Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

קרתה תאונה, תבעתי את הצד ג', הוא לא מודה. מה שאני הולך לעשות זה להפעיל את המקיף ולתבוע אותו אישית (לא את חברת הביטוח שלו) על ההשתתפות העצמי שלי + עליית הפרמייה שלי.

יש לי כמה שאלות:

1. החליפו לי דלת. השמאי לא קבע ירידת ערך לאוטו. אבל, זה אוטו שנת 2009 שעבר פחות מ50 אלף ק"מ, יד ראשונה, טופל אך ורק במוסך מורשה וללא פגיעות. מן הסתם המחיר של הרכב הזה והביקוש אליו יהיה שונה משל ליסינג יד 4 חבוט עם 200K.

האם יש לי קייס לדעתכם לתבוע אותו על ירידה בסחירות של הרכב? נכון שלפי השמאי אין ירידת ערך

אבל כשיעמדו מול קונה עתידי 2 רכבים שמורים אחד עם תאונה ואחד בלי, ברור שאצטרך להוריד את המחיר. איך אני מכמת את זה והאם זה סביר?

2. אם לבחור שאני תובע יש צד ג' בלבד, יש סיכוי שבמשפט מולי יעמוד גם נציג של חברת הביטוח שלו? (כאמור תובע אותו אישית).

3.אני מניח שהוא לא תיקן את הרכב שלו בצורה מסודרת אחרי התאונה. כלומר לא הביא שמאי ואין לו דוח שמאי אלא צבע אפילו לבד.

אם חודש אחרי הוא מקריץ דוח שמאי (בעקבות כתב התביעה שלי) שאומר שהנזק שלו 4K זה תופס?

4. כמו 3 אבל נניח שהוא כן הביא דוח שמאי והוא טוען שיש לו נזק של 4K (אין לו מקיף) ומבקש מהשופט להתחשב גם בזה במתן גזר הדין. מה שעלול לגרור שהשופט יגיד אשמה הדדית ואז מתחלקים חצי חצי. רק שהוא תבע על הנזק ואני רק על ההשתתפות העצמית, מה עושים במקרה כזה?

5. יש לו דוח שמאי הוא תובע אותי אישית על סכום התיקון שלו (לו יש רק צד ג') למרות שיש לי מקיף והבאתי לו את פרטי הביטוח שלי

תודה

פורסם

בתביעות קטנות אין ייצוג על ידי עורך דין.

אם לא תבעת את חברת הביטוח של צד ג', היא לא תופיע למשפט אלא אם הנתבע יצרף אותה לתביעה.

אם קיימת מחלוקת לגבי האשם בתאונה השופט עשוי לחלוק בין הצדדים את הנזק. אתה צריך לספק לבית המשפט את גרסתך לנסיבות התאונה באופן ברור ולא נתון לפרשנות.

אם אין לך אסמכתא של שמאי לגבי ירידת הסחירות של הרכב, בדרך כלל השופט לא יפסוק לך פיצוי. הוא מתייחס רק לנזקים המגובים באסמכתות. למיטב ידיעתי החלפת דלת אינה גוררת ירידת ערך.

אתה צריך להגיש תביעה ולהמתין לכתב ההגנה של הצד השני. ייתכן בהחלט שהוא ימסור גרסה סותרת או יציג תיעוד לגבי עלות נזקיו. אם לא תיקן את רכבו, הוא לא יקבל פיצוי.

פורסם
בתביעות קטנות אין ייצוג על ידי עורך דין.

אם לא תבעת את חברת הביטוח של צד ג', היא לא תופיע למשפט אלא אם הנתבע יצרף אותה לתביעה.

אם קיימת מחלוקת לגבי האשם בתאונה השופט עשוי לחלוק בין הצדדים את הנזק. אתה צריך לספק לבית המשפט את גרסתך לנסיבות התאונה באופן ברור ולא נתון לפרשנות.

אם אין לך אסמכתא של שמאי לגבי ירידת הסחירות של הרכב, בדרך כלל השופט לא יפסוק לך פיצוי. הוא מתייחס רק לנזקים המגובים באסמכתות. למיטב ידיעתי החלפת דלת אינה גוררת ירידת ערך.

אתה צריך להגיש תביעה ולהמתין לכתב ההגנה של הצד השני. ייתכן בהחלט שהוא ימסור גרסה סותרת או יציג תיעוד לגבי עלות נזקיו. אם לא תיקן את רכבו, הוא לא יקבל פיצוי.

את כל מה שאמרת פה אני מכיר. תוכל בבקשה להתייחס לשאלות הנקודתיות?

מה אם הוא סתם נסע למוסך ותיקן ללא שמאי? הוא יציג את הקבלות מהמוסך אך האם זה תקף ללא דוח שמאי?

פורסם
היי,

קרתה תאונה, תבעתי את הצד ג', הוא לא מודה. מה שאני הולך לעשות זה להפעיל את המקיף ולתבוע אותו אישית (לא את חברת הביטוח שלו) על ההשתתפות העצמי שלי + עליית הפרמייה שלי.

יש לי כמה שאלות:

1. החליפו לי דלת. השמאי לא קבע ירידת ערך לאוטו. אבל, זה אוטו שנת 2009 שעבר פחות מ50 אלף ק"מ, יד ראשונה, טופל אך ורק במוסך מורשה וללא פגיעות. מן הסתם המחיר של הרכב הזה והביקוש אליו יהיה שונה משל ליסינג יד 4 חבוט עם 200K.

האם יש לי קייס לדעתכם לתבוע אותו על ירידה בסחירות של הרכב? נכון שלפי השמאי אין ירידת ערך

אבל כשיעמדו מול קונה עתידי 2 רכבים שמורים אחד עם תאונה ואחד בלי, ברור שאצטרך להוריד את המחיר. איך אני מכמת את זה והאם זה סביר?

זה סביר אבל לא ניתן לכימות. רק דו"ח שמאי

2. אם לבחור שאני תובע יש צד ג' בלבד, יש סיכוי שבמשפט מולי יעמוד גם נציג של חברת הביטוח שלו? (כאמור תובע אותו אישית).

כן והוא שועל יותר טוב מעו"ד

3.אני מניח שהוא לא תיקן את הרכב שלו בצורה מסודרת אחרי התאונה. כלומר לא הביא שמאי ואין לו דוח שמאי אלא צבע אפילו לבד.

אם חודש אחרי הוא מקריץ דוח שמאי (בעקבות כתב התביעה שלי) שאומר שהנזק שלו 4K זה תופס?

כדי שהוא יוכל לתבוע אותך הוא צריך להגיש תביעת נגד אחרת מה שהוא מביא לא מעלה ולא מוריד, ותבקש לחקור את השמאי המקריץ

4. כמו 3 אבל נניח שהוא כן הביא דוח שמאי והוא טוען שיש לו נזק של 4K (אין לו מקיף) ומבקש מהשופט להתחשב גם בזה במתן גזר הדין. מה שעלול לגרור שהשופט יגיד אשמה הדדית ואז מתחלקים חצי חצי. רק שהוא תבע על הנזק ואני רק על ההשתתפות העצמית, מה עושים במקרה כזה?

כמו 3 . לא מבין מה אתה רוצה. נגרם לך נזק 5000 ₪ חברת הביטוח שלך שילמה לך 5000 ₪ , עכשיו אתה תובע על הנזק שנגרם לך כתוצאה מהעדר תביעות ועליית הפרמיה זה הנזק שלך.

השופט גם יכול לקבוע שהאחריות על התאונה עליך במלואה או עלין במלואה או כל מספר אחר באמצע.

5. יש לו דוח שמאי הוא תובע אותי אישית על סכום התיקון שלו (לו יש רק צד ג') למרות שיש לי מקיף והבאתי לו את פרטי הביטוח שלי

אתה מצרף את חברת הביטוח שלך כנתבעת/ או היא נכנסת בנעליך

תודה

בבקשה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה.

אבל לא הבנתי משהו, נציג של חברת הביטוח שלו יכול לייצג אותו גם אם לא תבעתי את הביטוח שלו?

זה באמת קורה אם יש לו צד ג'?

יכול באמת להיות מצב שבכתב ההגנה שלו הוא מציג נזק גבוה, מנצח במשפט ואני משלם על התיקון שלו כשיש לי ביטוח מקיף?

אני מבין אם הוא תובע אותי על הנזק שלו ואני מצרף את חברת הביטוח שלי כנתבעת. אבל אם כתוצאה מכתב ההגנה שלו הוא מנצח וזוכה בסכום גבוה שקשור לתאונה, האם אני משלם את הסכום למרות שיש לי בדיוק ביטוח בשביל זה?

פורסם

אם בית המשפט ימצא שאתה שותף לאחריות לתאונה, אתה עשוי להיות שותף לנזק.

זה סיכון שאתה לוקח כאשר אתה פונה לבית המשפט. מדוע חברת הביטוח שלת לא מסייעת לך בתביעה? האם יש ספק לגבי האשמה?

פורסם

כאמור יופיע איש מחברת הביטוח שנכנסת בנעליו של הנתבע.

בכתב ההגנה הוא יכול להדוף את את הטענות שלך והזכיה שלו הגבוהה ביותר היא שהוא לא ישלם לך אגורה, ואתה תשלם לו הוצאות של כמה מאות ש"ח

כדי לזכות בנזק שנגרם לו הוא צריך לתבוע אותך או בתביעה נפרדת או כתביעה נגדית .

אז אתה מפנה את התביעה שלו לחברת הביטוח שלך שתגן עליך עד טיפת דמה האחרונה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

היי,

תודה על התגובות.

המצב כזה, הייתה תאונה, אני חושב שהוא אשם באחוזים ניכרים ותבעתי את הצד ג' שלו. יש סיכוי סביר שהוא לא יודה (הוא לא רוצה למסור את הגרסה שלו לי) ובמקרה הזה אני מפעיל את המקיף שלי ותובע אותו על פרמייה והשתתפות עצמית ואולי הפגיעה בסחירות.

נאמר לי מהחברת ביטוח שלי שאם הוא לא מודה אני חייב לשלם השתתפות עצמית (כמובן גם עליית פרמייה) והדבר היחיד שנותר לי לעשות זה לתבוע אותו בתביעות קטנות. הם לא מספקים לי שום עזרה אם אני תובע..

כמו כן יתכן שחברת הביטוח שלי תתבע את שלו בתביעת שיבוב אבל אני לא לגמרי מבין איך זה הולך ולא רוצה להסתמך על זה שהם ינצחו.

הדבר שהפתיע אותי פה שנציג של חברת הביטוח שלו יהיה איתו במשפט למרות שאני תובע אותו אישית. משהו יודע איזה עזרה הם מספקים לו? וודאי שהחברת ביטוח שלו תייצג אותו (יש לו רק צד ג').

גם בתאונה שלי זה לא 100% אשמה ודאית שלו ואם ייצג אותו שם משהו משופשף בדברים הללו, זה נותן לו יתרון.

שאלה אחרונה, איך בכל זאת אפשר לכמת את הפגיעה בסחירות? איזה בעל מקצוע יכול לתת לי מסמך רשמי כמה החלפת דלת גורמת להורדה במחיר בממוצע? יכול להיות שאני מברבר פה אני פשוט מחפש בנרות אישור רשמי לנזק שנגרם לי כדי שלשופט יהיה קייס לפצותי.

תודה.

פורסם

יש לך חברת ביטוח זבל או סוכן ביטוח זבל או שניהם יחד.

בכל ביטוח מקיף "נורמאלי" יש סעיף משפטיות הן שלך כנתבע והן שלך כתובע. ואפילו אם הוא לא קיים אז כשירות ללקוח.

תביעת שיבוב חברת הביטוח שלך אחרי ששילמה לך תובעת את הנהג השני / חברת הביטוח שלו עבור הסכום ששילמה לך.

כיוון שהסכום שאתה תובע הוא סכום קטן אולי לא יבוא נציג מטעם חברת הביטוח ,אולי כן, סביר שכן כי הם ירצו להדוף את התביעה שלך או להפיל עליך כמה שיותר אשמה דבר שיעזור להם בתביעת השיבוב שהיא על סכום גבוה בהרבה.

מה סכום הנזק שקיבלת מחברת הביטוח שלך?

לאיש שאתה מחפש קוראים שמאי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תודה יאשה.

אתה אומר שאמור לבוא נציג של הביטוח שלי לייצג אותי גם בתביעה כזאת?

אני מבוטח ישירות באיילון והם אמרו לי שהסיוע המשפטי רק במקרה שתובעים אותי.

לגבי היצוג של הצד השני, הם ממש ישבו ויתכוננו איתו על התיק שעות לפני או שזה על רגל אחת. שוב המקרה לא חד משמעי ואני חושש שהיתרון של היצוג שלהם יבטל את היתרון שלי מבחינת עובדות.

כל הנזק שלי הוא 7.5 אלף כולל השמאי. נתתי צ'קים דחויים בנתיים. אם תביעת הצד ג' שלי תדחה אז אני אסע לאסוף את הצ'קים ואפעיל את המקיף שלי. תקנתי במוסך הסדר. אני מקווה שלא יקרה מצב שאני רודף גם אחרי הביטוח שלי לקבל את עלות התיקון פחות ההשתתפות העצמית..

• תוכן חדש...