Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההסבר של חן ג. טוב ומוכיח את הטענה.

אכן תלוי בתנאי הדרך, כביש עם הרבה פיתולים\מהמורות\מצלמות\אתגרים למיניהם בהחלט שומר על עירניות מאשר כביש כמו כביש 6, שהוא ברובו ישר עם תאורה מצויינת ושדה ראייה מיטבי.

לגבי המהירות, תתחיל לטפל בבעיה, הרישיון שווה הרבה מאוד, שתנהג כמה שנים תבין שאתה לא יכול להסתדר בלעדיו, כבר תרד ההתלהבות של לשבת מאחורי ההגה, אבל זוהי הדרך הכי נוחה להגיע מA לB.

לגבי המכללה, כנראה שהמקצוע משעמם אותך.

בלי עין הרע, אם אני מתחיל לעופף בשיעור, זה או מרעב או מעייפות טוטאלית של לשבת 8 שעות על הכסא ולקלוט את החומר. (אני גם הולך לישון מאוחר בלילה, סך הכל פחות מ6 שעות שינה לפני לימודים, זה בעיה אחרת, קשה לי ללכת לישון לפני 1 וחצי-2 בבוקר).

דווקא המקצוע בגדול מאוד מעניין אותי אבל יש תת-נושאים כמו אנגלית טכנית (אני יודע אנגלית מצויין) שפשוט גורמים לי להתנתק ולרחף בכיתה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלי עין הרע, אם אני מתחיל לעופף בשיעור, זה או מרעב או מעייפות טוטאלית של לשבת 8 שעות על הכסא ולקלוט את החומר. (אני גם הולך לישון מאוחר בלילה, סך הכל פחות מ6 שעות שינה לפני לימודים, זה בעיה אחרת, קשה לי ללכת לישון לפני 1 וחצי-2 בבוקר).

בעיה מוכרת אצל צעירים - כנראה שהשעון הביולוגי גורם להם להרדם מאוחר ולהתעורר מאוחר. הוסף לזה אתה גרויים שקופצים מכל המסכים וקיבלת מתכון לחסר שינה כרוני.

סיכוי טוב שבעוד 10-20 שנה השעון שלך ישתנה, תלך לישון מוקדם ותקום מוקדם. אני הגעתי למצב שבו לעתים הבנים שלי הולכים לישון אחרי שאני מתעורר (סביב 4:30 בבוקר, כמובן שלא מדובר בתקופות לימודים או עבודה אינטנסיביות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מסכים כי נסיעה על 90 יכולה קצת לפגוע בריכוז כי המוח לא מקבל מספיק גירויים אם אתה לא רגיל לזה (מבחינתי זה כמו הליכה איטית) אבל זה גם לפי החוק וגם חוסך לך בכמויות אדירות של דלק.

אלפא עם מנוע 2000 תעשה 1:14 וטווינגו שאמור לעשות 1:18 יכול להגיע ל1:21 (בדוק, בדרך לאילת).

פעם גם אני לא הייתי מסוגל לנהוג לאט אבל התאמתי עם השנים את הקצב הפנימי שלי ליותר איטיות.

זה אומר שביומיום ובנהיגה אני שומע מוזיקה יותר רגועה ועם מקצב יותר איטי, אז אני מתמודד יותר טוב עם נסיעה רגועה.

הייתי חייב לעשות את זה בגלל המקצוע שלי.

לך תעשה נסיעה עם מוזיקה רועשת על 150 ואז שב מול מסך בלי מוזיקה ותתרגם מסמך משפטי :lol:

בגלל זה גם קשה לי להבין את כל אלו שנוסעים באוטו ושומעים את המוזיקה המהירה והרועשת הזאת. לאחרונה יצא לי לראות הרבה סרטוני DVR ושם שומעים את מה שאנשים שומעים באוטו. לא מבין איך אפשר לנהוג ככה ואני מבין למה אנשים מעוצבנים בנהיגה.

שים Cat Stevens ותאמין לי שאתה יכול לנסוע לאט ובריכוז מלא. רק צריך להתאים את הקצב שלך למשהו יותר רגוע.

בגלל זה בשבילי נהיגה זה כמו מנוחה לראש. אני מרוכז בנהיגה באופן מלא אבל הראש לא צריך להתמודד עם מליון גירויים בו זמנית, רק אלו של הנהיגה.

אי פעם ניסיתם לחנות או לנסוע במקום עם המון הולכי רגל ובשביל להיות יותר מרוכזים הורדתם את הווליום של הרדיו? זה בדיוק זה. אצלי הריכוז תמיד נשמר גבוה כי אני לא מעמיס על המוח שלי יותר ממה שהוא יכול להתמודד.

פורסם
דווקא המקצוע בגדול מאוד מעניין אותי אבל יש תת-נושאים כמו אנגלית טכנית (אני יודע אנגלית מצויין) שפשוט גורמים לי להתנתק ולרחף בכיתה.

אנגלית טכנית זה שטויות, בוא נגיד ככה, זה הסינטה בחלק של המבחן.

אני גם קורא המון ומגיל קטן בכל הקשור לכל מיני רכיבים\מוצרים מאיביי, ככה שהעין שלי נתפסת למה שחשוב.

שאני עשיתי מבחן בזה, הביאו לי רכיב שיושב בטייפ-מנהלים למיניהם, תקתקתי שאלה של 20 נק' (אם אני זוכר נכון) בפחות מ10 דקות. (מבחן של 3 שעות!)

שיעורים כאלה, למרות שזה לא אני, אני יוצא החוצה ולא נכנס או שאני משחק בלפטופ. (מעדיף לומר למורה שאני יוצא החוצה, מאשר לשחק לו מול הפנים, זה חוסר כבוד, כן כן הלוואי וכל תלמיד במדינה היה נותן כבוד למורים שלו כמו שאני נותן, וזה לא ליקוק, זה כי אם אני לא יכבד אותו, אחרי זה לא יהיה לי פרצוף ללכת לשאול אותו משהו שלא הבנתי).

בעיה מוכרת אצל צעירים - כנראה שהשעון הביולוגי גורם להם להרדם מאוחר ולהתעורר מאוחר. הוסף לזה אתה גרויים שקופצים מכל המסכים וקיבלת מתכון לחסר שינה כרוני.

סיכוי טוב שבעוד 10-20 שנה השעון שלך ישתנה, תלך לישון מוקדם ותקום מוקדם. אני הגעתי למצב שבו לעתים הבנים שלי הולכים לישון אחרי שאני מתעורר (סביב 4:30 בבוקר, כמובן שלא מדובר בתקופות לימודים או עבודה אינטנסיביות).

תראה, אני שם לב שבחופשות מהלימודים, אני הולך לישון בסביבות 5, קם ב12 או ב1, ומרגיש שהיום לא מנוצל, אני מעופף כל היום.

לעומת זאת בימים של לימודים, בשנה הזאת להבדיל משנים קודמות, אני קם ברבע לשבע, שותה לאט תקפה ואז יוצא מוקדם מהבית, כי כל עוד מוקדם הכבישים פחות עמוסים. (בשנים קודמות הייתי קם ב7 ועשרה, ואז יוצא 7 וארבעים, וכל הדרך אני בלחץ להגיע וזה הורס את היום. זמן נסיעה למכללה\בית ספר זה 20-25 דקות בעומסים של שעות הבוקר).

פרנקוס, בכבישים פשוטים בלי הרבה תנועה, אני על ווליום יחסית גבוה, במקומות יותר דחוסים ועם יותר סכנות אני מנמיך כמעט ל0, זה טבעי אצלי, כנל גם בחניות (שצריך לקבל נתונים מ3 מראות כדי לחנות בידיוק בין הקווים).

הבעיה בנסיעה ממושכת על 90 קמש, שוב זה משעמם.

אני מעדיף לזרוק עוד קצת כסף על דלק (גרושים), וללחוץ על הדוושה באיזורים שאני מכיר בע"פ. (הבעיה שאני מפחד מאוד על הרישיון ככה שיש מעט מאוד איזורים כאלה.)

פורסם
אני מסכים כי נסיעה על 90 יכולה קצת לפגוע בריכוז כי המוח לא מקבל מספיק גירויים אם אתה לא רגיל לזה (מבחינתי זה כמו הליכה איטית) אבל זה גם לפי החוק וגם חוסך לך בכמויות אדירות של דלק.

אלפא עם מנוע 2000 תעשה 1:14 וטווינגו שאמור לעשות 1:18 יכול להגיע ל1:21 (בדוק, בדרך לאילת).

פעם גם אני לא הייתי מסוגל לנהוג לאט אבל התאמתי עם השנים את הקצב הפנימי שלי ליותר איטיות.

זה אומר שביומיום ובנהיגה אני שומע מוזיקה יותר רגועה ועם מקצב יותר איטי, אז אני מתמודד יותר טוב עם נסיעה רגועה.

הייתי חייב לעשות את זה בגלל המקצוע שלי.

לך תעשה נסיעה עם מוזיקה רועשת על 150 ואז שב מול מסך בלי מוזיקה ותתרגם מסמך משפטי :lol:

בגלל זה גם קשה לי להבין את כל אלו שנוסעים באוטו ושומעים את המוזיקה המהירה והרועשת הזאת. לאחרונה יצא לי לראות הרבה סרטוני DVR ושם שומעים את מה שאנשים שומעים באוטו. לא מבין איך אפשר לנהוג ככה ואני מבין למה אנשים מעוצבנים בנהיגה.

שים Cat Stevens ותאמין לי שאתה יכול לנסוע לאט ובריכוז מלא. רק צריך להתאים את הקצב שלך למשהו יותר רגוע.

בגלל זה בשבילי נהיגה זה כמו מנוחה לראש. אני מרוכז בנהיגה באופן מלא אבל הראש לא צריך להתמודד עם מליון גירויים בו זמנית, רק אלו של הנהיגה.

אי פעם ניסיתם לחנות או לנסוע במקום עם המון הולכי רגל ובשביל להיות יותר מרוכזים הורדתם את הווליום של הרדיו? זה בדיוק זה. אצלי הריכוז תמיד נשמר גבוה כי אני לא מעמיס על המוח שלי יותר ממה שהוא יכול להתמודד.

שמע יש לא יכול לנהוג לאט, ויש לחוש בשעמום שורף ומרדים עד כדי כך שזה מכאיב מלנהוג 90 בפאקינג כביש מהיר ריק!.

ואני שמתי לב שכל עוד הטורים ברכב אצלי לא מטפסים מעל 2000 הכל בסדר וזה לא משנה 90 או 110, גם עם 130 כל הדרך אני משיג הבדל זניח עד לא קיים בצריכה בין 90 ל130 אצלי ברכב.

הבדל שנגיד הוא 1:17 על 90 קמ''ש ו1:15.5 על 120-130 קמ''ש.

לעזאזל הכמה שקלים האלה!.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

אני נוהג ביום-יום על רכב ידני, ולפני כמה שבועות יצא לי לנהוג באיזור י-ם ברכב אוטומטי, ופשוט שמתי לב שהריכוז שלי היה הרבה יותר נמוך. בהתחלה חשבתי שאני לא רגיל לרכב, אבל עם הזמן הבנתי שדעתי מוסחת בקלות ואני מתחיל "לרחף" כי אני לא רגיל ל"לשבת עם רגל על הגז" וזהו. היה חסר לי כל הקטע של ההילוכים והקלאצ'

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

לא בדקתי צריכת דלק אצלי כי זה לא מעניין אותי, אבל מה שכן על 90 קמ"ש המנוע מסתובב על 2100 סל"ד, ועל 140 קמ"ש על 3100 סל"ד - כלומר הבדל 1000 סל"ד, מה שיכול לגרוע כמובן מצריכת הדלק, אם כי לא ברור לי עד כמה.

עדיין, אסע תמיד במהירות שמתאימה לתנאי הדרך, ולא במהירות שמתאימה לכמה אנשים בכנסת שמחוקקים חוקים בתחום בו הם לא מבינים כלום.

אם המהירות הורגת הייתי צריך למות מזמן, וכידוע לי יש לי 9 שנים רישיון בלי תאונה/שריטה/דו"ח אחד. למי שנוסע על 90 קמ"ש כדי לחסוך בדלק, פשוט קמצן. וכן, זה מרדים.

פורסם
ההסבר של חן ג. טוב ומוכיח את הטענה. אכן תלוי בתנאי הדרך, כביש עם הרבה פיתולים\מהמורות\מצלמות\אתגרים למיניהם בהחלט שומר על עירניות מאשר כביש כמו כביש 6, שהוא ברובו ישר עם תאורה מצויינת ושדה ראייה מיטבי.

זה...לא בדיוק מה שאמרתי, אם כי גם זה נכון. הכוונה שלי הייתה שמי שטוען שב-90 קמ"ש הוא נרדם - קצת מגזים. נכון שלנהוג 110 קמ"ש זה פחות "מייגע" אך אם אתה מגיע לכדי הירדמות על ההגה ב-90 קמ"ש, כנראה שהבעיה היא לא במהירות עצמה אלא במשהו מהותי יותר...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

היום לראשונה הייתה תגובה שלילית שנבעה מעייפות. עמדתי ברמזור, הסתכלתי על הרמזור של ההולכי רגל וראיתי שהוא ירוק ובאתי לנסוע. למזלי עצרתי מיד כי הסתכלתי למעלה על הרמזור של המכוניות וראיתי שהוא אדום.

אבל בנסיעה הכל בסדר למען האמת.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
שוב, הכל תלוי באיך אתה מעסיק את עצמך.

אני נוהג לשמוע גם ספרים בMP3 ולפעמים אני פשוט נוהג בלי מוזיקה אז אני רק שומע את האוטו ומה שיש לי בראש.

תאמינו לי שמספיק מעניין לי.

גם אני ככה:wink:

סקינס.

לי קרה משהו אחר, ולא מעייפות.

ממש בלי כוונה, מקפיץ את סבא שלי לבית שלו, עצרתי ברמזור אדום באיזה צומת, ולא יודע מה קרה, פשוט לחצי על הגז והתחלתי ליסוע, והיה עדיין רמזור אדום.

לא יודע מה גרם לזה, הייתי בשוק, זו צומת מסוכנת מאוד (הסתכלתי לצדדים, אבל עדיין).

אני רואה בממוצע 2-3 אנשים בשבוע שזה קורה להם, אחרי שעצרו עצירה מוחלטת באדום מלא, הם פתאום מתחילים נסיעה.

פורסם

יכול להיות שהרמזור לפניה שמאלה התחלף לירוק וזה שקדימה לא?

זה קלאסי שזה קורה במדינה עם תקנים מפגרים לרמזורים.

במקום לעשות רמזור אחד מרוכז הם עושים מליון רמזורים וצריך להסתכל על כולם ואפשר להתבלבל.

במדינות רבות האור עצמו של הרמזור בצורת חץ כדי שלא תצטרך להסתכל על השלט מעל הרמזור.

פורסם

אם יהיה אסור לנהוג כשעייפים אני כנראה לא אנהג לעולם. אני תמיד עייף, בבוקר אני נוהג לעבודה חצי ישן, מסיים את היום ונוהג הביתה כמו רובוט. אני תמיד עייף כזה.

haters will hate

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...