Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עוזרת בית / מנקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק אני לא מבין למה עוזרת בית נחשבת עובדת שלך ולא נותנת שירות פרילנסרית

הרי בדיוק כמו פרילנסרים היא נותנת את השירות שלה לעוד חמישה שישה בתים, ז''א שהיא בעצם עובדת בחמש שש עבודות.

נראה לי שלמרות הנטייה להגן על החלש. המצב בארץ הוא התעללות במשקי הבית. אם עוזרת רוצה לעבוד בתחום אז שהחובות מול המדינה יחולו עליה ולא על אנשים שהיא נותנת להם שירות.

מאותה סיבה שלא גובים מע"מ על ירקות ופירות.

המדינה לא מעוניינת "להתעסק" עם כל האנשים שעובדים ב"שחור" בקנה מידה קטן יחסית (למרות שבד"כ בעל באסטה מרוויח סכומים שאני יכול רק לחלום עליהם), כי זה יאלץ אותה להעסיק צבא שלם לאכיפה.

פרילאנסר (או קבלן) הוא בד"כ אדם בעל ניירת מסודרת מול השלטונות (עזוב כרגע את העובדה שהוא עובד ב"שחור") ויש למדינה התנהלות דרך ספרי הנה"חש. אם ייפצע או יחלה במהלך העבודה אצלך, בחלק גדול מהמקרים יש לו את ההגנות שלו (ביטוחים, ב.ל. וכו') שיפצו אותו במקרה כזה (עוד סיבה למה כדאי לך להעסיק רק קבלנים מסודרים, למרות שזה יקר יותר).

עוזרות הבית עובדות כמעט ב-100 אחוז במזומן וללא קבלות. למדינה אין רצון לאכוף העסקה מסודרת שלהן ולכן הוטל על המעסיק (משק הבית) לשלם עבורן לפחות את דמי הביטוח הלאומי.

צריך להבין שזה לא רק לגבות מיסים מהעובדת (עוזרת הבית) אלא גם ובעיקר מהמעסיק (כלומר משק הבית). אם היית מחייב מצב כזה, היית אמור להכריח מאות אלפי בתים בישראל לפתוח תיקים במס הכנסה/מע"מ וכו' (כי בתור מעסיק אתה חייב לעשות את זה) וזה בחיים לא היה עובר.

לפיכך - ההסכמה היא להמשך עבודה בצורה זו, תוך הבטחה שהעובדת (עוזרת) לא תהפוך לנטל על קופת המדינה כאשר לא תהיה מסוגלת לעבוד (בדיוק בגלל זה גובים מהמעסיקים ביטוח לאומי (למקרה מחלה/פציעה) ופנסיה (ביום בו היא לא תוכל לעבוד יותר מפאת גילה) ולא מיסים אחרים).

מרגיז משהו, אבל עדיף על כלום. הבעיה עם חלק לא קטן מהעובדים בענף הנקיון היא שזו אוכלוסייה שחיה את הרגע ולמרות התשלום הממש מכובד (50-70 ש"ח נטו לשעת עבודה זה סכום יפה, בערך עשירייה בכיס) הם (או הן) מוציאים מיד את כולו ולא שמים כלום בצד, אבל זה כבר עניין אחר שלא קשור לתשלומי המס.

פורסם
חכם גדול בכלכלה אם כך.

אז רגע ידידי, אם כך צריך באופן מיידי להפסיק את כל תשלומי הפנסיה והביטוחים לכל עובדי ההייטק ובכלל, כל עובד אשר מרוויח למעלה מ 40 ש"ח לשעה ! לא כך?

הרי בסכום שכזה, הם לא זקוקים לזה כלל... תגיד אתה רציני?

מה זה משנה בדיוק כמה היא מרוויחה או משהו כזה? אתה מעסיק? היא עובדת אצלך? אתה תשלם את כל מה שמגיע לה, מה בדיוק הבעיה להבין את זה?

גרמת לי לגחך אפילו כשרשמת שעקב כך שהיא מרוויחה 40 שקל לשעה, לא זכאית לכלום, אם כך כל מי שמרוויח כך, מהיום, אנחנו מבטלים לו את כל הזכויות. נו באמת.

אתה לקחת את זה לכיוון לגמרי אחר ממה שהתכוונתי אליו. יש הבדל עצום בין מהנדס, מורה ואדם שעובד בניקיון. עבודה בניקיון לא דורשת מומחיות מיוחדת, לא דורשת כישורים מיוחדים ולא דורשת השקעה בלימודים וכיוצא בזה. שכר של 40 שקלים לעבודת ניקיון (ועוד 40 שקלים נקי) זה שכר מכובד ביותר. יש כאלה שאפילו משתכרים 50 שקלים ויותר לשעה. עבודת ניקיון משק בית לא שווה 40 שקלים לשעה אבל מה לעשות, זה מה שמשלמים. בדרך כלל, קשה מאוד למצוא עוזרות שבאמת באות עם רצון לעבוד, לנקות טוב ולהיות ראויות לשכר הזה.

רק לשם השוואה, אחותי למדה 10 שנים, הוציאה שני תארים והיא עובדת כמורה. אם אינני טועה, השכר שלה הוא 50 שקלים לשעה. זה נראה לך הגיוני שעבודת ניקיון תהיה שווה לעבודת הוראה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כמעט כרגיל, אתה טועה...

אם זה כ"כ משתלם, למה אתה לא עובד בניקיון?

אה, שכחתי, זו עבודה אירעית, שוברת את הגב, לא מבטיחה לך שום עתיד ובגיל 35-40 תוכל לנגב איתה את התחת.

למה לכדורגלן ממוצע משלמים מאות אלפי שקלים ו/או דולרים וכו'? איזה השכלה יש לו?

הכל עניין של היצע וביקוש חביבי.

פורסם

עבודה ששוברת את הגב? אני מזמין אותך לעבוד איתי בקטיף של בננות. להעביר ספונג'ה על ריצפה ממש לא שוברת את הגב כמו לקבל על הכתפיים מגובה 2 מטר, אשכול בננות במשקל של 30 ק"ג לפחות. ותתפלא, בקטיף לא משלמים כמו שמשלמים לעוזרת. בגיל 35-45 כבר לא נשאר לך עמוד שידרה מכל הטונות שהרמת במשך חייך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

חמודי, כשעדיין שחית אני העברתי קווי השקייה בפלחה... :roll:

חוץ מזה - זו הסיבה שכמעט כל ה"חקלאים" בארץ הם מלוכסני עיניים. העבודה הכי קשה והשכר הכי נמוך הם בחקלאות.

• תוכן חדש...