Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

כבר זמן רב שאני מחפש אוטו בתקציב של 30 אלף שח, הייתה לי עדיפות לאמינות לרכב חסכוני וקטן אך כבר התייאשתי מלחפש.

ומצאתי כרגע 2 רכבים שמצאו חן בעיניי.

רנו מגאן 2 שנת 2005 עם 150 אלף קמ יד 2 הכל פרטי אוטו שמור ויפייהפה.

מצד שני יש הונדה סיויק עם 185 אלף קמ שנת 2004 יד 6, אוטו שמור בצורה בלתי רגילה הכל תקין ועובד שני הרכבים עם טסט עד חודש חמישי.

מה עדיף, ואם יש ייעוץ אחר בשמחה.

פורסם

מבחינת אמינות אין ספק שההונדה עדיפה מבחינת נוחות ובטיחות המגאן לוקחת בגדול (למרות שמבחינת נוחות הסיוויק עדיפה על רוב היפניות).

בכל מקרה יד שישית - וואו , כלומר אתה תהיה כבר יד שביעית זה בערך יד כל שנה וארבעה חודשים וזה ממש לא הולך ברגל, רכב משפחתי שעובר כלכך הרבה ידיים לא יכול שלא לעורר מעט חשד למרות שזה יכול להיות מקרי לחלוטין .

בכל מקרה אם תלך על ההונדה אני מקווה שאתה מתכוון להחזיק אותה זמן רב מאוד כי למכור יד שביעית זו כבר ממש לא תהיה משימה פשוטה.

לדעתי תמשיך לחפש אם אתה מעוניין במגאן תוכל למצוא מציאות מטורפות במחירים מצחיקים הסיוויק בנתונים נורמליים תהיה יקרה בהרבה.

פורסם
מבחינת המחיר הסיוויק עוד איכשהו שומרת על מחיר, ברנו זה כבר בעייתי

שומרת על מחיר בתור יד שניה או שלישית אבל תנסה למכור יד שביעית ותראה איזה הצעות תקבל.

בכל מקרה את קריסת המחיר הרצינית המגאן כבר ספגה מכאן מי שקונה זה כבר רווח נקי של מכונית חדשה יחסית

ואתה יכול אפילו למצוא רכבים שמורים עם ק"מ נמוך במחירים מצחיקים. וזה בא מניסיון של אחד שמכר לפני חצי שנה סניק

2006 EX במצב של רכב חדש מהניילון יד שניה עם 35K ק"מ בלבד רכב מפנק ברמה שהסיוויק יכולה רק לחלום עליו במחיר המצחיק המגוחך ואפילו המעליב של 35K ש"ח בלבד.

אני יכול להגיד לך שהקונה (שהוא במקרה חבר טוב שלי ) רק מחייך כל יום גם בדרך לעבודה וגם בדרך לבנק.

מבחינת אמינות קשה לי להגיד כי הרכב הזה פשוט לא נסע מספיק בשביל לעשות בעיות.

פורסם

המגאן לדעתי מודרנית בהרבה מאשר הסיוויק. שתיהן מכוניות טובות בסך הכל, אבל הסיוויק מהדור הזה מאוד מיושנת לדעתי ולא מביאה תמורה הולמת למחיר.

המגאן הרבה יותר נוחה, יותר בטיחותית, קצת יותר איכותית, שקטה יותר בכל מצב, אוחזת טוב יותר, מתנהגת טוב יותר (אם כי לא מהנה לנהיגה), מאובזרת יחסית, מרווחת, לא בזבזנית בדלק כל כך ומציגה ביצועים סבירים למדי ביומיום.

החסרונות של המגאן הם אבזור לוקה בחסר בגרסאת הבסיס (2 חלונות חשמל בלבד, כיוון ידני למראות), גיר אוטומטי (AL4) ידוע לשמצה בטיפשותו, ביצועים לא מהטובים בקטגוריה, הנדסת אנוש לא ממש טובה (החלפת נורה בפנס הקדמי נעשית דרך בית הגלגל. לא נוח בכלל!) ולא הכי קלה לאחזקה, למרות עלויות הטיפול הלא גובות. בנוסף אנשים מדווחים על מעט בעיות אמינות מכיוון הגיר והחשמל בעיקר בדגמים מהשנתונים הראשונים. משנת 2007 האמינות שופרה בהרבה.

הסיוויק תהיה קלה לאחזקה, מציעה אבזור חשמל מלא בניגוד לרנו, יותר חסכונית, יותר מהירה ותיהנה מתדמית אמינות מצוינת. מעבר לזה אני לא רואה הרבה יתרונות לסיוויק על פני המגאן, אבל השאלה מה אתה מעדיף. רכב יפני אמין, קל לאחזקה, מעט מיושן, זריז ולא כל כך נוח, או רכב צרפתי עם כל הנלווה לזה - אמינות שנויה במחלוקת, ביקוש נמוך יותר, פחות קלה לאחזקה. מצד שני נוחה בהרבה, מרווחת, איכותית יותר, בטיחותית יותר, עדכנית יותר ומשנתון גבוה יותר.

עוד מכוניות שאתה יכול להוסיף לרשימה הן פורד פוקוס (בתקציב שלך אתה יכול לחפש אחת מהדור השני), מיצובישי לאנסר קלאסיק וניסאן אלמרה פרפקט. תבצע חיפוש עליהן כאן בפורום, לא חסר מידע.

אם אין לך צורך ברכב משפחתי, עדיף שתפנה לקטגורית המיני או הסופר מיני. לא חסרות שם אופציות נחמדות כמו ה-206, הגטס, הפאביה, הפולו, אולי הסיריון (באופן גבולי בתקציב) ועוד.

פורסם

כבעלים של מגאן 2 2008 אני אמנה את הטוב ואת הרע ברכב הזה

הטוב -

זול מאוד לרכישה.

רכב מרווח מאוד.

תא מטען ענק בעל גישה נוחה.

נוח מאוד.

היגוי פנטסטי

יחסית חסכוני בדלק - נסיעות משולבות באופן קבוע 1:12

תחזוקה שפויה

בטיחותי מאוד

הרע -

נמכר בזול

גיר מעאפן! - מרגיש בדיוק כמו לנהוג בגיר רובוטי חד-מצמד

הרכב מאוד רגיש ללכלוך בייחוד הגרילים של השמשה הקדמית - אסור שיסתם כי אז יש חדירת מים לקבינה!

רכב טנקיסט - לא לחובבי תאוצה.

לא שקט כמו שחושבים - אמנם זה מאוד תלוי גם בצמיגים אבל סה"כ יש רעש מנוע מורגש ברכב הזה לעומת רכבים אחרים שנהגתי עליהם הוא לא רועש במיוחד אבל גם ממש לא השקט בחבורה.

אמינות - נכון לעכשיו אחרי שנתיים הרכב מפגין אמינות מושלמת טפו טפו טפו אבל - מצבר הלך לנו אחרי שנה וחצי - לא יכול לאמר אם זה מצביע על התנעה קשה של הרכב או פשוט מצבר דפוק - רק מציין נקודה.

יש דברים שצריך לקחת בחשבון כמו תקלות אופייניות לרכב - אחת מהן היתה בזמן הרכישה, קונקטור צמת חשמל באזור קיר האש התנתק וקונקטור של המזגן בקונסולה המרכזית גם כן לא היה מחובר במגע מלא - הקונקטור של המזגן היה זריז וקל מאוד לגישה ואת השני במוסך תוך כמה דקות סידרו.

צריך לקחת בחשבון שסתומי לחץ וסלילי הצתה שעלולים ללכת - רצוי לשמור 5K בצד לכל מקרה אבל תראו לי רכב אחד שהכלל הזה לא נכון לגביו.

לגבי הסיוויק - רכב יפני מן השורה, לא נהגתי, לא הייתי הבעלים של אחת אבל גם לא הייתי חושש להיות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...