Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ברכב שלך מסנן הדלק מותקן לפני המשאבה ומהמשאבה לקרבורטור במקור צריך להיות צינור קשיח .סגור את צינור החזרות שיוצא מהמשאבה ובדוק אם המסנן מלא בדלק

פורסם

רעיונות למישהו?

• ניסית לראות מה קורה כאשר המנוע מונע ואתה פותח את מכסה התדלוק?
  • בדיקת ספיקה ללא לחץ חסרת משמעות.
  • מה קורה אם אתה מחבר מיכל (צנצנת פתוחה) עם דלק, דרך המסנן, למאייד, ומניע?

דני

פורסם

יכול להיות שהפילטר מותקן קרוב מאוד לקברורטור?

אם כן ממליץ לך לחבר אותו קרוב יותר למשאבה ולוודא שצינור הדלק לא ארוך מדי ועולה מעבר לגובה הקרבורטור (מה שגורם להווצרות בועת אויר כשהמנוע כבוי)

פורסם

תתחיל עם מסירת אינפורמציה רלוונטית בנושא

איזה מנוע ( אם יש שיפורים מיוחדים תציין )

איזה קרבורטור ( דגם תוצר וכמה CFM )

איזה משאאבה (דגם והספק )

איפה המשאבה ממוקמת

איזה קוטר צינור דלק יש לך (מהמיכל דלק - לקרב , תציין קטרים )

איזה פילטר דלק יש לך ( קוטר כניסה \ קוטר יציאה \ ומיקום )

תכתוב את הסדר של המכלולים שיש לך

מיכל דלק \ פילטר\ משאבה \ קרב

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

אני חושב שהבעיה נפתרה!

אחרי יומיים במידבר עם נסיעות רצופות של כמה שעות בכבישים מהירים ועוד כמה שעות של נסיעות במידבר עם מזגן, עליות וירידות אני יכול לדווח כי לא חזרה התופעה של הפילטר המתייבש.

הרמתי מכסה מנוע כמה פעמים ובכל הפעמים הפילטר היה כמעט ומלא עד הסוף.

מצורפות שתי תמונות מהמידבר היום.

בראשונה - הגימי כקולב לבגדים הרטובים של הילדים

ובשניה - הסיבה למה הבגדים היו רטובים

הדיאגנוזה שלי הייתה סתימת אדים, ז"א הדלק רותח במשאבה המכאנית ולכן פילטר הדלק מתרוקן.

על מנת למנוע את התופעה הוספתי וסת דלק עם שתי יציאות אותו חיברתי על הכנף הפנימית.

את הצינור מהמשאבה חיברתי לוסת ומהוסת יציאה אחת מתחברת לקרבורטור וליציאה השנייה מהוסת חיברתי ניפל עם הצרה בסופו כך שהפתח שלו הוא בערך בקוטר של 2 מ"מ, את היציאה הזו חיברתי חזרה למיכל הדלק.

התוצאה היא שמשאבת הדלק כל הזמן שואבת דלק ומסחררת אותו סביב המיכל.

הדלק הקר שמגיע מהמיכל ביחד עם הספיקה המוגברת מונע את הרתיחה והתוצאה - נסיעה חלקה.

Jimmy86.jpg

Jimmy87.jpg

פורסם

פתרון מעניין.

האם שקלת גם את האפשרות להתקין משאבת דלק חשמלית בצד המיכל - כמו שיש בסובארו ישנות (DL/ג'אסטי)?

דני

פורסם
פתרון מעניין.

האם שקלת גם את האפשרות להתקין משאבת דלק חשמלית בצד המיכל - כמו שיש בסובארו ישנות (DL/ג'אסטי)?

דני

מחזק את דעתו של דני. קשה לי להאמין כי עשרות אלפי ג'ימי סבלו מבעיה כזאת מאז צאתם מהמפעל ועד היום, רק כי המשאבה המכנית לא שואבת כל הזמן.

קרא כאן (בשני ההמשכים) מה שרשי הבעיה וכיצד פותרת אותה משאבה חשמלית.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

שקלתי את האפשרות להתקין משאבה חשמלית, החלפה של המשאבה הייתה פותרת את הבעיה גם כן.

אבל, בגלל שרק לפני שבועות מספר קניתי משאבת דלק מכאנית חשמלית בלא מעט כסף, החלטתי לא לשנות כיוון ולהשתמש בחלקים שכבר יש אצלי במלאי.

לגבי ה"איך זה שפתאום" ?

אז ככה:

1. במשאבת הדלק המקורית שמגיעה עם הג'ימי ישנו צינור עודפים אשר מחזיר עודפים חזרה למיכל.
    עד כמה זה יעיל אני לא יודע, בגלל שמשאבה תחליפית שקניתי עם צינור עודפים לא הצליחה לפתור את הבעיה של
    סתימות אדים.
  2. מלבד זאת הדלק בימנו שונה בהרכבו מהדלק שהיה נפוץ לפני 30 שנה ויותר...
    מכוניות מודרניות משתמשות במשאבות הזרקה בלחץ גבוה, הלחץ הגבוה מעלה את נקודת הרתיחה של הדלק, ולכן
    במכוניות מודרניות סתימות אדים הם תופעה נדירה ביותר.
    אבל, בגלל חוקים שונים של איכות הסביבה בתהליך הזיקוק של הדלק בימנו מתקבל דלק בעל הרכב איכותי יותר מבעבר.
    האיכות הזו מתבטאת גם בנקודת התלקחות נמוכה יותר וגוררת איתה לא מעט בעיות של סתימות אדים ברכבים מיושנים.

אני ממליץ לקרא את ספרו של Matt Joseph‏

Collector Car Restoration Bible: Practical Techniques for Professional Results

ואם לא את כל הספר, אז לפחות את העמוד שמדבר על הנושא של סתימות אדים - לחצו כאן לקישור.

פורסם

וסיבה נוספת יכולה להיות גם שיפוץ האגזוז שעשיתי.

לאחר קניית הרכב פירקתי את האגזוז הרקוב שהיה עשוי משענטז של אין סוף רכבים וחלקים ובניתי אגזוז חדש, או יותר נכון שני אגזוזים חדשים, אחד לכל ראש.

האגזוז החדש עובר ליד קורות השילדה, אומנם לא צמוד אבל יכול להיות שגם הוא מחמם את צינור הדלק שעובר בתוך הקורה (הקורות הם קורות בחתך C).

Jimmy88.jpg

פורסם

צפה את צינור הדלק שליד הדוד של האגזוסט בחומר בידוד כמו שמשתמשים לצינורות נחושת של מזגנים.

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...