Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר נסיעה (כשהרכב עדיין מונע) אם אני פותח מכסה מנוע אני בדרך כלל מגלה שפילטר הדלק ריק!

המנוע אומנם עובד אבל כל טיפה שנכנסת לפילטר דרך המשאבה נבלעת ישר בקרבורטור.

לפעמים אני פותח מכסה מנוע ויש דלק בפילטר, לרוב אין.

כל עוד שהנסיעה בדרכים ישרות, אין בעיה, אבל אם אני מגיע למצב של עליה חדה (בשטח) לזמן ארוך, אז הרכב פשוט נכבה בגלל חוסר בדלק.

היום ניסיתי לאבחן את התקלה ולכן בדקתי את הדברים הבאים:

1. משאבת הדלק כאשר מנותקת מהקרבורטור (הרכב מונע על ידי מיכל חיצוני) מוציאה בערך חצי ליטר בחמש שניות - מצב מצוין!

2. כאשר המשאבה מחוברת לקרבורטור, לאורך כל הנסיעה לחץ הדלק נשאר קבוע 7.5PSI, הלחץ קבוע גם כשיש דלק בפילטר וגם כשאין - לפי ההגדרות של הקרבורטור עדיף לחץ של 6PSI. לא נראה לי שכאן הבעיה.

3. לאחר נסיעה, כאשר הפילטר ריק, אם אני מפרק את הצינור שבין הקרבורטור לפילטר, משפריץ דלק מכיוון הקרבורטור. מעיד על לחץ בין המשאבה לבין הקרבורטור, אותו הלחץ שמדדתי בסעיף 2.

4. פילטר הדלק לא סתום, ניתן לנשוף דרכו בקלות. זו לא הבעיה.

5. פירקתי גם את פילטר הדלק שנמצא בתוך הקרבורטור, גם הוא נקי לחלוטין וניתן לנשוף דרכו בקלות. וגם זו לא הבעיה.

הרעיון האחרון שנשאר לי זה סתימת אדים.

רעיונות למישהו?

פורסם

את הפילטר תמיד עדיף אחרי המשאבה בגלל שלמשאבה הרבה יותר כוח בדחיפה מאשר ביניקה.

מלבד זאת, הפילטר משמש לי היום כחלון הצצה למצב צינורית הדלק לפני הקרבורטור.

אני לא מצליח להבין איך הזזה של הפילטר תפתור את הבעיה

פורסם

בדוק את המחט, יתכן והיא "נתקעת" ולא יורדת חזרה בחופשיות כאשר המצופים יורדים.

המשמעות היא מעבר חלקי של דלק כאשר המצופים נמצאים למטה ואמורים "לשדר" - יותר דלק.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

למשאבת הדלק שני שסתומים, שיחד תפקידם לשמור על הפרש לחצים בין הכניסה ליציאה. אם האטימה בהם אינה מושלמת, ומאפשרת זליגה, אפילו חלשה, של דלק ביניהם, יעבור הדלק מהצד עם הלחץ הגבוה - קרי בעיקר הפילטר - לצד עם הלחץ הנמוך, כלומר חזרה למיכל. הפילטר יתרוקן. תוכל לבדוק זאת על ידי מדידת קצב נפילת הלחץ במוצא המשאבה אחרי הדממתה.

ראה גם כאן: http://wp.me/pXLKy-1nF.

אגב, הזליגה יכולה להיות גם במקום אחר בקו הדלק שאחרי המשאבה. בכל מקרה, ירידת הלחץ תתבטא באיבוד דלק.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם
במכסה מיכל הדלק חייב להיות חור השוואת לחצים.

במכסה של מיכל הדלק יש פורק לחץ שבנוי כך שישמר לחץ חיובי נמוך בתוך המיכל.

בכל מקרה, שים לב לתיאור הבדיקות שעשיתי, כאשר אני בודק את הספיקה של המשאבה היא נותנת נתונים מצויינים.

ז"א אם הייתה בעיית שאיבה, המשאבה לא הייתה מצליחה לשאוב 6 ליטר בדקה.

בדוק את המחט, יתכן והיא "נתקעת" ולא יורדת חזרה בחופשיות כאשר המצופים יורדים.

המחט נבדקה היום כאשר פירקתי את הקרבורטור - אין איתה שום בעייה.

למרות שהייתי מצפה לראות פילטר דלק מלא ומנוע מדומם במידה וזו הייתה הבעיה.

למשאבת הדלק שני שסתומים, שיחד תפקידם לשמור על הפרש לחצים בין הכניסה ליציאה. אם האטימה בהם אינה מושלמת, ומאפשרת זליגה, אפילו חלשה, של דלק ביניהם, יעבור הדלק מהצד עם הלחץ הגבוה - קרי בעיקר הפילטר - לצד עם הלחץ הנמוך, כלומר חזרה למיכל.

המשאבה שומרת על לחץ עבודה קבוע ותקין, במידה והיתה בעיה במשאבה אני מאמין כי לחץ העבודה שלה היה נמוך בהרבה.

רק להשוואה, הייתה לי משאבה תקולה שהצליחה לפתח לחץ של 2 PSI, זה התבטא בדימום של המנוע בכל פעם שהרכב היה בשיפוע הכי קטן.

פורסם

המשאבה שומרת על לחץ עבודה קבוע ותקין, במידה והיתה בעיה במשאבה אני מאמין כי לחץ העבודה שלה היה נמוך בהרבה.

אני חושב שאתה טועה ושלא קראת את מה שכתבתי בעיון. מדובר בזליגה נמוכה שלא משפיעה על הלחץ בעבודה, ובנפילת לחץ כשמשאבה מודממת, לא כשהיא פועלת.

פורסם

אולי כדאי שאוסיף נתון נוסף:

לפני כחצי שנה הייתה לי בעיה עם משאבת הדלק (לחץ יציאה של 2 PSI) הפתרון היה לקנות משאבה חדשה.

המשאבה החדשה סינית בכל רמ"ח איבריה תפקדה טוב, אבל פיתחה לחץ עבודה שנע בין 7-10PSI הרבה יותר מדי גבוה עבור הקרבורטור שלי. מצד שני הרכב נסע.

בטיול לפני כחודש (עם המשאבה הסינית) בזמן טיפוס של עליה פתאום כבה הרכב, הרמתי מכסה מנוע ובאמת פילטר הדלק היה ריק.

מאז בדקתי את פילטר הדלק כמה פעמים והתוצאה היתה פילטר ריק.

החלטתי הפעם להשקיע ולפני כשבועיים הגיע משאבת דלק חדשה מתוצרת ידועה במחיר מופקע.

התקנתי את המשאבה החדשה ולחץ היציאה נשמר יציב, אבל פילטר הדלק לא התמלא.

אני מאמין שהבעיה היא לא במשאבה.

וגם המשאבה הסינית - תקינה.

פורסם

אגב, הזליגה יכולה להיות גם במקום אחר בקו הדלק שאחרי המשאבה. בכל מקרה, ירידת הלחץ תתבטא באיבוד דלק.

ערכת מדידת לחץ אחרי הדממה? תוך כמה זמן הלחץ יורד? תוך כמה זמן הכוסית מתרוקנת? האם היא בכלל מלאה בזמן פעולה?

פורסם

באחד הצילומים שלך נראה צינור דלק מגומי (עם רשת בד).

הצינורות האלה נסדקים ואז נכנס אויר למערכת.

אני סבלתי מבעיה דומה ולאחר שהחלפתי את כל קטעי צינורות הגומי ממיכל הדלק ועד לקרבורטור הבעיה עברה.

די בסדק קטן בצינור גומי כדי להכניס אויר לקו ולרוקן את הקו.

אגב נשיפה אינה מבחן אולטימטיבי לפילטר דלק. לפעמים קל לנשוף דרך הפילטר אבל הזרימה אינה חופשית כפי שנדמה לנו, עדיף להחליף אותו .

שלמה דן גדרון

פורסם
במכסה של מיכל הדלק יש פורק לחץ שבנוי כך שישמר לחץ חיובי נמוך בתוך המיכל.

בכל מקרה, שים לב לתיאור הבדיקות שעשיתי, כאשר אני בודק את הספיקה של המשאבה היא נותנת נתונים מצויינים.

ז"א אם הייתה בעיית שאיבה, המשאבה לא הייתה מצליחה לשאוב 6 ליטר בדקה.

המחט נבדקה היום כאשר פירקתי את הקרבורטור - אין איתה שום בעייה.

למרות שהייתי מצפה לראות פילטר דלק מלא ומנוע מדומם במידה וזו הייתה הבעיה.

רק להשוואה, הייתה לי משאבה תקולה שהצליחה לפתח לחץ של 2 PSI, זה התבטא בדימום של המנוע בכל פעם שהרכב היה בשיפוע הכי קטן.

כנראה לא הבנת אותי, אם המחט נתקעת למעלה ולא יורדת עם ירידת המצופים המעבר נסגר/נסגר חלקית המנוע

לוגם את הדלק שבתא המצוף וכל מה שבדרך כולל קו הפילטר ולכן לא יתכן שתמצא פילטר מלא ומנוע דומם-האפשרות היחידה

לתקלה כזאת היא פילטר ריק ומנוע דומם! וזה מה שאתה מתאר.

יתכן שזאת לא הבעיה אצלך אך רציתי להבהיר שוב את האפשרות הזאת.

קיים גם מצב שבו המחט נתקעת למטה ואז הקורבורטור מציף הפילטר מלא והמנוע נחנק אך כאן המצב שונה.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

• תוכן חדש...