Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאל על היה קוד שייר עם דלתא בוודאות באמצע העשור הקודם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למתלוננים על השירות במטוסים, נסו פעם את

מי שמע על חברת תעופה שמחלקת ארטיקים לנוסעים אחרי ארוחת הצהריים? הרגשה כמו של קייטנה :lol: .

אתמול הגעתי לטוקיו בA380 של אייר פרנס, חילקו לנו מיני מגנומים אחרי הארוחה :) הייתה גם כמות יפה של אלכוהול.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
יכול להיות שהיתה להם תקלה וחכרו אותו ממישהו? בכל מקרה אני משוכנע ב 100 אחוז שזה היה 707.

לא שאני יודע, אבל גם אם הייתה תקלה היו שוכרים משהו נורמלי כמו 767 או 737. (ובכל מקרה בדרך כלל לאף חברת תעופה אין איזה מטוס להקריץ להשכרה)

ככה או ככה ב2005, שום חברה מערבית לא הפעילה 707.

או שהתאריך לא נכון או שזיהוי המטוס לא נכון. או שטסת ב"ראם" של חיל האויר.

גם הסיפור על קוד שייר עם דלתא או יונייטד לא מסתדר לי. לא זכור לי שלאל על היה קוד שייר עם אחת מחברות אלה - נדמה לי שיש להם עם אמריקן.

ד"א למי שדיבר על IFE בטיסות קצרות - לא מצאתי בו עניין גם בטיסות טרנסאטלנטיות. אבל זה אני, ובאפן כללי אין לי יותר מדי דרישות.

אני דיברתי על IFE בטיסות קצרות שזה נחמד אבל לא יותר מדי חשוב או רלוונטי.

בטיסות ארוכות זה נחמד, אבל בתנאי שמדובר במערכת בידור טובה ושעובדת כמו שצריך, ולא מערכת בידור שסתם יש בה 4-5 ערוצים שאתה בוחר מה לראות, וזה מראה כל פעם את אותם סרטים ואת אותן סדרות בלופים.

ובטח לא שזה נתקע כמו שהיה לי בטיסה לתאילנד הלוך וחזור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

פה יש סקירה די טובה של רוב ההיסטוריה של הצי האלעלי:

http://www.sky-high.co.il/134771/%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%98%D7%95%D7%A1%D7%99-%D7%90%D7%9C-%D7%A2%D7%9C

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא טס עם EL AL (תמיד מזמין במחיר הנמוך ביותר, מקסימום עולה עם כריכים ושתייה למטוס).

טסתי לאירופה ובתוך אירופה עם

Ryan Air

EasyJet

Wizz Air

Aer Lingus - האל-על של האירים, פחות מ-100 מושבים ופרופלור:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1239607_10201842084834639_1115886863_n.jpg

Alitalia

ארקיע

מצד אחד, אני 1.85 עם מבנה גוף גדול, תמיד בחברות הרגילות (ארקיע, אליטליה) קיבלתי קופסת סרדינים עם מילימטר לרגליים.

בארקיע קיבלתי מושבים ביציאות חירום (אחרון בציקאין = הטבות) כל הנסיעה סבלתי מהמושב שלפני, זה שישב שם פשוט ישב לי על הרגליים.

מצד שני, בחברות ה-LOW COST, גם במושב הכי זיפט אתה מקבל מספיק מרווח לרגליים וגם נמצא במטוס חדיש (המטוס הכי זקן של EASYJET בן 4 וחצי שנים).

אז אין שמיכות, אוכל, אלכוהול, פינוקים למינהם, VOD וכל הלוקשים שעולים פי 100 באוויר מאשר בקרקע, אבל יש מספיק מקום לרגליים ולפטופ. דיי והותר בשבילי.

----

פורסם

קרנל - באיזה טווחי טיסה מדובר? אם מדובר בקפיצה של שעה ופחות בתוך אירופה אין בעיה עם העדר שירות. אבל בטיסה של 5 שעות כאשר אתה צריך לשלם פר מזוודה ואוסרים עליך להכניס שתיה למטוס, וכל בקבוק מים עולה לך מחיר פרמיום הסיפור קצת משתנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עדיין לא נתקלתי בשדה או חברת תעופה שאוסרים על הנוסעים להביא בקבוק ריק ולמלא אותו במים טרם העליה למטוס. במקרה הגרוע, בקבוק מים מינרליים בדיוטי-פרי עולה בד"כ בגבולות ה-3 יורו.

הבעיה היא שאנשים רבים רואים במטוס "חווייה" ולא אמצעי תחבורה. מסיבה זו צוות האוויר נתפס כשירות המלצרים הפרטי של כל נוסע וישנה ציפיה אוטומטית לאוכל, שתיה ובידור כיד המלך לאורך הטיסה.

פורסם

כל הדיון כאן הוא קיטורים של אותם אנשים שרואים את הטיסה כחויה ולא כתחבורה. כיון שמבחינתי מדובר בתחבורה הדרישות שלי נמוכות, אבל אני לא מוכן לוותר על המינימום של שתיה חופשית (אני מדבר על מים, לא יותר).

לגבי הבקבוקים - כאמור, כבר לא טסתי די הרבה זמן, אבל אחרי דיווחים על בשמים יקרים שנרכשו בדיוטי והושלכו לפח בגייט (דומני שהתאור היה מ-CDG) לא הייתי סומך על האופציה. זה די עניין של מדיניות מקומית בשדה ואפילו פרשנות אישית של איש הביטחון בכניסה למטוס.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מקרי קיצון יש בכל מקום, אבל בהחרמה של בקבוק מים שנקנה 50 מ' מהגייט עוד לא נתקלתי. לגבי אלכוהול ובשמים מהדיוטי פרי, מנסיוני באמת יש מדיניות דפוקה לפעמים אבל היא תמיד מצויינת בתקנון השדה/חברת התעופה מבעוד מועד ומי שעושה שיעורי בית מודע לדברים.

כך או כך - מים יש במטוס, גם אם הם במחיר פרימיום, וברוב המקרים זה עדיין יותר משתלם מלטוס עם החברה הגדולה והיקרה יותר. בטיסות שלי לאירופה אני תמיד מתחיל את סקר השוק מהלואו-קוסטים, פשוט כי התנאים שם הרבה יותר טובים (לא להאמין מה אינטריור בהיר ומדים יצוגיים יכולים לעשות למצב הרוח של הנוסע). בד"כ אפילו עם חישוב העלויות הנלוות זה יוצא הרבה יותר כדאי.

פורסם
קרנל - באיזה טווחי טיסה מדובר? אם מדובר בקפיצה של שעה ופחות בתוך אירופה אין בעיה עם העדר שירות. אבל בטיסה של 5 שעות כאשר אתה צריך לשלם פר מזוודה ואוסרים עליך להכניס שתיה למטוס, וכל בקבוק מים עולה לך מחיר פרמיום הסיפור קצת משתנה.

מחצי שעה (קפריסין) ועד ל-6 שעות (לונדון + פקק תנועה בקפריסין).

טסתי לבודפשט עם WizzAir, סה"כ נטו זמן במטוס שלוש שעות וקצת, עם מזוודות, שילמתי 650 שקל, הלוך חזור.

באל על רצו באותו הזמן פי 3 בערך, לטיסה עליתי עם בקבוק מים ואפילו לא פתחתי אותו.

----

פורסם

היו מספר מקים שבהם ערכתי סקרים לקראת נסיעות. זה כלל גם חברות כמו Wizz Air וגם חברות סדירות. התברר שיש טיסות זולות - אבל בשעות בלתי אפשריות (אתה מרויח דולרים ומפסיד ימים בחו"ל), או שהטיסה בכיוון אחד זולה מאד ובכיוון ההפוך יקרה מאד. בשנה שעברה נסעתי לכנס מקצועי בניס ורציתי לצרף את אשתי. טיסה בכיוון אחד עלתה כ-$150, אבל בחזרה כ-$450.

דריש - אולי קצת הגזמתי בדגש על המים, אבל מה שרציתי לומר הוא שיש הבדל גדול בין טיסות של שעתיים - שלוש (נניח למזרח אירופה) לטיסות יותר ארוכות שבהן אתה רוצה איזה שירות מינימלי. וכבי שכבר הזכרתי כמה פעמים היתה לי חויה שלילית מאד עם חברה מכובדת מאד (אייר קנדה) שבה אפילו לא הוצעו כריכים למכירה בטיסה של 6 שעות. לא מדבר על משהו שכלול במחיר הכרטיס (שהיה מחיר מלא, שאר הקטעים בנסיעה היו עם LH עם שירות שנע בין סביר לטוב). כמוכן אני לא מזמין טיסות זמן רב מראש, וחברות ה-Low Cost ממלאות בד"כ את המושבים הזולים זמן רב מראש ואם מזמינים כאשר הטיסה מתמלאת המחירים מתקרבים לאלה של החברות הסדירות, אשר יורדים לקראת יום הטיסה.

פורסם

הלוך אני לוקח שתיה ואוכל. בנתב"ג אין בעיה בעניין. בחזור זו בעיה רצינית בגלל כללי הביטחון של האירופים. כבר הזכרתי את החויה בברלין (או מינכן) - אשתי השאירה בתיק הגב צנצנת נוטלה בשביל הילדים. אשת הביטחון לא הסכימה להכניסה למטוס בטענה שמדובר בנוזל אסור. לא עזר שנתנו לכל ילד ללקק כפית נוטלה מאותה צנצנת, הצנצנת הושמדה.

• תוכן חדש...