Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

השאלה כמובן בהיבט המשפטי ולא בהיבט המוסרי.

זו פעם שלישית שאני נקלע לתאונה "חמה" עם נפגעים, לפני הגעת כוחות ההצלה.

אני חובש קרבי\צבאי בהכשרתי, וברכבי קיים הציוד מתאים לטיפול ראשוני בחלק גדול מהפציעות.

בתאונה הראשונה סייעתי לנהג שנפל מגשר ונפצע קל, אבל לאחר ששוטר הגיע למקום הוא דרש ממני לעזוב את הפצוע בטענה שאסור לי להגיש לו טיפול. בבאות כבר לא ניסיתי.

שאלתי אליכם

האם מותר לי להגיש טיפול מציל חיים לנפגעים בתאונה, והאם אהיה חשוף לתביעות?

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

לפי חוק "לא תעמוד על דם רעך" אתה מחויב להגיש עזרה לפי הכשרתך עד להגעת מד"א.

להגיש עזרה לפי חוק זה יכול להסתכם בקריאה למד"א.

בוודאי ובוודאי שאי אפשר להגיד שאסור לך להגיש עזרה.

למיטב ידיעתי אינך חשוף לתביעות, במיוחד אם אתה מע"ר מוסמך. בתור חובש קרבי אני כמעט בטוח שאתה גם מע"ר מוסמך

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שלום לך.

מניסיוני הרב לצערי בטיפול בתאונות דרכים אחד כמוך זה נכס,אין דבר כזה לסלק אותך, להיפך הוא ,עם אתה יכול לעזור עד שמגיע מד׳א זה מבורך, לא יכולים לתבוע אותך,

תמשיך כך ישר כח.

המשך יום טוב

פורסם
שלום,

השאלה כמובן בהיבט המשפטי ולא בהיבט המוסרי.

זו פעם שלישית שאני נקלע לתאונה "חמה" עם נפגעים, לפני הגעת כוחות ההצלה.

אני חובש קרבי\צבאי בהכשרתי, וברכבי קיים הציוד מתאים לטיפול ראשוני בחלק גדול מהפציעות.

בתאונה הראשונה סייעתי לנהג שנפל מגשר ונפצע קל, אבל לאחר ששוטר הגיע למקום הוא דרש ממני לעזוב את הפצוע בטענה שאסור לי להגיש לו טיפול. בבאות כבר לא ניסיתי.

שאלתי אליכם

האם מותר לי להגיש טיפול מציל חיים לנפגעים בתאונה, והאם אהיה חשוף לתביעות?

כל הכבוד לך על הנכונות,אפשר לקטר הרבה על צה"ל,אבל צה"ל מצליח להוציא משירותו הרבה אנשים טובים כמוך,ראוי להערצה והערכה,מוריד בפנייך את הכובע!

m7kj.jpg
פורסם

לפי החוק אתה חייב להגיש עזרה כמיטב יכולתך. מצד שני - בניגוד לחוקי "השומרוני הטוב" ברבות ממדינות המערב, אתה חשוף לתביעות, למשל בגלל רשלנות בטיפול שתתן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שלום לך.

מניסיוני הרב לצערי בטיפול בתאונות דרכים אחד כמוך זה נכס,אין דבר כזה לסלק אותך, להיפך הוא ,עם אתה יכול לעזור עד שמגיע מד׳א זה מבורך, לא יכולים לתבוע אותך,

תמשיך כך ישר כח.

המשך יום טוב

אני חובש קרבי\כלי שייט.

כשעשיתי את הקורס נאמר לנו במפורשות שבאזרחות עדיף שלא לגעת מחשש לתביעה.

האם ישנו חוק שמגן על החובש האזרחי מאשמה\הפרכה במקרה של החמרה במצב הפצוע?

פורסם
אני חובש קרבי\כלי שייט.

שלום לך.

אין שום עינין לתבוע אותך , אני כשהייתי מגיע לתאונות והיה אזרח שיודע קצת יותר ממני והיה מבצע החייאה בניפגע, עד שמגיע מד׳א

וממשיך טיפול אז זה היה בסדר גמור,

אתה יודע שהיו מפנים ניפגע בתאונה , מתחילים טיפול בשטח ולאחר מכן מטיסים אותו לבית חולים, ובדרך מצבו מדרדר ומת , זה תאונה קטלנית , כבר לא תאונה עם נפגעים פשוטה הסטטוס משתנה,

דע לך ששוטרים עוברים קורס עזרה ראשונה , ואתה יותר מקצועי ממני בשטח, כך שתמשיך לעזור וישר כח לאנשים כמוך.

פורסם

העוולה הרלוונטית היא תקיפה .

בחוק יש הגנה מיוחדת ל"תוקף":

( 8 ) עשה בתום לב מעשה שהיה לו יסוד להניח שהוא לטובת התובע, אלא שלפני שעשהו לא היה בידו לקבל את הסכמת התובע, מפני שבנסיבות ההן לא היה בידי התובע לציין את הסכמתו או שהאדם הממונה עליו כדין לא היה בידו להסכים מטעמו, ולנתבע היה יסוד להניח כי טובת התובע מחייבת שלא לדחות את המעשה.

פורסם

תודה על התגובות

העוולה הרלוונטית היא תקיפה .

בחוק יש הגנה מיוחדת ל"תוקף":

( 8 ) עשה בתום לב מעשה שהיה לו יסוד להניח שהוא לטובת התובע, אלא שלפני שעשהו לא היה בידו לקבל את הסכמת התובע, מפני שבנסיבות ההן לא היה בידי התובע לציין את הסכמתו או שהאדם הממונה עליו כדין לא היה בידו להסכים מטעמו, ולנתבע היה יסוד להניח כי טובת התובע מחייבת שלא לדחות את המעשה.

לפי דבריך, באם הנפגע בהכרה אצטרך לקבל את הסכמתו?

תודה

אני חובש קרבי\כלי שייט.

אמרו לכם את זה בקורס עצמו? בבהד 10?

שמעתי את זה אבל לא בקורס ולכן והסקתי שזו רק שמועה ולא הנחייה.

להפך, חייב להגיש עזרה ראשונה לנפגע עד להגעת הפרמדיקים.

שי.

בשונה מרופא שחובתו להעניק טיפול (שבועת הרופא), כחובש קרבי ואני חושב שגם חובש אזרחי או מע"ר, החובות החלות עלי באזרחות הן כשל אזרח מן השורה.

לפי חוק "לא תעמוד על דם רעך" אתה מחויב להגיש עזרה לפי הכשרתך עד להגעת מד"א.

להגיש עזרה לפי חוק זה יכול להסתכם בקריאה למד"א.

בוודאי ובוודאי שאי אפשר להגיד שאסור לך להגיש עזרה.

למיטב ידיעתי אינך חשוף לתביעות, במיוחד אם אתה מע"ר מוסמך. בתור חובש קרבי אני כמעט בטוח שאתה גם מע"ר מוסמך

מד"א מכיר חלקית בהכשרה הצבאית, הבעיתיות במקרה שלנו שרק כשאנו על מדים אנו חובשים, וכשלא - לא.

שלום לך.

אין שום עינין לתבוע אותך , אני כשהייתי מגיע לתאונות והיה אזרח שיודע קצת יותר ממני והיה מבצע החייאה בניפגע, עד שמגיע מד׳א

וממשיך טיפול אז זה היה בסדר גמור,

אתה יודע שהיו מפנים ניפגע בתאונה , מתחילים טיפול בשטח ולאחר מכן מטיסים אותו לבית חולים, ובדרך מצבו מדרדר ומת , זה תאונה קטלנית , כבר לא תאונה עם נפגעים פשוטה הסטטוס משתנה,

דע לך ששוטרים עוברים קורס עזרה ראשונה , ואתה יותר מקצועי ממני בשטח, כך שתמשיך לעזור וישר כח לאנשים כמוך.

מעניין אותי לדעת האם זו הנחייה רשמית שלכם.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
תודה על התגובות

בשונה מרופא שחובתו להעניק טיפול (שבועת הרופא), כחובש קרבי ואני חושב שגם חובש אזרחי או מע"ר, החובות החלות עלי באזרחות הן כשל אזרח מן השורה.

שבועת הרופא היא אקט סמלי, ואינה מחייבת משפטית.

רופא אכן מחוייב לטפל בכל מי שפונה אליו (וגם זאת במגבלות מסויימות) אבל איני יודע אם יש דרישה חוקית לטפל בחולה או פצוע הנקרה בדרכו, אם כי יש מצבים (ודומני שתאונת דרכים אחד מהם) המחייבים כל אדם לטפל כפי יכולתו.

הבעיה היא שכל מטפל במצב כזה חשוף לתביעה על (אזרחית) רשלנות. כפי ציינתי קודם - במדינות אחרות קיים "חוק השומרוני הטוב" המגן על המטפל בנפגעי תאונות ומצבים דומים מפני תביעות אבל בישראל החוק לא קיים. בישראל המטפל נמצא בין הפטיש לסדן - מחד גיסא הוא מחוייב להגיש עזר, מאידך גיסא הוא חשוף לתביעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מי סיפר לך את זה?

סעיף 64א וסעיף 64א1 לפקודת התעבורה מדבר על חובת נהג ונוסע המעורבים בתאונה להזעיק עזרה.

סעיף 64א(ה) מגדיר מה עליו לעשות :

(ה) בסעיף זה, "הזעיק עזרה" – הושיט עזרה מתאימה בהתאם לנסיבות המקרה ולמקום התאונה, ובכלל זה, בהתאם לנסיבות המקרה, הזעיק את גופי ההצלה המקצועיים הנחוצים למקום התאונה, המתין ליד הנפגע עד להגעתם, דאג למניעת כל נזק נוסף לנפגע ככל יכולתו והגיש לנפגע עזרה ראשונה אם ביכולתו להגישה על פי הכשרתו.

פורסם

יגאל

פרשנות מוטעית לסעיף

הסעיף מטיל חובה על הנהג והנוסע , הוא לא מונע מאחר שעבר במקום התאונה להגיש עזרה

להיפך הוא אפילו נותן הסבר כי אם הנהג או הנוסע בעלי הכשרה רפואית ידאג לתת לו טיפול

קל וחומר לבעל הכשרה רפואית שעובר במקום

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...