש יותר כך יהיה לך קשה יותר להוריד במחיר.

פורסם

קנייה לא טובה לדעתי.

מעבר לכך שאני לא אוהד גדול של הפריוס מדובר כאן ברכב עם קילומטרז' גבוה מהממוצע ואחרי תאונה שלא ברורה חומרתה.

קל מאוד למצוא פריוס יד ראשונה מפנסיונר, שמורה, מטופלת, עם קילומטרז' שפוי וללא תאונות מסתוריות.

נראה לי טיפשות גמורה לשלם 78,000 שקל לרכב כזה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
קנייה לא טובה לדעתי.

מעבר לכך שאני לא אוהד גדול של הפריוס מדובר כאן ברכב עם קילומטרז' גבוה מהממוצע ואחרי תאונה שלא ברורה חומרתה.

קל מאוד למצוא פריוס יד ראשונה מפנסיונר, שמורה, מטופלת, עם קילומטרז' שפוי וללא תאונות מסתוריות.

נראה לי טיפשות גמורה לשלם 78,000 שקל לרכב כזה.

איתמר

זה לא מדוייק.

גם אני שוקל היום לקנות פריוס ואני יכול להעיד שלמצוא פריוס 2008 עם פחות מk 90 ק"מ זו משימה שדורשת הרבה זמן וסבלנות.

הק"מ הזה אומנם נחשב גבוה ברכב בנזין רגין אבל המצב בפריוסים קרוב יותר למצב בדיזלים והיא מבוקשת בעיקר אצל אנשים שנוסעים הרבה.

אבל אני מסכים שאין סיבה לשלם מחירון מלא על רכב כזה.

איתמר נשמח לשמוע למה אתה לא מסמפט את הפריוס.

פורסם
אם תתרחק מהרכב בגלל הסעיף הזה לא תקנה רכב לעולם.

וככל שמדובר ברכב מבוקש יותר כך יהיה לך קשה יותר להוריד במחיר.

מה? אתה חי בישראל בכלל?

פורסם
מה? אתה חי בישראל בכלל?

שהיה לך בהצלחה למצוא רכב בן 5-6 שנים עם 100K ק"מ בלי איזה ריג'קט על נקישה\רעש בכמה מקומות.

הוא יפסול את הרכב הזה על רעש ברצועות ואת הרכב הבא על נקישה בהגה ואת הרכב אחרי זה על הזעות שמן וכן הלאה.

אין לזה סוף וצריך להפריד בין התפל לעיקר ותמיד אפשר ללכת למוסך מורשה לבדוק כמה עולה התיקון ולהוריד במחיר, די טיפשי לברוח מרכב בגלל מייסב שחוק בגלגלת מתח לרצועת אביזרים או רצועה מיובשת שעולה הרבה פחות ממה שעלתה לו הבדיקה.

אגב מה שטוב בפריוסים שכמעט לכולם יש ספר טיפולים מלא ומסודר, לא הרבה בעלי פריוסים יקחו סיכון ויטפלו אצל חאפרים.

סה"כ מלבד תיקוני הפח הרכב במצב מצויין וגם החלפת דלתות זו לא סיבה לפסול את הרכב על הסף במיוחד עם התיקון היה מקצועי.

אם היתה נגיעה בשלדה הסיפור כבר היה שונה והיה צריך לשקול טוב טוב את הקניה.

פורסם

מה לגבי החלפת סוללות? אם איני טועה צריך אחרי 5 שנים/קילומטראז מסויים להחליף את הסוללות וזה סיפור ממש לא זול..

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם
שהיה לך בהצלחה למצוא רכב בן 5-6 שנים עם 100K ק"מ בלי איזה ריג'קט על נקישה\רעש בכמה מקומות.

הוא יפסול את הרכב הזה על רעש ברצועות ואת הרכב הבא על נקישה בהגה ואת הרכב אחרי זה על הזעות שמן וכן הלאה.

אין לזה סוף וצריך להפריד בין התפל לעיקר ותמיד אפשר ללכת למוסך מורשה לבדוק כמה עולה התיקון ולהוריד במחיר, די טיפשי לברוח מרכב בגלל מייסב שחוק בגלגלת מתח לרצועת אביזרים או רצועה מיובשת שעולה הרבה פחות ממה שעלתה לו הבדיקה.

אגב מה שטוב בפריוסים שכמעט לכולם יש ספר טיפולים מלא ומסודר, לא הרבה בעלי פריוסים יקחו סיכון ויטפלו אצל חאפרים.

סה"כ מלבד תיקוני הפח הרכב במצב מצויין וגם החלפת דלתות זו לא סיבה לפסול את הרכב על הסף במיוחד עם התיקון היה מקצועי.

אם היתה נגיעה בשלדה הסיפור כבר היה שונה והיה צריך לשקול טוב טוב את הקניה.

לא יודע אם זה כסת"ח או לא, אבל לא ישלמו לאף אחד מחיר מחירון גם אם הרכב במצב מושלם (כלומר לא עבר תאונות ועשה פחות ק"מ מהממוצע). בנוגע לרכב הנ"ל, כולה עוד טויוטה פריוס מחורבנת שיש אלפים ממנה בארץ, בהחלט צריך להיות קצת קוקוריקו בשביל לשלם עליה 78,000 שקלים בהתייחס לאופציות שיש היום בשוק. אני לא יודע מה צרכיו של המתעניין ברכב הזה אבל הוא יכול בסכום הזה להביא רכב חדש מהסוכנות. כן אמנם היא תהיה סופרמיני , לא היברידית ולא משפחתית אבל לפחות לא יהיו לה סעיפים של רצועות חורקות וצמיגים בלאי.

פורסם
לא יודע אם זה כסת"ח או לא, אבל לא ישלמו לאף אחד מחיר מחירון גם אם הרכב במצב מושלם (כלומר לא עבר תאונות ועשה פחות ק"מ מהממוצע).

שמע, אני לא יודע מאיפה אתה מביא את הנתונים שלך, אבל הם מנותקים מהמציאות לחלוטין.

בוא נתחיל בעובדות - לא מעט רכבים נמכרים מעל המחירון שלהם.

המחירון אמור לשקף את המחיר הממוצע של הרכב בשוק - כלומר בערך חצי מהרכבים אמורים להימכר מעל המחירון וחצי מתחתיו. במקרים רבים המחירון לא עומד במשימה הזו, ואינו משקף את השוק, אבל ממש לא תמיד.

• תוכן חדש...