Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WD Caviar RED/BLACK מתלבט איזה לקחת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור סימני עייפות של ההארד-דיסקים שלי,

החלטתי להעיף 2 כוננים של 500, ולרכוש במקומם אחד של 2TB וSSD קטן למ"ה.

כיום המערך הוא כזה (הכל של WD):

X3 כוננים של 500GB דגם BLUE

X2 כוננים בRAID1 - מדגם GREEN (לטובת גיבויים בלבד).

12 ג'יגה זכרון + I7 דור ראשון (1366)

המחשב מריץ וינדוס 8.

מעוניין להשאיר כונן אחד של 500 (וזוג הירוקים),

ולצרף אליו כונן 2TB + כונן 120GB SSD

ההתלבטות כאמור היא בין RED לBLACK,

השימוש המרכזי מבחינת עומסים יהיה בעריכת תמונות (RAW כלומר 25 מגה לתמונה).

מדובר באלבומים של כמה מאות תמונות במכה, כלומר עבודה על קבצים קטנים מרובים

איטיות בגישה לקבצים מתבטאת בקצבי עבודה נמוכים בעריכת התמונות.

הדעות בפורומים בחו"ל חלוקות - יש האומרים שהשחורים מהירים משמעותית, וכאלה שאומרים שאין הבדל בינם לאדומים.

אז מה אתם אומרים?

בברכה!

יונתן.

פורסם
תוציא עוד כמה שקלים ותקנה לך וולוסרפטור, אתה לא תתחרט.

לא בא בחשבון,

הנפח קטן, והעלות כמעט פי שלוש.

כבר עדיף SSD.

אשמח להתייחסויות נוספות! :)

בברכה!

יונתן.

פורסם

הכלל הידוע אומר שמהירות המערכת תהיה תלויה ברכיב האיטי ביותר.

תבדוק מהירויות של לוח האם ואפיקי המערכת ותאתר מה מהירות העברת המידע שלך, איזה SATA יש לך ולפי זה תחליט.

כל מה שיהיה מעל, זה בזבוז כסף.

פורסם

אם אתה חושב להתקין את מערכת ההפעלה על הSSD + התקנת הרבה תוכנות כבדות גם אם בכונן אחר- מניסיון מהר מאוד הSSD יתמלא ברובו ותקבל האטה משמעותית ב120GB-.

מבחינת מהירות- ה1TB של סיגייט ST1000DM003 כרגע הכי מהירים מבחינת דיסק מכני אבל האמינות כניראה פחות מBLACK של WD- אבל גם זו 50% מזל אם תיפול על לימון.

האם לציפסט שלך יש את הSMART CATCH או משהו שהוצג החל מZ68? הפיצ'ר שמנצל את הSSD יחד עם כונן רגיל לשיפור מהירות?

בעיקרון לראש שקט ומהירות פתיחת קבצים מהירה וכו'- 2 דיסקים של סיגייט 1TB בRAID1 לטובת האמינות ב650 ש"ח בערך יהיו תמורה מצויינת.

ה2TB הוא טיפה פחות מהיר.

בנוסף אפשר להפוך דיסק של סיגייט בלחיצת כפתור לביצועים של הרפטור (הפיכת 1TB לכ600 גיגה ואילוץ קריאה מהשטח החיצוני והמהיר).

או שאפשר להינות משני העולמות במידה ויש לך אפשרות להזמין מחו"ל את הגירסה ההיברידית החדשה עם 8GB של SSD בכ100$ לטרה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אם אתה חושב להתקין את מערכת ההפעלה על הSSD + התקנת הרבה תוכנות כבדות גם אם בכונן אחר- מניסיון מהר מאוד הSSD יתמלא ברובו ותקבל האטה משמעותית ב120GB-.

לא הבנתי איך 120 גיגה יתמלאו מהתקנת מ"ה וכמה תוכנות??

אני מתכוון לנתב את כל התיקיות האישיות של וינדוס לנתיב חלופי בכונן הגדול, ומבחינת תוכנות גדולות, מדובר בלייטרום/פוטושופ אופיס, אנטי וירוס ואולי איזה שני משחקים

מבחינת מהירות- ה1TB של סיגייט ST1000DM003 כרגע הכי מהירים מבחינת דיסק מכני אבל האמינות כניראה פחות מBLACK של WD- אבל גם זו 50% מזל אם תיפול על לימון.

אצלנו בעבודה אנחנו נתקלים בהמון מקרים של סיגייט שנדפקים בקצב... לא נוגע בהם.

האם לציפסט שלך יש את הSMART CATCH או משהו שהוצג החל מZ68? הפיצ'ר שמנצל את הSSD יחד עם כונן רגיל לשיפור מהירות?

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3103#sp

זה הלוח שיש לי.

אני מתכנן לקנות מתאם PCI-E עם שני חיבורי SATA 3 מאיביי (כ40 שקל).

בעיקרון לראש שקט ומהירות פתיחת קבצים מהירה וכו'- 2 דיסקים של סיגייט 1TB בRAID1 לטובת האמינות ב650 ש"ח בערך יהיו תמורה מצויינת.

ה2TB הוא טיפה פחות מהיר.

בנוסף אפשר להפוך דיסק של סיגייט בלחיצת כפתור לביצועים של הרפטור (הפיכת 1TB לכ600 גיגה ואילוץ קריאה מהשטח החיצוני והמהיר).

בגדול - כמו שאמרתי - מעדיף WD, לא סומך על סיגייט. וההתלבטות היא בין 2 ל-3 טרה, לכן 1 זה מעט מדי מבחינתי

או שאפשר להינות משני העולמות במידה ויש לך אפשרות להזמין מחו"ל את הגירסה ההיברידית החדשה עם 8GB של SSD בכ100$ לטרה.

אפשר קישור?

.....

בברכה!

יונתן.

פורסם

האם הבעיות בעבודה מדברות על הדגם שציינתי- זה באמת מעניין אותי כי אני עומד ליקנות.

בנוגע לכונן ההיברידי :

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822178380

ולגבי המילוי של הSSD- לרוב קבצי המערכת של הווינדוס תופחים מיום ליום- חוץ מתיקיית הPROGRAM FILLES, בדוק כעת מה לוקח לך הרבה מקום מבחינת מה שקשור למערכת ההפעלה ותיראה, סיגנון APPDATA וכו'. - מיקרוסופ... :-).

הבעיה בBLACK של WD שעדיין ניראה לי לא הוציאו גירסה של 1TB לפלטה אחת =עד 200MBS.

ניראה לי יש רק לBLUE גירסת פלטה אחת לטרה.

אם אתה מעוניין בSSD תילך כבר על 250 גיגה, וגירסאות שנותנות מהירויות כתיבה כמו הקריאה מאוד יקרות- שים לב.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
האם הבעיות בעבודה מדברות על הדגם שציינתי- זה באמת מעניין אותי כי אני עומד ליקנות.

קשה לי לציין איזה דגם הסיגייט, אבל כנראה לא זה.

מדובר על מחשבי מותג (DELL) שהגיעו עם כונני 250 ג'יגה.

בנוגע לכונן ההיברידי :

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822178380

לא הצלחתי להבין את היתרון שלו, אשמח לפירוט (8 ג'יגה אפילו לא מספיקים בשביל הוינדוס).

ולגבי המילוי של הSSD- לרוב קבצי המערכת של הווינדוס תופחים מיום ליום- חוץ מתיקיית הPROGRAM FILLES, בדוק כעת מה לוקח לך הרבה מקום מבחינת מה שקשור למערכת ההפעלה ותיראה, סיגנון APPDATA וכו'. - מיקרוסופ... :-).

קשה לי להאמין שזה כל כך קיצוני, הייתי 8 שנים עם לפטופ שכל הנפח שלו הסתכם ב160 ג'יגה. מעולם לא חרגתי בזכרון של מ"ה מעבר לכמה עשרות במקרים הגרועים.

וגם בPC המדובר, הקצתי 250 ג'יגה ל:C כולל תיקיות אישיות, ואני רחוק מלמלא אותו כבר כמה שנים

הבעיה בBLACK של WD שעדיין ניראה לי לא הוציאו גירסה של 1TB לפלטה אחת =עד 200MBS.

ניראה לי יש רק לBLUE גירסת פלטה אחת לטרה.

עד היום הסתדרתי עם BLUE מלפני כ3.5 שנים, לא שיא המהירות, אבל סביר סה"כ.

אם כך - מה אתה מציע בנפחים 2-3 טרה?

אם אתה מעוניין בSSD תילך כבר על 250 גיגה, וגירסאות שנותנות מהירויות כתיבה כמו הקריאה מאוד יקרות- שים לב.

המחיר הכפול קצת מרתיע אותי, ואני לא חושב שהנפח יתן ערך מוסף כלשהו.

.....

בברכה!

יונתן.

פורסם

העניין הוא שבSSD שאתה מתחיל לעבור את ה50% ונושק יותר לכ80% אזי המהירות שלה נפגעת, לכן אם אתה מכיר את השימוש שלך ולא תמלא יותר מ80GB בSSD אתה מסודר.

לגבי הסיגייט-כן מכיר את הכוננים הנ"ל והם סבלו מהרבה בעיות של מוות פיתאומי, יש לי 3 כאלה מאותה סידרה שלהפתעתי כבר 5 שנים טפו טפו לא עשו בעיות, אבל בכל מיקרה שים לב שאמינות ואיכות הכוננים היום לא כמו שהייתה פעם- במיוחד שאין יותר את סמסונג וטושיבה בתמונה.

אני אחפש לך דגם הבנתי שלWD יש גירסה כחולה חדשה עם פלטות של טרה שהיא הרבה יותר מהירה מהכוננים של 330GB/500GB לפלטה .

מבחינת הכונן ההיברידי- במציאות בשימוש אתה מקבל חווית שימוש של SSD עם נפח ומחיר של HDD, אי אפשר ליראות זאת בבאנצים כי זה אלגוריתם שלומד את אופי השימוש שלך לאורך זמן ומסדר את הקבצים השימושיים והחשובים לגישה מהירה על ה8GB ואת הקבצים שהם בעיקר כאחסון הוא משאיר על הHDD.

בקיצור פתיחת תוכנות, עליית ווינדוס וכו' מהיר כמו בSSD אבל יש לך עוד 2T לקבצים, אני גם רוצה כונן כזה אבל משום מה לא מביעים לארץ ואפילו אין כוונה(שאלתי את KSP) אולי זה יהרוס מכירות לSSD?

פורסם

מצאתי את הדגם שציינת באיביי, אחרי דמי משלוח ומע"ם - יוצא כ670 שקל:

http://www.ebay.com/itm/Seagate-Solid-State-Hybrid-Drive-ST2000DX001-2TB-8GB-7200-RPM-64MB-Cache-/321196953154?pt=US_Internal_Hard_Disk_Drives&hash=item4ac8d48e42

זה בהחלט חסכון משמעותי,

כי WD BLACK יחד עם סמסונג SSD 120 GB - יוצא כ1200 שקל (כמעט כפול).

אני רק לא לגמרי סגור אם אני רוצה להסתכן בלהזמין אותו מחו"ל

וגם אם אני רוצה להסתכן בכוננים של סיגייט בכלל.

לגבי הBLUE - הסתכלתי באתר של WD, ואין בכלל דגמים כחולים מעל 1TB, אז אני לא יודע אם זה רלונטי...

בברכה!

יונתן.

פורסם

שלום רב, ארצה להתייחס למספר דברים :

1. בנוגע ל RAID 1, מן הסתם האמינות גבוהה, מהירויות הקריאה יהיו מצויינות בחלק מהמקרים דומות מאוד אף ל RAID 0, אבל עבור כך מומלץ מאוד ומן הסתם, אתה זקוק ל 2 כוננים זהים. מהירויות הכתיבה כמובן, במגבלת האיטי ביותר מבינהם.

2. אני ממליץ לרכוש אך ורק כוננים של לפחות 250 ג'יגה בימנו, המחיר בהחלט מאפשר זאת. לדוגמא, כונני SAMSUNG החדשים של סדרה 840 EVO מציעים כ 250 גיגה במחיר של כ 970 שקל ולפעמים קצת פחות. שזה מעולה !

מכיוון שמערכת ההפעלה עם כל העדכונים כולל עדכונים לאופיס, אתה אמור לשריין לפחות 30 ג'יגה. ולאחר מכן מספר תוכנות ונשאר לך מקום בהחלט לתמרון. עם גרסאות של 128 אתה גם ככה כבר מקבל כמעט 120, פחות 30? לא נשאר לך הרבה.

3. לגבי האמינות ומהירות, אתה בהחלט מוזמן לרכוש בקר SATA 3 אשר יאפשר לך לנצל את הכוננים במלוא מהירותם ( עד כ 540 מגה בערך ) , פשוט עם הבקרים הנוכחיים, אתה תקבל במקסימום 260-290 ביום טוב, הכוונה היא למגה בייטים בקריאה וכתיבה רציפה כן.

4. בנוגע לאחוז מילוי הכונן והביצועים, זה לא נכון לכוננים מהדור החדש, אכן, מן הסתם במידה ואתה מפוצץ את הכונן בכ 90% מנפחו, אתה תספוג ירידת ביצועים של מספר אחוזים.

צרפתי לך תמונה של כונן של חבר שלי, שמחשבו הורכב לפניי מספר ימים, הבחור מנצל כ 60% מהכונן, הביצועים נשארו כמעט זהים ליום הראשון שבו הוא בדק. לשם השוואה, ביום הראשון שנבדק, הוא קיבל כ 530 בקריאה רציפה וכ 510-520 בכתיבה רצופה. לעומת הנתונים כרגע... עדיין מדובר על מהירות הגבוהה בכמעט פי 5 בפועל מכונן מכאני סטנדרטי !!! ובחלק מהמבחנים בקבצים קטנים מדובר על שיפור של בין 300-400 אחוזים ואף יותר !.

5. אתה יכול למצוא ברחבי הרשת, ביקורות באתרים רציניים על כונני ה WD BLACK , ולראות כי הכוננים של סיגייט, מציגים מחיר הנמוך בעשרות אחוזים ובחלק מהמקרים ביצועים עדיפים , אבל מה? 5 שנות אחריות לסדרה השחורה ! זה משהו שאכן כדאי לקחת בחשבון ובהתאם לכך, המחיר. מלבד זאת, הסדרה בהחלט לא להיט ( במונחים של ביצועים וכסף ) אלה במידה והיא נמצאת במערכי RAID .

6. לגבי כונני ההייבריד... הם לא מיובאים לארץ כמעט מכיוון שאין ביקוש והמחיר גבוה מאוד, אפילו יותר מדי כרגע. ( פשוט כאן הכונן הזה שלך יעלה למעלה מ 1000 ש"ח לפחות , ומי רוצה לרכוש ב 1000 ש"ח כונן של 2 טרה שבספק ובחלקו אם בכלל תקבל ביצועים של SSD באמת? )

מה הקטע שלהם? סה"כ המערכת מותקנת על הקשיח, חלק מהקבצים מועברים לזכרון ה FLASH ומן הסתם, המערכת לומדת באיזה קבצים נעשה שימוש ובהתאם לכך, מעתיקה אותם לזכרון ה FLASH.

כמו שכבר הבנת, 8 ג'יגה? שטויות וזה די מצחיק, כי אתה מציג את עצמך כעורך וכעובד עם המון קבצים קטנים ובכלל, מעמיס מאוד על הכוננים שלך, לכן זה מיותר לחלוטין ובמחירים שלהם אתה רוכש SSD איכותי ודיסק קשיח.

כי בכל זאת, כל שאר הקבצים נמצאים על הקשיח וכאשר תתחיל לגשת אליהם, אתה עדיין תקבל את אותה האיטיות של הקשיח... רק לאחר מספר גישות אליהם המערכת תבין שיש לגבות אותם לזכרון ה 8 ג'יגה... ותתפלא כמה מהר הוא מתמלא בביקורות ובכלל, כאשר אתה באמת עובד כמו שצריך עם המחשב.

בקיצור, המלצה שלי ותסגור עניין, יותר טוב מזה לא ייצא לך:

1. אתה רוכש כונן של 250 ג'יגה לפחות, אתה יכול לרכוש את סמסונג 840 EVO החדשים, במחירים של בין 950-1000 שקל, מחיר מעולה.

הסדרה הזאת מגיעה עם תוכנה מעולה של סמסונג ועדכון קושחה דרך התוכנה, ללא צורך בשום כלים אחרים, כל כך זריז ומהיר ופשוט.

*** התוכנה הזאת יודעת לגבות את מערכת ההפעלה והתוכנות שיש לך בדיסק הקשיח, לאחר מכן, אתה מעלה את הכונן SSD כראשי ופשוט מפרמט או מטפל במערכת ההפעלה של הדיסק הקשיח שנמצאת עליו, או מפרמט אותו מחדש ויוצר מחיצה אחת.. זה הכל, תהליך די פשוט עבור מי שלא מעוניין להתקין מחדש ( למרות שממולצת התקנה מחדש ) .

2. אתה רוכש בקר SATA 3 נורמאלי מן הסתם.

3. דיסק קשיח מסדרה שחורה/אדומה של WD, בפועל? ברגע שיש לך SSD... תחסוך על הסדרה השחורה ותלך על האדומה, מכיוון שבמידה ותעביר קבצים מהקשיח ל SSD לעבודה מסויימת, תקבל את מלוא המהירות וכלל לא תבדיל בין שחור לאדום, הם זהים בקטע הזה. אלה אם אתה אתה מתכנן ממש לעבוד על הכונן עצמו, אז תלך על הסדרה השחורה, עם קבצים קטנים היא תתן לך ייתרון משמעותי.

וזהו זה, ברגע שתתקין את ה SSD, עולמך ישתנה לגמריי מקצה לקצה.

במידה ואתה רוצה להתפרע, רכוש 2 כונני SSD ותבצע מערך RAID 0 ותקבל מהירויות של עד 1100 מגה בייט קריאה וכתיבה רצופה ! שזה כבר הזוי.

לגבי התמונה, תריץ אצלך את התוכנה ו... תבין מה זה SSD מן הסתם.

crystal 100m.jpg

פורסם

http://www.tweaktown.com/reviews/5748/seagate-desktop-2tb-sshd-st2000dx001-review/index7.html

כמובן שהכונן לא בה להחליף SSD אמיתי- אבל כמו שאתר בכיר כתב עוד לפני 3 שנים על גירסת הכלאים הראשונה:

When I first reviewed the Momentus XT I concluded “There's no reason for any performance oriented mechanical drive to ship without at least some small amount of NAND on board.” Three years later, it looks like that vision has finally come to be.

אין טעם ליקנות כונן מכני רגיל שההבדל במחיר הוא ביכלל לא בשמים.

540 שקל לכונן 2TB זה לא הרבה:

http://www.ebay.com/itm/Seagate-Desktop-2TB-8GB-Flash-3-5-SATA3-Internal-Hybrid-Drive-SSHD-ST2000DX001-/151116186148?pt=US_Internal_Hard_Disk_Drives&hash=item232f3a0224

מיסים- לא יודע מה התוספת.

אותי הכי מתסכל זמן ההמתנה לפתיחת התוכניות השונות כולל דפדפן/פוטושופ/מחשבון וכו', בסוף חודש זה הרבה זמן ועצבים ולפעמים הדיסקים המכניים עושים יותר רעש מעשר עבודה וכאן הזיכרון מטמון ניכנס לתמונה וכולם אהבו את התוצאה- הרי למה לפתח את המוצר הנ"ל?.

עכשיו שראיתי את הלינק אני גם ישרל את גיסי אם ירצה להזמין- אני בעיקר חושש מהדואר שלנו שישחק איתו כמו כדור - מעניין איך יהיה ארוז.

פורסם

הכונן הזה מעולה, אבל ברור לך שעבור המערכת שלך? רק SSD ללא שום ספק ואל תחשוב אפילו לשום כיוון אחר.

הכונן ההיברדי שלך מעולה בתור כונן עבודה נוסף, אבל הוא יהיה חסר ערך כאשר יהיה לך כונן SSD ראשי, עם התוכנות עליו ואתה סה"כ תטען קבצים מהדיסק המכאני אליו.

הרי הרעיון של ההיברדי שהוא לומד באיזה קבצים אתה עושה שימוש, ורק אז מסתגל, הרי בכל פעם תעשה שימוש בקבצים אחרים, איזו הסתגלות תהיה לו בכלל? אתה הרי עובד נטו מה SSD אתה מבין?

טעינת הקבצים מהקשיח אשר לא פועלת עליו מערכת הפעלה אל ה SSD אתה תקבל מהירויות מקסימליות שהוא יכול לספק לך, תהיה בטוח שזה מספק מאוד, מאוד.

**** לגבי הזמנה מהדואר, סיכון לא קטן, אך ורק במידה והשילוח נעשה דרך חברת משלוחים והחבילה ארוזה בהתאם.

אחרת? לפי מה שזה נראה? שילוח בדואר רגיל בקרטון כלשהו. אני מניח שאתה כבר מדמיין מה הוא הולך לעבור ואילו זריקות ברחבי הדואר בארץ ובעולם, אצל חברות השילוח זה עוד מטופל איכשהו בכבוד, תהיה בטוח.

מה יקרה אם יגיע תקול? תשלח בחזרה מכספך? זאת הבעיה. לא שווה להכנס לסיפור הזה.

ותצפה למיסים עבור המשלוח ככל הנראה, במיוחד אם תבחר לבצע זאת דרך חברת שילוח. ( שבמחיר של מיסים אתה תוכל לרכוש זוג כונני 2 טרה של סיגייט ) .

• תוכן חדש...