Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ידני עד 12000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

נתחיל בזה שאני לא מבין שום דבר במכוניות!!!!

אני רוצה לקנות מכונית בתקציב של 12000-7000שקלים, ומה שאני רוצה זו מכונית ידנית, אמינה, חסכונית בדלק (עד כמה שאפשר ולא משנה לי בנזין או דיזל) והכי חשוב בטיחותית(לפחות שני כריות אוויר ומערכת abs) המטרה היא לנסוע מנקודה a לנקודה b לא חשוב לי יופי או מכונית מרווחת. בגדול אני רוצה מכונית רק לחצי שנה (עד לגיוס) אז עדיף שהיא לא תראה הרבה מוסך ושלא תצרוך הרבה השקעה.

בגלל שאני בכל מקרה מבולבל בגלל המלצות סותרות בנוגע לכמה דגמים אשמח אם רק אנשים שבאמת מבינים עניין ושבאמת יודעים על מה הם מדברים יגיבו.

תודה מראש

פורסם

תנסה לחפש פונטו ספייס,יש לה 2 כריות אוויר וABS,דייהטסו שרייד מהמודלים האחרונים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תנסה סיאט קורדובה דיזל 2000-2002. בעצם אפשר גם בנזין. מכנית הן די טובות, צריך רק לוודא שהכל באמת במצב טוב כי החלקים לא זולים. צריך גם לוודא מאוד אביזרים חשמליים תקינים - חלונות חשמל שיורדים ועולים חלק ובשקט ללא קרקושים ועניינים, מראות חשמל מתפקדות והכי חשוב זה בגרסת SIGNO לוודא שהבקרת אקלים והרדיו (כולל הטייפ!) תקינים לחלוטין. זה העקב אכילס של הרכב, ותקלה בבקרת אקלים/רדיו טייפ תהיה כאב ראש לא קטן.

חוצמזה זה אחלה תמורה לכסף

פורסם

לקנות מכונית לחצי שנה (ואז למכור אותה) יכול להיות יותר יקר ממה שאתה צופה.

אם אין ברירה או שאתה יכול להרשות לעצמך אז סבבה. אם יש לך חלופה אחרת אז שקול האם זה נכון לרכוש רכב לחצי שנה.

יש אנשים שיצא להם יותר זול לנסוע בלי חשבון במוניות מאשר להחזיק רכב במצב כזה.

ברור לי שלקראת גיוס מוניות אולי לא מספקות מה שאתה צריך.

אבל אולי בשילוב עם קצת רכב מההורים (אם זה אפשרי) תסגור את הפינה בלי רכישה.

למה יותר יקר ממה שאתה חושב:

1. קניה ומכירה לוקחות זמן. כך שייתכן ובכל מקרה תהנה מהרכב רק 4.5-5 חודשים.

2. ביטוח. ביררת סכומים לפני שהחלטת על התקציב. ביטוח לצעירים מאוד יקר.

3. תיקונים. הם אינן צפויים ונוטים להפתיע. הבעיה בהחזקה לזמן קצר היא שאם אתה נדרש להשקיע פתאום 2000 ש"ח לא מתוכננים אז אתה "נהנה" מהתיקון זמן קצר. מה שהופך אותו ליוקר במיוחד. זאת בהשוואה לרכב שאתה מחזיק בבעלותך 3 שנים.

אגב דלק דווקא פחות שיקול. כי ככל שאתה נוסע יותר החלופה של להחזיק רכב הופכת ליותר כדאית ממוניות.

פורסם
תנסה סיאט קורדובה דיזל 2000-2002. בעצם אפשר גם בנזין. מכנית הן די טובות, צריך רק לוודא שהכל באמת במצב טוב כי החלקים לא זולים. צריך גם לוודא מאוד אביזרים חשמליים תקינים - חלונות חשמל שיורדים ועולים חלק ובשקט ללא קרקושים ועניינים, מראות חשמל מתפקדות והכי חשוב זה בגרסת SIGNO לוודא שהבקרת אקלים והרדיו (כולל הטייפ!) תקינים לחלוטין. זה העקב אכילס של הרכב, ותקלה בבקרת אקלים/רדיו טייפ תהיה כאב ראש לא קטן.

חוצמזה זה אחלה תמורה לכסף

דיזל בכזה תקציב זה סיכויים להרבה כאבי ראש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לקנות מכונית לחצי שנה (ואז למכור אותה) יכול להיות יותר יקר ממה שאתה צופה.

אם אין ברירה או שאתה יכול להרשות לעצמך אז סבבה. אם יש לך חלופה אחרת אז שקול האם זה נכון לרכוש רכב לחצי שנה.

יש אנשים שיצא להם יותר זול לנסוע בלי חשבון במוניות מאשר להחזיק רכב במצב כזה.

ברור לי שלקראת גיוס מוניות אולי לא מספקות מה שאתה צריך.

אבל אולי בשילוב עם קצת רכב מההורים (אם זה אפשרי) תסגור את הפינה בלי רכישה.

למה יותר יקר ממה שאתה חושב:

1. קניה ומכירה לוקחות זמן. כך שייתכן ובכל מקרה תהנה מהרכב רק 4.5-5 חודשים.

2. ביטוח. ביררת סכומים לפני שהחלטת על התקציב. ביטוח לצעירים מאוד יקר.

3. תיקונים. הם אינן צפויים ונוטים להפתיע. הבעיה בהחזקה לזמן קצר היא שאם אתה נדרש להשקיע פתאום 2000 ש"ח לא מתוכננים אז אתה "נהנה" מהתיקון זמן קצר. מה שהופך אותו ליוקר במיוחד. זאת בהשוואה לרכב שאתה מחזיק בבעלותך 3 שנים.

אגב דלק דווקא פחות שיקול. כי ככל שאתה נוסע יותר החלופה של להחזיק רכב הופכת ליותר כדאית ממוניות.

אם אני לא יקנה אוטו אני אהיה תקוע בבית כל יום עד הערב, לכן אני מחפש מכונית אמינה.

אשמח אם תציעו עוד הצעות וקצת יותר פירוט על כל דגם.:lol:

תודה :)

פורסם

פורד פיאסטה עד שנת 2002 רכב אמין ובגרסה ידנית חסכוני.

בוא לא נשקר לעצמנו רכבים כאלה יש לחלק מהם נטייה להיות בור ללא תחתית,לכן תבדוק במעמד הקנייה במוסך או ע"י חבר מכונאי.

במידה ותרצה יש פה כמה כאלה שמוכרים רכבים בקטגוריה הזאת.

פורסם

פיאט פונטו תהיה הרכישה הטובה ביותר יהיה לך קל למצוא אחת וביום שתמכור יגיעו גם אנשים בקלות, בהנחה שהרכב יהיה שמור.

גם סכום הרכישה ישאיר אותך עם עודף וגם תהנה מרכב זול שהסיכוי שתצטרך (למעט יישור קו) להכניס אותו למוסך בחצי שנה הוא נמוך במיוחד אם הוא שמור במעמד הרכישה.

גילוי נאות, ברשותי פיאט פונטו 99 שאני שוקל למכור (לא פורסמה בשום לוח וכנראה גם לא תפורסם בקרוב) צור קשר אם בא לך לשמוע פרטים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ידידי, אין "מכונית אמינה" - יש מכונית שתוחזקה היטב או גרוטאה.

זאת אומרת שקודם כל, לא חשוב מה אתה קונה, חשוב שתמצא מכונית ממישהו שמחזיק אותה הרבה שנים ושמר על כל היסטוריות הטיפולים והתיקונים שלה - עדיפות מוחלטת למי שטיפל במוסך רשת של היבואן.

כן גם כן חשוב שהמכונית תהיה שמורה פנימית וחיצונית ולא צבועה מחודש אלא בצבעה המקורי.

ויש כאלה מכוניות צריך רק לחפש בסבלנות (אני מגביל את החיפוש באופן מוחלט ל"עד יד 2", עם עדיפות ברורה לרכב יד ראשונה (יש!).

תוסיף לרשימת המכוניות שכדאי לקנות רנו קליאו ורנו מגאן. אם מצאת אחת מטופלת תקבל מכונית נוחה, אמינה ובטוחה.

אל תחשוש לרדת בשנת היצור לטובת מכונית יד ראשונה ומטופלת. דאג לקבל מבעל המכונית את ההיסטוריה שלה, ויהיה לך הרבה יותר קל למכור אותה בבוא היום.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...