Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז כל היצרן והגישה שלו למרות שכולם עושים חריצים לרפידות

מענייין

נזכרתי כי ראיתי כבר רפידות ללא חריצים בכלל אז מה הקטע ?

לא יודע אבל אפשר לנסות לבדוק את זה...

אני מצרף דוגמא לאנליזה ממש פשוטה שניתן לבצע על מודל. זה ממש לא מדוייק- בחרתי סתם חומר, איזור הלחץ מצומצם וגם הקיבוע (FIXTURE) שהגדרתי הוא כל שטח הרפידה. אבל אפשר להגדיר חומר דומה בתכונות שלו, לשער מה הלחץ ואזור המגע של הבוכנה, ולהגדיר קיבועים כמו שצריך ולבדוק שוב.

אני מצרף שתי אנליזות על שתי רפידות. אחת עם חריץ ואחת בלי. אומנם הערכים המקסימלים של המאמץ גדולים יותר ברפידה עם החריץ, אבל הם עברו לאיזור החריץ (כנראה בגלל ריכוזי מאמצים), אבל הריכוז שפעל על שפת הרפידה ירד (האיזור האדום בתמונה הראשונה). יכול להיות שזה גם בגלל שלא הוספתי פאזה. בקיצור אם יש למישהוא רעיונות לניסיונות נוספים ניתן לבדוק

pad1.jpg

pad2.jpg

פורסם

לא באמת מעניין אותי אם הרפידה תיסדק או לא. מעניין אותי לראות תמונה כללית של היכן נוצרים ריכוזי המאמצים, ואיך החריץ משפיע עליהם. ואת זה אפשר לראות גם אם זה לא באמת אותו החומר.

ואם זה באמת מעניין אז אתה יכול להציע מודל שלדעתך קרוב יותר למציאות, בגלל זה שאלתי אם יש רעיונות או נתונים.

• תוכן חדש...