Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

שאלה קצת משפטית, אבל אשמח לעזרה ממי שמכיר תביעות שיבוב.

לפני כחודש וחצי ביצעתי תאונה בה נגרם נזק לרכב אחר בסכום של כ- 15 אש"ח.

אני מבוטח בביטוח חובה בלבד והרכב שבו פגעתי מבוטח בביטוח מקיף.

כידוע לי במידה ובעל הרכב מפעיל את הביטוח שלו והחברת ביטוח שלו מפצה אותו על סכום הנזק, יכולה החברת ביטוח לבוא לאחר מכן בתביעת שיבוב אלי (העברת זכויות התביעה מבעל הרכב לחברת הביטוח שלו שפיצתה אותו).

השאלה היא במידה ואני מפצה ישירות את בעל הרכב (נגיע לסיכום בנינו שאני מפצה אותו על חלק מהנזק) והוא חותם לי על ויתור זכות התביעה כלפי, האם חברת הביטוח שתפצה אותו בהמשך לאחר שיפעיל את הביטוח שלו יכולה לתבוע אותי בתביעת שיבוב?

או שמא ברגע שבעל הרכב ויתר על זכות התביעה כלפי גם חברת הביטוח לא תוכל לתבוע אותי?

תודה מראש.

פורסם

אם בכוונתך חםצות את הנפגע בעצמך דרוש ממנו, לפני שאתה משלם לו, אישור חברת הביטוח על אי הגשת תביעה, וכמובן שלאחר שתשלם לו דרוש מנו אישור על כך ששילמת לו את כל נזקיו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה בעל הרכב הנפגע צריך לחתום על מסמך כזה כאשר הוא מקבל ממך רק חלק מהנזק.?

הוא תובע את הנזק מחברת הביטוח שלו מקבל את מה שמגיע לו תובע אותך על הנזק שגרמת לו עליית הפרמיה והשתתפות עצמית.

וחברת הביטוח שלו תתבע אותך בתביעת שיבוב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שם לב שהמלים האחרונות בפוסט שלי היו "כל נזקיו".

הנפגע יכול לבחור באחת משתי דרכים - לתבוע את הביטוח שלו, ואז אתה חשוף לשתי תביעות: תביעת שיבוב מצד הביטוח, ותביעת ההשתתפות העצמית + עלית הפרמיה מצד בעל הרכב הנפגע.

אופציה שניה - הוא יתקן את הרכב על חשבונו ויתבע ממך את כל הנזקים.

בכל מקרה אל תצפה לפשרה, אילו אני בעל הרכב הנפגע לא הייתי מתפשר על אגורה בודדת. תיקון הרכב במוסך מורשה בחלקים מקוריים (לא בהכרח חדשים) - והכל על חשבונך, כולל הפסד זמן ורכב חלופי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים אני אנסה לעשות קצת סדר בשאלה...

לא שאלתי מה הייתם עושים אילו הייתם בעל הרכב הנפגע, אלא התעניינתי לגבי אופציית תביעת שיבוב ע"י חברת הביטוח.

למה לו לחתום על מסמך ויתור זכויות תביעה אם אני מפצה אותו רק על חלק מהנזק?

מאוד פשוט. כי הוא בחור טוב שסה"כ רוצה לעזור לי. אז המטרה שאני אפצה אותו ישירות על חלק מנזקיו. בואו נגיד 50 אחוז מהנזק, לצורך העניין כ-8 אש"ח. (בין היתר הסכום הזה יכסה אותו על ההשתתפות עצמית, עליית פרמיות וירידת ערך) ובלי שום קשר הוא יתבע גם את חברת הביטוח.

עכשיו בהנחה שזה מה שיקרה, השאלה היא מאוד פשוטה.

האם במידה ואני מפצה אותו ומחתים אותו על ויתור זכויות התביעה כלפי, הנ"ל גם תופס מבחינת חברת הביטוח והיא לא תוכל לתבוע אותי (כלומר, חברת הביטוח לא תוכל להיכנס לנעליו ולתבוע אותי מאחר והוא ויתר על זכות זו)?

או שמא אם הוא יחתום לי על מסמך כזה, הנ"ל לא תופס מול חברת הביטוח ובכל מקרה יש לה זכות לתבוע אותי?

ממה שהבנתי חברת הביטוח לא יכולה לתבוע אותי במידה והמבוטח שלה ויתר על אפשרות זו, וכל זאת בתנאי שאני פיציתי אותו והחתמתי אותו לפני שחברת הביטוח פיצתה אותו.

תודה רבה.

פורסם

יש סתירה פנימית בדבריך. אם הוא תובע את הביטוח הוא מעביר לביטוח את כל הזכויות, כולל הזכות לתבוע אותך. הוא יוצא מהמשחק. אם אינו תובע את הביטוח הוא רשאי לעשות בכספו כטוב בעיניו. אבל אם הוא יתפשר אתך אחד מהשניים - או שהוא מגדל שקלים בגינה או שהוא טיפש. ומעטים האנשים שכל כך טפשים. אם היה מדובר על כמה מאות ש"ח אפשר להבין שלא ירצה להתעסק עם זה, אבל אם מדובר בנזק של 16,000 ש"ח, או אפילו רק 8,000 ש"ח - קשה לי להאמין שהוא יוותר לך.

פורסם

בקיצור מה שאתה רוצה הוא לדפוק את הבחור הטוב שלא יקבל שקל מחברת הביטוח שלו או שיקבל ויצטרך להחזיר את זה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בקיצור אני רוצה לשלם לבחור הטוב 8000 ש"ח + שהוא יפעיל את הביטוח שלו שיפצה אותו גם כן בלי שהביטוח שלו יתבע אותי לאחר מכן.

האם הוא ידפק מזה? להפך. הוא ירוויח גם ממני וגם החברת ביטוח שלו שתפצה אותו על הנזק.

זה לא כזה מסובך.

פורסם

אין שום בעיה שהבחור יחתום לך על מסמך שהוא לא יתבע אותך אבל מכיוון שהוא לא מורשה חתימה או הבעלים של חברת הביטוח הוא לא יכול להתחייב שחברת הביטוח לא תתבע אותך, זה לא בסמכותו.

ותהיה בטוח שחברת הביטוח תרוץ אחריך ע"מ להחזיר את הכסף ששילמה לו.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
אין שום בעיה שהבחור יחתום לך על מסמך שהוא לא יתבע אותך אבל מכיוון שהוא לא מורשה חתימה או הבעלים של חברת הביטוח הוא לא יכול להתחייב שחברת הביטוח לא תתבע אותך, זה לא בסמכותו.

ותהיה בטוח שחברת הביטוח תרוץ אחריך ע"מ להחזיר את הכסף ששילמה לו.

אוקי, תודה רבה על תשובה ברורה סוף סוף.

חושב שאתה טועה מבחינה משפטית אבל את זה אבדוק מול עו"ד. יתכן שאני טועה ואתה צודק.

פורסם
בקיצור אני רוצה לשלם לבחור הטוב 8000 ש"ח + שהוא יפעיל את הביטוח שלו שיפצה אותו גם כן בלי שהביטוח שלו יתבע אותי לאחר מכן.

האם הוא ידפק מזה? להפך. הוא ירוויח גם ממני וגם החברת ביטוח שלו שתפצה אותו על הנזק.

זה לא כזה מסובך.

כנראה שאתה לא קורא את מה שאני כותב לך

חברת הביטוח שלו לא תשלם לו שקל , ואם תשלם לו תתבע ממנו את הכספים בחזרה בגלל שהוא חתם לך ולכן היא לא יכולה לתבוע אותך.

לכן אתה דופק אותו ולא להיפך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בשביל שתעבוד תוכנית כזאת (שהיא הונאת ביטוח כמובן), התאונה צריכה להתאים, המהירות בה נגרמה הפגיעה צריכה להתאים, הנזק צריך להתאים, הנזקים לא יכולים לרמוז על תאונה תוך כדי תנועה וכו'.

פותח השרשור אתה רוצה להגיד לבחור "אתה תתבע את הביטוח שלך על נזק שאני עשיתי, להגיד להם שאני עשיתי, אבל קיבלת ממני פיצוי והם לא יכולים לתבוע אותי", אתה באמת חושב שהם לא מוגנים מפני דברים כאלה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...