Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוזרת בית / מנקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

לאחרונה מצאנו מנקה (טובה) ל בית , די נגמר הגב ואין זמן.

לאחר ששוחחתי עם חבר בנושא הוא האיר לי מספר דברים שנשמעים לי תמוהים משהו :

1. נאמר לי כי אני צריך לגשת לביטוח לאומי לקחת סוג של פנקס תשלומים ולשם עבורה ביטוח לאומי.

2. נאמר לי כי אני צריך לפתוח עבורה קרן פנסיה ופיצויים

מי שמכיר את הנושא אשמח אם תשפכו אור על הנאמר.

כמו כן האם אותם כללים תלויים גם בתדירות שאני מעסיק אותה- כלומר אני מעסיק אותה אחת לשבועיים (בשאר הזמן נושאים לבד בנטל - מה לעשות סיפור לא זול להחזיק מנקה אחת לשבוע)

אם אכן כך הדברים עלויות אחזקת מנקה מטורפות ונושקות ל 70 ש"ח לשעה, אני לא בטוח שהרבה אקדמאיים מרוויחים סכומים כאלה

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

תמוהים? מוזר...

אתה מעסיק אדם בביתך, אתה מוגדר בתור מעביד והיא עובדת, מאוד פשוט.

רק שתדע, במידה וחס וחלילה תחליט לא לשלם את כל מה שמגיע לה, במידה וחס וחלילה יקרה לה משהו בביתך או בדרך וכו', אתה ככל הנראה לא תוכל לצאת מהבור הזה.

קשוח כמה שזה נשמע.

סתם מתוך שאלה, במידה והבוס היה נותן לך "אקסטרה" עבודה פעם בשבועיים, למשך כמה שעות, נעים וקליל כזה.

היית רוצה את כל התנאים, פנסיה, ביטוח וכו', לא? אני מניח שהחיפוש האוטומטי של גוגל כפי שהחבר הציג בפנייך עזר ;)

פורסם

הביטוח הלאומי זה הסיפור הפשוט - כיון שהם מנפיקים את פנקס התשלוים בקלות. למשה אתה אפילו לא צריך לגשת אליהם אלא רק להכנס לאתר התשלומים של בט"ל, לבחור "תשלומי משק בית" ולהרשם שם. שים לב שאתה צריך את שם העוזרת, מספר הזהות שלה ותאריך הלידה שלה (חודש ושנה).

הבעיה היותר גדולה היא נושא הביטוח והפנסיה. לקח לי הרבה מאד זמן למצוא אתר של חברה המוכנה לבצע חסכון פנסיוני לעוזרות בית - נסה את זה.

כמוכן חשוב שיהיה לך ביטח חבות מעבדידים - אם יש לך ביטוח דירה כללי (לא ביטוח רגיל של המשכנתא, אלא אחד שכולל ג תכולה וגם כל מיני סעיפים נוספים) זה צריך להיות כלול בו. מכל מקום - קרא את הפוליסה וודא שיש לך ביטוח חבות מעבידים (ובאותה הזדמנת - גם ביוח צד ג').

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

99.999% עובדים בשחור.

זה ההסבר.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אכן הרוב עובד בשחור. היתה לי עוזרת שהתפטרה אחרי שהתעקשתי לשלם עבורה ביטוח לאומי (זה היה לפני שחוק הפנסיה נכנס לתוקף). הכל טוב ויפה עד שהיא מחליקה במדרגות ותובעת אותך.

מעט מעסיקי עוזרות בית מודעים לכך שהן זכאיות לכל הזכויות הסוציאליות - כולל חופש שנתי בתשלום, דמי הבראה, חופשת מחלה וכו', כמובן בהתאם להיקף העבודה שלהן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ביטוח לאומי? מקובל עליי. פנסיה ופיצויים? וואחד בדיחה. משלמים לעוזרת 40 שקלים לשעה (זה עוד צנוע), משלמים לה הוצאות נסיעה ויש כאלה שאפילו משלמים לה על הזמן שהיא נמצאת בנסיעה ואחרי כל זה גם פנסיה ופיצויים. וואחד בדיחה. קשה מאוד למצוא מנקה שבאמת עובדת וראויה לתשלום. יש ימים שאני הייתי רוצה לקבל משכורת יומית כמו שלה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ביטוח לאומי? מקובל עליי. פנסיה ופיצויים? וואחד בדיחה. משלמים לעוזרת 40 שקלים לשעה (זה עוד צנוע), משלמים לה הוצאות נסיעה ויש כאלה שאפילו משלמים לה על הזמן שהיא נמצאת בנסיעה ואחרי כל זה גם פנסיה ופיצויים. וואחד בדיחה. קשה מאוד למצוא מנקה שבאמת עובדת וראויה לתשלום. יש ימים שאני הייתי רוצה לקבל משכורת יומית כמו שלה.

אני לא מבין מה הבעיה לנקות את הבית לבד.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

קורטקס - תמשיך לצחוק, עד שתחטוף את התביע על איזה חצי מיליון ש"ח. יש חוק פנסיה חובה בישראל. עד 2011 היה בלתי אפשרי למצוא חברה שתהיה מוכנה להתעסק עם משכורת של עוזרת - 800 ש"ח פה ו-1000 ש"ח שם. רק ב-2011 אותה סוכנות "דליאלון" הרימה את הכפפה ואני מאמין שהיא די רווחית, עם דמי ניהול מכסימליים. אולי בינתיים יש עוד סוכנות שהצרפה לחגיגה - לא יודע. מכל מקום - הנושא בעייתי עד כדי כך שהם קיבלו פרסום דרך הביטוח הלאומי.

תפוח - לא כל אחד מסוגל לנקות מבחינה פיזית, ולא לכל מי שמסוגל לנקות יש הזמן הדרוש. כיון ששעת עבודה שלי שוה הרבה יותר מ-40 ש"ח אני אמשיך להעסיק עוזרת, במיוחד כאשר יש מישהי שאני יכול לסמוך על היושר שלה.

פורסם

חכם גדול בכלכלה אם כך.

אז רגע ידידי, אם כך צריך באופן מיידי להפסיק את כל תשלומי הפנסיה והביטוחים לכל עובדי ההייטק ובכלל, כל עובד אשר מרוויח למעלה מ 40 ש"ח לשעה ! לא כך?

הרי בסכום שכזה, הם לא זקוקים לזה כלל... תגיד אתה רציני?

מה זה משנה בדיוק כמה היא מרוויחה או משהו כזה? אתה מעסיק? היא עובדת אצלך? אתה תשלם את כל מה שמגיע לה, מה בדיוק הבעיה להבין את זה?

גרמת לי לגחך אפילו כשרשמת שעקב כך שהיא מרוויחה 40 שקל לשעה, לא זכאית לכלום, אם כך כל מי שמרוויח כך, מהיום, אנחנו מבטלים לו את כל הזכויות. נו באמת.

פורסם

רק אני לא מבין למה עוזרת בית נחשבת עובדת שלך ולא נותנת שירות פרילנסרית

הרי בדיוק כמו פרילנסרים היא נותנת את השירות שלה לעוד חמישה שישה בתים, ז''א שהיא בעצם עובדת בחמש שש עבודות.

נראה לי שלמרות הנטייה להגן על החלש. המצב בארץ הוא התעללות במשקי הבית. אם עוזרת רוצה לעבוד בתחום אז שהחובות מול המדינה יחולו עליה ולא על אנשים שהיא נותנת להם שירות.

פורסם

הבעיה היא שהיא יודעת שברגע שהיא פותחת תיק במס הכנסה:

1) יתחילו להציק לה הרשויות, מה שכיום לא ממש קורה כי הכל בשחור.

2) אם היא תמצא עבודה כשכירה היא לא באמת תוכל לסגור את התיק במס הכנסה בקלות, וזו תהיה עוד טרחה מטורפת במשך הרבה זמן (עושים המון קשיים לסגירת תיק).

אני באופן כללי ממליץ לאנשים לא לעבוד בשחור.

זה לא משתלם, אין ביטוח במקרה שקורה משהו, ואם הרשויות נופלות עליך, שאלוהים יעזור לך.

פורסם

נהלי המיסוי לגבי עוזרות בית מקלים מאד. עד לפני מספר שנים אפילו לא נדרש לפרט את שם העוזרת - מספיק היה לרשום בפנקס התשלומים את שמה הפרטי. כמוכן - גובים עבורה רק ביטוח לאומי ולא מס הכנסה.

מכל מקום - כנראה שלרשויות המס הרבה יותר נוח לגבות אותו מהמעסיק מאשר מהעוזרת - מנופי הלחץ הרבה יותר חזקים (האיום במצב של פציעה של העוזרת). וד"א - מטפלת אר מטפלת בילדים בביתה נחשבת עצמאית ואין צורך לשלם עבורה ביטוח לאומי.

פורסם

אני משלם סכום קבוע בקבלנות ללא קשר לזמן ונסיעות. כמו כן, העוזרת דואגת לשלוח את אחותה כשהיא חולה או בחופש.

במקרה של תביעת פיצויים אני אבנה קו על קניית שרות כמוצר ולא העסקה.

• תוכן חדש...